Hverdagsliv

MINE MÅL OG DRØMMER FOR 2021

3. januar 2021

GODT NYTT ÅR 💫

Hei, og godt nytt år! 🤍 Gravlyset og jeg feiret nyttårsaften i Oslo, sammen med et vennepar som også er gravide. Det ble en coronavennlig og vraltende nyttårsaften, og under omstendighetene kunne ikke kvelden blitt bedre. Vi spiste syv-retters med pleksiglass på alle kanter, og ble servert alkoholfri musserende vin. Sjansen for å være gravid det ene året i livet det er skjenkestans på nyttårsaften? Timing er tydeligvis min greie!

Nå tenkte jeg å dele mine nyttårsforsetter og drømmer for 2021. En god blanding av ting jeg vil bli bedre på, ting jeg vil få til og drømmer jeg har for året.

🤍 Jeg drømmer om en fin fødeopplevelse. Jada, jeg skjønner at det blir vondt og jævlig. Men det er den største dagen i livet mitt hittil, og jeg vil nyte den og ha det gøy også. Så det håper jeg at jeg klarer, og at de mentale forberedelsene jeg har gjort er med på å forebygge frykt og panikk.

🤍 Jeg håper at jeg klarer å nyte tiden etter fødsel, og at vi kommer til å storkose oss her hjemme i det «fjerde trimesteret». Folk er så opptatt av å fortelle meg hvor tøft det blir, men jeg sier som med fødsel: Jeg gleder meg til å gjøre meg opp mine egne erfaringer og meninger. 

🤍 Jeg skal strebe etter å gi fra meg kontrollen, og la Gravlyset slippe til når det kommer til babyen – uten å kommentere, pirke og irettesette. Det blir naturligvis mye mamma + baby i tiden etter fødsel, men jeg syns det er viktig at pappaen også får prøve og feile, og være tilstede. Han har på eget initiativ sagt at han kan ta alle bleiene, hurra for det 😂❤️

🤍 Jeg skal fortsette å stole på min egen magefølelse når det kommer til graviditet og det å bli mamma, rett og slett lukke ørene for hvordan våre mødre, bestemødre og oldemødre gjorde ting for 1000 år siden. Der hvor magefølelsen ikke strekker til, foretrekker jeg å lese meg opp på oppdatert forskning, thank u very much.

🤍 Jeg drømmer om at alle jeg bryr meg om (inkludert meg selv) skal få tatt vaksinen mot Covid-19, og at den er såpass effektiv at vi kan senke skuldrene og leve tilnærmet normale liv igjen. Kanskje mot slutten av året, hvis vi er veldig, veldig heldige?!

🤍 Jeg skal være økonomisk og flink til å spare til husdrømmen. Heldigvis er jeg sammen med verdens mest økonomiske mann, han startet året med å gå heeelt Luksusfellen-Hallgeir på meg. Nå har jeg et detaljert budsjett å forholde meg til i 2021, og jeg er veldig spent på hvordan det kommer til å gå…

🤍 Jeg håper vi får kjøpt tomt innen året er omme, slik at vi kan sette i gang med husbygging i 2022. Det føles helt fjernt å tenke på dette nå som vi nettopp har vært gjennom en tøff flytteøkt, men sånn er vi! Når vi får huset vårt, skal vi bli der i 30 år minst 😍

🤍 Gleder meg til å reise på vår første familieferie, oss 3 🥺 Hvis det blir mulig med tanke på pandemien. Jeg er ikke så optimistisk med tanke på å reise allerede i sommer, men kanskje til vinteren? Hadde vært fantastisk å ta litt av pappapermen i varmen.

🤍 Vi skal komme oss ut i skog og mark, og på trilleturer hit og dit. Ikke gro fast i sofaen selv om vi har en liten baby som trenger mat og bleieskift.

