Hverdagsliv

MINE MÅL OG DRØMMER FOR 2021

3. januar 2021

GODT NYTT ÅR 💫

Hei, og godt nytt år! 🤍 Gravlyset og jeg feiret nyttårsaften i Oslo, sammen med et vennepar som også er gravide. Det ble en coronavennlig og vraltende nyttårsaften, og under omstendighetene kunne ikke kvelden blitt bedre. Vi spiste syv-retters med pleksiglass på alle kanter, og ble servert alkoholfri musserende vin. Sjansen for å være gravid det ene året i livet det er skjenkestans på nyttårsaften? Timing er tydeligvis min greie!

Nå tenkte jeg å dele mine nyttårsforsetter og drømmer for 2021. En god blanding av ting jeg vil bli bedre på, ting jeg vil få til og drømmer jeg har for året.

🤍 Jeg drømmer om en fin fødeopplevelse. Jada, jeg skjønner at det blir vondt og jævlig. Men det er den største dagen i livet mitt hittil, og jeg vil nyte den og ha det gøy også. Så det håper jeg at jeg klarer, og at de mentale forberedelsene jeg har gjort er med på å forebygge frykt og panikk.

🤍 Jeg håper at jeg klarer å nyte tiden etter fødsel, og at vi kommer til å storkose oss her hjemme i det «fjerde trimesteret». Folk er så opptatt av å fortelle meg hvor tøft det blir, men jeg sier som med fødsel: Jeg gleder meg til å gjøre meg opp mine egne erfaringer og meninger. 

🤍 Jeg skal strebe etter å gi fra meg kontrollen, og la Gravlyset slippe til når det kommer til babyen – uten å kommentere, pirke og irettesette. Det blir naturligvis mye mamma + baby i tiden etter fødsel, men jeg syns det er viktig at pappaen også får prøve og feile, og være tilstede. Han har på eget initiativ sagt at han kan ta alle bleiene, hurra for det 😂❤️

🤍 Jeg skal fortsette å stole på min egen magefølelse når det kommer til graviditet og det å bli mamma, rett og slett lukke ørene for hvordan våre mødre, bestemødre og oldemødre gjorde ting for 1000 år siden. Der hvor magefølelsen ikke strekker til, foretrekker jeg å lese meg opp på oppdatert forskning, thank u very much.

🤍 Jeg drømmer om at alle jeg bryr meg om (inkludert meg selv) skal få tatt vaksinen mot Covid-19, og at den er såpass effektiv at vi kan senke skuldrene og leve tilnærmet normale liv igjen. Kanskje mot slutten av året, hvis vi er veldig, veldig heldige?!

🤍 Jeg skal være økonomisk og flink til å spare til husdrømmen. Heldigvis er jeg sammen med verdens mest økonomiske mann, han startet året med å gå heeelt Luksusfellen-Hallgeir på meg. Nå har jeg et detaljert budsjett å forholde meg til i 2021, og jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå…

🤍 Jeg håper vi får kjøpt tomt innen året er omme, slik at vi kan sette i gang med husbygging i 2022. Det føles helt fjernt å tenke på dette nå som vi nettopp har vært gjennom en tøff flytteøkt, men sånn er vi! Når vi får huset vårt, skal vi bli der i 30 år minst 😍

🤍 Gleder meg til å reise på vår første familieferie, oss 3 🥺 Hvis det blir mulig med tanke på pandemien. Jeg er ikke så optimistisk med tanke på å reise allerede i sommer, men kanskje til vinteren? Hadde vært fantastisk å ta litt av pappapermen i varmen.

🤍 Vi skal komme oss ut i skog og mark, og på trilleturer hit og dit. Ikke gro fast i sofaen selv om vi har en liten baby som trenger mat og bleieskift.

🤍 Jeg har et mål om å bli trygg, kjent og selvstendig i ny hjemby. På nåværende tidspunkt kunne det ikke falt meg inn å kjøre på butikken alene engang, jeg har retningssans som en delfin. Vet det er litt LOL, men jeg må øve på kjøreruter før jeg tar dem alene… Nå har vi kjøpt oss SUV også, så det gjør ikke akkurat susen på kjøregleden. Eller skal jeg si parkeringsgleden 😩 Vel… Nå skal jeg bli mamma, så da er det vel på tide å bli voksen på ordentlig.