🤍 Jeg har et mål om å bli trygg, kjent og selvstendig i ny hjemby. På nåværende tidspunkt kunne det ikke falt meg inn å kjøre på butikken alene engang, jeg har retningssans som en delfin. Vet det er litt LOL, men jeg må øve på kjøreruter før jeg tar dem alene… Nå har vi kjøpt oss SUV også, så det gjør ikke akkurat susen på kjøregleden. Eller skal jeg si parkeringsgleden 😩 Vel… Nå skal jeg bli mamma, så da er det vel på tide å bli voksen på ordentlig.

🤍 Jeg drømmer om å amme i hele 2021, og håper jeg er så heldig at jeg får til det 🤱🏼

🤍 Jeg vil se mammaen og pappaen min så mye som mulig, og være flink til å besøke dem i Tønsberg og på hytta nå som jeg har flyttet vekk fra dem.

🤍 Jeg håper at jeg klarer å fullføre mitt siste semester på masteren før jeg skal sette i gang og skrive selve masteroppgaven. Det er forelesning tre dager etter termin og jeg kan så vidt ha noe fravær, så vi får se om det lar seg gjøre. Lov å prøve seg i hvertfall, og klarer jeg det så blir jeg meget stolt.

🤍 Jeg ser frem til et spennende jobbår, selv om det naturligvis er andre ting som kommer i første rekke akkurat nå. Jeg har sagt opp kontrakten min hos United Influencers, og har signert med Egmont People. Så der skal jeg bli kjent med mine nye kollegaer, og forhåpentligvis jobbe med masse jeg syns er gøy etterhvert.

Og det var vel det. Naturligvis mye som er relatert til at jeg skal bli mamma, det er jo det aller viktigste i 2021 😌Å arrangere et tvangsekteskap for disse to babyene får være på lista om en god del år, hehe… Å gå gravid samtidig som en av sine beste venner er en drøm i seg selv, føler meg så heldig!

Nå skal siste kvelden av juleferien nytes med kjæreste, serie og takeaway-pizza ❤️ Hadde forresten vært gøy å høre: Hva er ditt viktigste nyttårsforsett/mål/ønske for 2021?

207 Comments

 • Reply Trine 3. januar 2021 at 21:17

  Så fine mål og drømmer 😍

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:11

   <3 <3

 • Reply Jeanett 3. januar 2021 at 21:18

  Jeg begynner på jobb om en måned etter og ha vært i fødselspermisjon siden lockdown. Da skal far overta stafettpinnen og jeg er så glad for at jeg har klart og slippe han til (ikke helt uten småkommentarer fra meg haha) for jeg føler meg helt trygg på at de to vil få det fantastisk sammen de neste månedene!
  Jeg skal tilbake i jobb som sykepleier og kan dessverre ikke ha hjemmekontor. Mitt mål for 2021 er rett og slett å legge fra meg jobben på jobb og fokusere på og være en god og tilstedeværende mamma når jeg har fri. Ikke alltid så lett når man jobber med mennesker med triste skjebner…

  Ønsker deg lykke til med fødsel og tiden etterpå! Jeg har selv aldri vært så trøtt som jeg er nå, men heller aldri opplevd en sånn type kjærlighet og glede. Det er virkelig helt ubeskrivelig! Tenk på alt du skal få oppleve for første gang. Første smil, første latter, første klem, første «mamma». Ååh, du har så mye fint i vente!!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:12

   Herregud, som jeg gleder meg! Og så deilig at du gleder deg på vegne av pappa og baby som skal få litt kvalitetstid sammen <3 <3 Masse lykke til i jobb!

 • Reply Nora 3. januar 2021 at 21:27

  Å herregud, så sjalu! Den fødselen går som den går, og den kommer nok til å gå kjempefint. Jeg sliter enda med å bli gravid enda vi begynte å prøve samtidig. Nå skal vi ikke prøve før i april, slik at terminen blir i et nytt år, om vi er så heldige å få det til. Skulle ønske jeg kunne føda også! Man dør jo ikke av å føde, og så lenge man minner seg selv på det, går det vel fint ❤️ Då tåler man vel mer også? Lykke til fine deg.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:11

   Åå, jeg krysser fingrene hardt for at den sitter i april ❤️ Tusen takk og klem!