🤍 Jeg drømmer om å amme i hele 2021, og håper jeg er så heldig at jeg får til det 🤱🏼

🤍 Jeg vil se mammaen og pappaen min så mye som mulig, og være flink til å besøke dem i Tønsberg og på hytta nå som jeg har flyttet vekk fra dem.

🤍 Jeg håper at jeg klarer å fullføre mitt siste semester på masteren før jeg skal sette i gang og skrive selve masteroppgaven. Det er forelesning tre dager etter termin og jeg kan så vidt ha noe fravær, så vi får se om det lar seg gjøre. Lov å prøve seg i hvertfall, og klarer jeg det så blir jeg meget stolt.

🤍 Jeg ser frem til et spennende jobbår, selv om det naturligvis er andre ting som kommer i første rekke akkurat nå. Jeg har sagt opp kontrakten min hos United Influencers, og har signert med Egmont People. Så der skal jeg bli kjent med mine nye kollegaer, og forhåpentligvis jobbe med masse jeg syns er gøy etterhvert.

Og det var vel det. Naturligvis mye som er relatert til at jeg skal bli mamma, det er jo det aller viktigste i 2021 😌Å arrangere et tvangsekteskap for disse to babyene får være på lista om en god del år, hehe… Å gå gravid samtidig som en av sine beste venner er en drøm i seg selv, føler meg så heldig!

Nå skal siste kvelden av juleferien nytes med kjæreste, serie og takeaway-pizza ❤️ Hadde forresten vært gøy å høre: Hva er ditt viktigste nyttårsforsett/mål/ønske for 2021?

54 Comments

 • Reply Trine 3. januar 2021 at 21:17

  Så fine mål og drømmer 😍

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:11

   <3 <3

 • Reply Jeanett 3. januar 2021 at 21:18

  Jeg begynner på jobb om en måned etter og ha vært i fødselspermisjon siden lockdown. Da skal far overta stafettpinnen og jeg er så glad for at jeg har klart og slippe han til (ikke helt uten småkommentarer fra meg haha) for jeg føler meg helt trygg på at de to vil få det fantastisk sammen de neste månedene!
  Jeg skal tilbake i jobb som sykepleier og kan dessverre ikke ha hjemmekontor. Mitt mål for 2021 er rett og slett å legge fra meg jobben på jobb og fokusere på og være en god og tilstedeværende mamma når jeg har fri. Ikke alltid så lett når man jobber med mennesker med triste skjebner…

  Ønsker deg lykke til med fødsel og tiden etterpå! Jeg har selv aldri vært så trøtt som jeg er nå, men heller aldri opplevd en sånn type kjærlighet og glede. Det er virkelig helt ubeskrivelig! Tenk på alt du skal få oppleve for første gang. Første smil, første latter, første klem, første «mamma». Ååh, du har så mye fint i vente!!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:12

   Herregud, som jeg gleder meg! Og så deilig at du gleder deg på vegne av pappa og baby som skal få litt kvalitetstid sammen <3 <3 Masse lykke til i jobb!

 • Reply Nora 3. januar 2021 at 21:27

  Å herregud, så sjalu! Den fødselen går som den går, og den kommer nok til å gå kjempefint. Jeg sliter enda med å bli gravid enda vi begynte å prøve samtidig. Nå skal vi ikke prøve før i april, slik at terminen blir i et nytt år, om vi er så heldige å få det til. Skulle ønske jeg kunne føda også! Man dør jo ikke av å føde, og så lenge man minner seg selv på det, går det vel fint ❤️ Då tåler man vel mer også? Lykke til fine deg.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:11

   Åå, jeg krysser fingrene hardt for at den sitter i april ❤️ Tusen takk og klem!

 • Reply Charlotte 3. januar 2021 at 21:46

  Jeg fikk barn 16 mars-20(termin 8 mars faktisk), og jeg må bare si at selv om det var en veldig rar tid å føde i når landet nettopp hadde stengt ned, så har permisjonstiden min vært heeelt fantastisk! You got this! Har lest og lest om alle som har hatt kjipe opplevelser, men det er så viktig å snu det til noe positivt! Vi har fått så mye tid sammen med lille og de 2 første ukene etter fødsel var det bare oss 3 hjemme, det var så deilig å bare surre rundt i amme bh hele dagen uten å ha dårlig samvittighet for at vi ikke kunne ta imot besøk 😅 vi er fult i gang på 2021-målet/ønsket, nemlig å prøve å få en til unge i utgangen av 2021 🤟🏼 Lykke til i siste innspurt, det kommer til å gå seint men er sååå verdt det 🥰 det går ikke an å sette seg inn i hvordan det er å føde, det må oppleves – Gled deg!! Verdens beste følelse når kidden er ute

  Vi fikk beskjed 2 dager før at mannen min måtte reise h

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:10

   Så fint å lese, takk for at du deler <3 <3

 • Reply Malin 3. januar 2021 at 22:00

  Jeg pleier ikke å ha så mange for da faller jeg ut av det, så jeg skal kun forsøke å gå for å legge meg kl 22 når jeg skal på jobb dagen etter. Veit 100% at det blir tøft, da samboeren min er litt av en nattugle 🙈

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:09

   For et fint nyttårsforsett! <3

 • Reply Ingrid 3. januar 2021 at 22:12

  Fin liste❤
  Folk mener det snilt når de forteller om hvor tøft det er i starten. Det er nemlig slik at veldig mange bare forteller hvor fantastisk det er. Det fører til at mange får totalt sjokk, blir lei seg og tror de mislykkes. Jeg var forberedt på at det kom til å bli knalltøft, men vært heldig og har fått små som sover mye og har storkost meg mesteparten. Så alle som forteller deg hvor tøft det er, mener det vel Ida❤ Masse lykke til siste innspurt.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:09

   Jeg er SÅ for å være åpen om at ting kan være tøft og vanskelig, slik at andre ikke føler seg alene om å eventuelt slite. Jeg deler jo selv mye om baksiden med både det ene og det andre. Det jeg ikke syns noe om, er å motta direktemeldinger fra mennesker som bare sprer negativitet, eller tar «bare vent»-tonen. De sliter åpenbart med noe selv, som de burde pratet med profesjonelle om 🙂 <3

 • Reply Eline 3. januar 2021 at 22:15

  Åh, du har så mye å glede deg til i tiden som kommer! Jeg har akkurat født mitt 2. barn. Elsket å føde begge gangene – ja, det er vondt, men det er en helt fantastisk opplevelse! Mitt beste tips til fødselen er å ikke ha så mange planer eller forventninger, men lytte til kroppen der og da. Den vet hva den skal gjøre. + at epidural er en fantastisk oppfinnelse. Den gjorde at vi kunne tøyse og le masse, selv under de verste riene 😊 dette nailer du 😄

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:07

   Takk, gleder meg masse <3

 • Reply Marte 3. januar 2021 at 22:19

  Vil bare gi deg noen støttende ord om amming, nå som man hører om så mange som må gi opp. Det er en stor skam, at i verden rikeste land, så skal det være den nybakte mammaens ansvar alene å få til ammingen. Ja, det er det mest naturlige som finnes, men det betyr ikke at det er så lett for alle. Mitt råd er å mase, mase, mase – på alle! På jordmødre og barnepleiere på føden, på hs og barsel når man kommer hjem (ring fødepol/barselpol og be om time til veiledning), ammehjelpen har en helt fantastisk Facebook-gruppe og nettside, og ikke minst helt nydelige damer man kan ringe når man lurer på noe. Noen ganger trenger man bare noen å snakke med, og lufte utfordringer med, og jeg har personlig snakket med flere helt nydelige ammehjelpere på telefonen. Poenget mitt er, ikke sitt og føl deg mislykket, krev å få den hjelpen dere fortjener ❤️ Masse lykke til, og gled deg, dere har så mye fint i vente!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:07

   Tusen takk <3 Godt å vite at det finnes mange gode hjelpere der ute!

  • Reply Tine 5. januar 2021 at 14:04

   Enig med denne! Amming var ikke så lett de første dagene, men jeg hang i snoren på barsel og fikk masse god hjelp. Ammet så lenge jeg ønsket og det var en kjempefin greie <3 Mas, mas, mas til du får hjelpen du eventuelt trenger. Det er verdt det!

 • Reply M 3. januar 2021 at 23:32

  Jeg er nybakt tobarnsmor og har hatt to fantastiske fødsler. Den første fødselen var litt overveldende da jeg ikke viste hva jeg gikk til. Likevel sitter jeg igjen med en god opplevelse og gledet meg enda mer til fødsel nummer to. Det er det råeste jeg har gjort og jeg håper virkelig jeg får oppleve det en gang til. Barseltiden med første har jeg heller ikke noe å utsette på. Babyen sov, spiste å bæsjet og det ser ut til at baby nummer 2 er helt lik. Alle rundt meg forventer nærmest at baby skal være våken døgnet rundt, og blir nesten fornærmet når jeg sier at jeg har fått enda en sovebaby. Da må de presisere at det kommer til å snu fortere enn jeg aner. Jeg jatter bare med, snur det så snur det. Forstår rett og slett ikke hvorfor alle må mase om at fødsel bare er vondt og jævlig, og barseltid er slitsom, tungt og absolutt ikke noe man kan nyte.

  Gled deg til fødsel og kos deg masse med barseltiden, håper du får en like god opplevelse som jeg har hatt! ☺️💕

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:06

   Takk, det håper jeg også <3

  • Reply Helle 4. januar 2021 at 12:39

   Det er nok fordi at motsetningene er så enormt store. Har du en sovebaby er livet bare fryd og gammen, men har du f.eks. en med kolikk eller andre utfordringer er du konstant på sammenbruddets rand. Jeg har hatt begge deler, og vært i situasjoner der jeg har møtt andre mødre som nærmest ble sjokkert av min rimelig misfornøyde baby og senere overenergiske unge. Noen år senere stod jeg selv med en liten rolig sovebaby og fikk litt dårlig samvittighet når andre mødre fortalte hvor tøft det var. Samtidig skal de få lov til å klage så mye de vil, for jeg vet hvordan de har det. Barn er forskjellige og opplevelsen av å få barn kan dermed være som natt og dag for ulike foreldre. Det samme gjelder for så vidt fødsel – en fantastisk ting dersom det går som smurt, men en potensielt traumatiserende opplevelse dersom du møter på utfordringer. Det må være rom for begge deler, men for min egen del låner jeg alltid et ekstra øre til de som ikke har hatt flaks. Jeg synes at det var helt greit å kjenne til de mulige utfallene. Heldigvis er vi som mennesker skrudd sammen slik at vi som regel husker og fokuserer på det positive.

   • Reply Anne 4. januar 2021 at 22:56

    Flott kommentar og helt enig. Har opplevd begge deler selv, og jeg tenker som deg; det må være rom for begge deler, men spesielt de som har vært gjennom en vanskelig tid(så fremt det ikke fortelles for å skremme).
    Det fine er at det meste går stort sett alltid bra, og til slutt er det det fineste i verden å bli foreldre. Som min fireåring, som fremdeles ikke sover natten(men 1åringen vår gjør det)sa – «Jeg elsker alle som bor i dette huset»❤️.
    Vi har det ganske fint!

 • Reply Lina 4. januar 2021 at 08:00

  Var det ikke bare sjenkestans i Oslo? (Utenom de nye reglene som kom i går). Hele Vestfold har jo servert alkohol helt til de nye reglene kom i går, jeg var på byen på nyttårsaften og følte meg veldig trygg i forhold til avstand til andre osv. 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:06

   Jeg var i Oslo 🙂

 • Reply Rebekka 4. januar 2021 at 09:50

  Gleder meg sånn til å følge deg som mamma! 🙂 Hvilken bil har dere kjøpt? Anbefaler du den?

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 10:53

   Hurra <3 Vi har kjøpt Wolksvagen ID4, men har ikke fått den enda!

 • Reply Emilie 4. januar 2021 at 10:42

  Du stråler, Ida! 🤩 Er så enig med deg i målene om å følge magefølelsen som mamma, spesielt for deg som sikkert har hørt fra mammapolitiet daglig siden du annonserte graviditeten. Skjønner ikke greia med at gravide og mødre skal kritisere hverandre hele tiden! Jeg har lest masse om hypnobirthing og smertefri fødsel og ser for meg en fantastisk tilstedeværende fødselsopplevelse! Men, så kommer disse mødrene som skal kommentere alt mulig om fødsel som jeg overhodet ikke har bedt om! En skikkelig heftig paraply til et senere innlegg, hehe.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:53

   Hehe ja, det er og blir en paraply! <3

 • Reply M 4. januar 2021 at 12:27

  Selv om det i perioder er utfordrende å være nybakt mamma, så har det siste året vært det fineste året i mitt liv. Så du må bare glede deg😍
  Mitt nyttårsforsett er å være enda mer tilstede når vi som familie har fri sammen 🙏
  Masse lykke til med siste innspurt 🥰

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:53

   Gleder meg såååå mye atte hjelp <3 Tusen takk, snille!

 • Reply Astrid 4. januar 2021 at 13:15

  Jeg har nesten samme mål som deg 😍 ligger et par måneder bak i mitt svangerskap, og skal fokusere på å glede meg til fødsel og til barseltid, og til å se på den flotte mannen min være pappa ❤️ Utrolig hvor mange som synes det er nødvendig å fortelle hvor fælt noe kan være, eller hvordan man gjør noe feil. Jeg har tilbragt mesteparten av julen på å forklare ymse familiemedlemmer at «NEI, trening er ikke farlig i følge forskning» 🤦‍♀️

  Kjempekjekt å følge deg i svangerskapet, Ida! Håper på litt innlegg med info om innkjøp og bakgrunnen for valget, slik som med barnevogna 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:52

   Så koselig å lese <3 Jeg kommer snart med et utstyrsinnlegg med alt jeg har kjøpt 😀 Stor klem og heia deg

 • Reply Lene 4. januar 2021 at 18:51

  Gratulerer med baby på vei! Jeg har to gutter selv, og må si jeg eeeeeelsket å føde! Jeg var ræva på å gå gravid, med spying, åreknuter, vondter og alt det der, men fødslene naila jeg 😀
  Jeg gikk inn i det innstilt på å SKULLE mestre, og uten å hyle – rett og slett gi alt! Og det gikk dritbra begge ganger 😊
  Kunne gjerne født en gang i uka, bare jeg slapp graviditeten 🙈

  Trodde jeg skulle amme gutta, viste seg at jeg ikke var ei melkeku. Heldigvis blir det folk av flaskebarn også, de scorer begge bra på nasjonale prøver.

  Stol på deg selv, og ha en super fødsel! Det kommer til å gå bra!

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:52

   Så godt å lese!! Takk for at du deler <3

 • Reply Aline 4. januar 2021 at 19:28

  Det at mange forteller deg hvor tøft det er i starten (for mange ikke alle) er i beste mening. Greit å forberede andre på at det KAN oppleves veldig ulikt (ikke bare forelskelse og solskinn). Synes det bør være mer åpenhet rundt dette. At du skriver at de som forteller deg dette nok har psykiske problemer synes jeg er veldig ufint.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:52

   Det jeg mener er at jeg tror mange har hatt traumatiske opplevelser, for eksempel i forbindelse med fødsel, som de burde snakket med helsepersonell om.

 • Reply Marianne 4. januar 2021 at 20:25

  De første ukene etter fødsel gikk døgnet rundt for meg. Så på klokka som viste 01 når jeg trodde det var tidlig kveld. Det var den koseligste bobla å leve i❤️ Betatt av menneske vi hadde skapt. Den bobla kunne vi ikke forsvinne i med nr 2, da stod hverdag for tur med en gang😅
  Synes du har fine mål. Håper 2021 blir alt du ønsker☺️

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:51

   Gleder meg til bobla <3

 • Reply Mari 4. januar 2021 at 20:44

  Hei! Spennende å lese innleggene dine om dagen😊 Har lest flere ganger at du skriver at folk er så opptatt av å fortelle deg hvor tøft det blir og andre ting som er «negativt» med graviditet og baby. Hvem hører du dette fra? Familie, venner? Det er veldig synd at du hører dette. Jeg har to barn, og jeg har veldig sjeldent hørt dette. Kan godt tenke jeg har lukket ørene noen ganger, men jeg har også tenkt at de rundt meg bare bryr seg, og at det ikke alltid er noe «vondt» ment om de forteller deg om noe som er utfordrende. Utfordrende opplevelser med graviditet, fødsel og barn trenger ikke å være negativt.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:50

   Veldig mange som skriver kommentarer, meldinger og mail <3 Familie og bekjente er mer i andre enden av skalaen, at alt er så greit og enkelt, hehe. Personlig tror jeg på en mellomting 😉

 • Reply I 4. januar 2021 at 21:25

  Er det noe galt i å drømme om en fin opplevelse ved fødsel?? Alle skjønner jo at det gjør vondt å presse ut en altfor stor dings nedentil, men veldig mange velger jo å gjøre det FLERE ganger, så må jo være verdt det? Selv de med kjipe fødsler gjør det jo på nytt. Ingen dårlig fødeopplevelse på heldige meg, og jeg er ingen topptrent superkvinne (vel superkvinne er jeg jo), men et helt normalt menneske med (flaks for meg) raske fødegener. Krysser fingrene for deg i det lotteriet etter det jeg har forstått som et tungt svangerskap.

  Fjerde trimester opplevde jeg som tungt i form av frimerkebaby (det fjerde trimestergreiene er bare tull her, vi har fortsatt kroppskontakt ved soving og baby har runda året), men det er da en boble og jeg tror at så lenge man ikke får en kolikkbaby som bare sover når man står og da i 28 minutt, så finner man koselige stunder. Håper strengt tatt de med kolikkbaby i alle fall finner koselige stunder, de fortjener det mer enn alle andre.

  Her er mine råd (det første er en formaning), regner med du får nok og driter i de. Det er selvsagt på sin plass av en kommende, tøff mor som vil gjøre det på sin måte.
  1. DU må aldri gi deg for hjelp på sykehuset og eventuelt ammepoliklinikk etter utskriving om du sliter med ammingen og du ønsker å få til amming. Du skal mase til du får det til. Om du ikke orker, gjør avtale med far om at han vet når han skal overta og be om hjelp. Aldri godta dårlig hjelp. Be om ny barnepleier/ammeveileder om du ikke er fornøyd. Husk at de videoene du ser på nettet er eldre babyer som forsyner seg selv, og at selv om en nyfødt baby har instinkter så må de og lære og øve.
  2. Ammingen kan ta innmari mye tid, gjerne litt ugunstige tidspunkter for selvkontroll. Det kan føre til diverse fine ting fra diverse nettbutikker siden telefonen er din beste venn. Passer ikke nødvendigvis så bra sammen med budsjett..
  3. Kos deg! Husk å be om hjelp og at det er det ekte superkvinner gjør.
  4. Husk at du også etter fødsel vil ha godteri, så ha nok i bagen.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:49

   Takk for at du deler dine erfaringer <3

 • Reply Tine 5. januar 2021 at 14:06

  Jeg håper jeg kanskje kan bli gravid med nr to mot slutten av 2021. Ellers skal jeg bare nyte barnet jeg allerede har, og prøve å holde på en fin hverdag med familie og venner. Ferier kan vente. Gleder meg til å følge deg som mamma <3

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:49

   Høres fint ut <3 <3

 • Reply Kristina LB 5. januar 2021 at 16:21

  Jeg har noen like mål som deg, og det er at jeg skal takle fødsel på min måte, og bli kjent med det nye nurket oss 3 som familie, uten for mye påvirkning fra andre. Så jeg regner med at 2021 for det meste dreier seg rundt det å finne min rolle som, forhåpentligvis, en god mamma🤩 Vil og bli flinkere på å være ute, gå på tur osv. 🙂 Gjerne del tips viss du har, ser du skriver noe om mental forberedelse til fødsel? Er det noe kurs?

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2021 at 14:38

   Jeg følger et kurs som heter Positiv Fødsel, hvis du ikke vil bruke penger på det så kan du også lese deg opp på hypnobirthing <3

 • Reply Tina 5. januar 2021 at 20:08

  Man får såååå mange kommentarer om «bare vent», og jeg skjønner ikke greia med det? Hva mener du? Hva skal jeg vente på? Skal jeg gå rundt å vente på at min fødsel/barseltid/sexliv blir akkurat som ditt? NEITAKK!
  Tror jeg bare lever litt i nuet og tar det som det kommer jeg. Det har jeg gjort hele tiden siden vår jente kom i 2019, og det er jeg glad for. Noe ble slik jeg hadde sett for meg, noe ble bedre, og noen fååå ting ble vanskeligere/verre. Men alt har vært så dynamisk, endret seg fra måned til måned eller til og med fra uke til uke. Så de tøffeste tinga har vært veldig midlertidig hos meg, og jeg er glad jeg ikke hørte på alle som beskrev hvor forferdelig det var. Vi har funnet våre løsninger på «problemene», og koser oss enda. Tenk hvis jeg bare hadde akseptert at «hvis du ikke får en sovebaby, så sover du aldri». Da hadde det jo kanskje blitt en sannhet. Og slik tror jeg det blir for mange, med negative selvoppfyllende profetier.

 • Reply Elisabeth 5. januar 2021 at 23:48

  Mitt ønske for det nye året er at det blir bedre enn det forrige. Alt dette nære samværet med familien i huset er koselig men tror det synger på siste verset ang psyken min.
  Når jeg skulle ha mitt første barn, så sa min mamma at vi i vår familie føder så lett. Ingenting og uroe seg for. Når riene kicket inn så hylte jeg at jeg hatet mamma og faen at jeg hadde droppa det fødekurset. Når lillegutt, Andreas var ute var jeg fullstendig solgt. Sa til mannen at jatakk jeg tar 5 til😊 Ble 2 til da, men fy flate det er det største virkelig. Gled deg❤️

 • Reply Kristin 6. januar 2021 at 07:51

  Så mange fine mål og drømmer❤️
  Jeg fødte tidlig i desember, på selve termindatoen – eneste dagen jeg tenkte at det i hvert fall ikke skulle skje noe! Kanskje det var det som var grunnen til at fødsel startet?😂

  Hadde samme innstilling som deg – være åpen for at fødsel går sin gang, uten å ha konstruert hvordan den skal være på forhånd. Veldig glad for det, og det anbefales! Hørte på jordmødrene og det de anbefalte hele veien, og har aldri følt meg så trygg og ivaretatt som på føden.
  Det eneste jeg vil tipse om (som du kanskje allerede har gjort deg tanker om) er å tenkte gjennom scenarioet keisersnitt. Det var det eneste jeg ikke hadde ofret en tanke – for keisersnitt gjalt jo ikke meg. Endre opp med hastekeisersnitt, og skulle ønske jeg hadde satt meg litt inn i det på forhånd.

  Baby er frisk, og jeg har følt meg uforskammet bra mtp at jeg har et stort operasjonssår på magen😅

  Ellers er mitt andre tips at det er lurt å prate om følelser i etterkant av fødsel, og book gjerne en samtale med de som var med på fødselen din for å gjennomgå fødselsforløpet. Gud så mange barseltårer og følelser jeg gikk gjennom. Hjalp å ha en fantastisk mann, og støttende familie og venner som kunne trygge meg på at «jo, de følelsene og tankene er faktisk helt vanlig å ha». Det er foresten derfor jeg digger deg og bloggen din! Du legger det fram som det er, brutalt ærlig bak fasaden. Jeg gleder meg til å følge deg og den fine lille familien din videre❤️

  • Reply Ida Wulff 11. januar 2021 at 15:33

   ❤️❤️❤️

 • Reply Stina 6. januar 2021 at 11:16

  Ble mamma i 2020 og koser meg masse<3 Fødselen gikk som smurt (med en veldig effektiv epidural…;)).

  Fra det ene til det andre, hvilken krølltang bruker du for å få de fine krøllene du har på bildene her?

 • Reply Frida 6. januar 2021 at 12:13

  Jeg håper du får drømmefødselen din ❤️ Jeg gikk inn i min fødsel uten en eneste plan, jeg var så åpen og forberedt på at alt kunne skje, og jeg visste ikke hva jeg gikk til siden jeg aldri hadde gjort det før. Det var egentlig veldig fint for da ble jeg ikke skuffet når det gikk dritt. Nå skal jeg ikke bli en som peker med en finger eller kommer med belæringer, for jeg håper virkelig du får den fine fødselen du drømmer om – ingenting er bedre enn det! Men ha et åpent sinn og vær forberedt på at den kan bli noe annet enn du ser for deg så slipper du en eventuell skuffelse etterpå er mitt tips ☺️

  Og forøvrig så syntes jeg 4. trimester var nydelig! Jeg var _ikke_ klar til å legge fra meg ungen og nøyt hvert eneste sekund han lå oppå meg og sov 🤩 Det var så uendelig koselig.

  Jeg har to tips til deg som jeg skulle ønske jeg hadde fått før fødselen.
  1) ha pumpeutstyr og litt flasker hjemme til etter fødselen. Man vet ikke på forhånd hva man får til eller ikke. (Uansett kjekt å ha i hus senere)
  2) Laktulose!!!!! Say no more 💩💩

 • Reply E. 6. januar 2021 at 20:01

  Hei, Ida. Jeg er like gammel som deg og fikk barn i 2020. Angående fødselen, så er det virkelig en kul opplevelse på tross av smertene, skjønner godt at du gleder deg til det. Si ja til lystgass hvis du kan få det, det virker veldig bra. Epidural er selvfølgelig også helt fantastisk, og er ikke noe skummelt hvis den blir satt riktig. Jeg kunne gå stødig selv om jeg ble helt smertelindret. Ellers vil jeg si at den første tiden virkelig kan være vanskelig. Det er ikke for å klage eller være negativ, jeg skulle egentlig ønske at noen hadde fortalt meg dette på en mindre klagete måte, så jeg hadde skjønt at det var helt normalt og noe man bare må gjennom. Det hjalp meg mye å lese at det faktisk er helt normalt med én baby som gråter masse pga magevondt og som nekter å sove andre steder enn på brystet ditt. Disse tingene blir heldigvis mye bedre innen få måneder. Lykke til videre i graviditeten, du har spennende tider i møte fremover.

 • Reply Signe 9. januar 2021 at 13:52

  Fødsels er vondt men herregud det er fantastisk!! Gleder meg bare til neste fødsel. Baby under pandemi går også veldig fint <3 Man vil jo bare være hjemme uansett. Masse lykke til med amming! Det krever en liten innsats den første tiden men etter noen uker er amming verdens beste mat,trøst,kos og ikke minst avføringsmiddel for baby! 😂 Vår har hatt en del magevondt men litt amming i senga setter alltid igang tarmene. Også tror jeg det er veldig lurt å følge sitt eget morsinstinktet. Detta er vi skapt for og dem som sier jeg gjør ungen min bortskjemt fordi jeg løfter ho så fort ho griner kan ta seg ei bolle!!
  Lykke til i innspurten! Dere har noe fantastisk i vente <3

 • Reply Sofie 11. januar 2021 at 20:37

  For en fin liste over nyttårsønsker! Jeg håper at de går i oppfyllelse – alle som en 🙂 Og med den innstillingen du har, så kommer er jeg overbevist om at det kommer til å bli det.

  For min del er det over 2 år siden jeg ble mamma og jeg sliter fremdeles med å forstå hvor alt dette slitet blir av… Det er liksom ikke helt greit å si, men for min del er det den fulle sannheten. Det betyr ikke at det ikke har vært kipe situasjoner, akkurat som i livet ellers, men det veies opp så til de grader av gleden av å ha ditt barn i livet. Det er så sykt at vi kan skape noe og fantastisk å hver dag bli minnet på noe at du betyr noe mer enn bare å være deg. I tillegg til den enorme kjærligheten som bare vokser og vokser!

  Poenget er at overgangen til å bli mamma synes jeg overgikk alle forventninger for min del, og jeg blir glad for at du sier at du gleder deg. Det unner jeg deg – og alle andre kommende mødre! <3

 • Leave a Reply