 • Reply Charlotte 3. januar 2021 at 21:46

  Jeg fikk barn 16 mars-20(termin 8 mars faktisk), og jeg må bare si at selv om det var en veldig rar tid å føde i når landet nettopp hadde stengt ned, så har permisjonstiden min vært heeelt fantastisk! You got this! Har lest og lest om alle som har hatt kjipe opplevelser, men det er så viktig å snu det til noe positivt! Vi har fått så mye tid sammen med lille og de 2 første ukene etter fødsel var det bare oss 3 hjemme, det var så deilig å bare surre rundt i amme bh hele dagen uten å ha dårlig samvittighet for at vi ikke kunne ta imot besøk 😅 vi er fult i gang på 2021-målet/ønsket, nemlig å prøve å få en til unge i utgangen av 2021 🤟🏼 Lykke til i siste innspurt, det kommer til å gå seint men er sååå verdt det 🥰 det går ikke an å sette seg inn i hvordan det er å føde, det må oppleves – Gled deg!! Verdens beste følelse når kidden er ute

  Vi fikk beskjed 2 dager før at mannen min måtte reise h

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:10

   Så fint å lese, takk for at du deler <3 <3

 • Reply Malin 3. januar 2021 at 22:00

  Jeg pleier ikke å ha så mange for da faller jeg ut av det, så jeg skal kun forsøke å gå for å legge meg kl 22 når jeg skal på jobb dagen etter. Veit 100% at det blir tøft, da samboeren min er litt av en nattugle 🙈

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:09

   For et fint nyttårsforsett! <3

 • Reply Ingrid 3. januar 2021 at 22:12

  Fin liste❤
  Folk mener det snilt når de forteller om hvor tøft det er i starten. Det er nemlig slik at veldig mange bare forteller hvor fantastisk det er. Det fører til at mange får totalt sjokk, blir lei seg og tror de mislykkes. Jeg var forberedt på at det kom til å bli knalltøft, men vært heldig og har fått små som sover mye og har storkost meg mesteparten. Så alle som forteller deg hvor tøft det er, mener det vel Ida❤ Masse lykke til siste innspurt.

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:09

   Jeg er SÅ for å være åpen om at ting kan være tøft og vanskelig, slik at andre ikke føler seg alene om å eventuelt slite. Jeg deler jo selv mye om baksiden med både det ene og det andre. Det jeg ikke syns noe om, er å motta direktemeldinger fra mennesker som bare sprer negativitet, eller tar «bare vent»-tonen. De sliter åpenbart med noe selv, som de burde pratet med profesjonelle om 🙂 <3

 • Reply Eline 3. januar 2021 at 22:15

  Åh, du har så mye å glede deg til i tiden som kommer! Jeg har akkurat født mitt 2. barn. Elsket å føde begge gangene – ja, det er vondt, men det er en helt fantastisk opplevelse! Mitt beste tips til fødselen er å ikke ha så mange planer eller forventninger, men lytte til kroppen der og da. Den vet hva den skal gjøre. + at epidural er en fantastisk oppfinnelse. Den gjorde at vi kunne tøyse og le masse, selv under de verste riene 😊 dette nailer du 😄

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:07

   Takk, gleder meg masse <3

 • Reply Marte 3. januar 2021 at 22:19

  Vil bare gi deg noen støttende ord om amming, nå som man hører om så mange som må gi opp. Det er en stor skam, at i verden rikeste land, så skal det være den nybakte mammaens ansvar alene å få til ammingen. Ja, det er det mest naturlige som finnes, men det betyr ikke at det er så lett for alle. Mitt råd er å mase, mase, mase – på alle! På jordmødre og barnepleiere på føden, på hs og barsel når man kommer hjem (ring fødepol/barselpol og be om time til veiledning), ammehjelpen har en helt fantastisk Facebook-gruppe og nettside, og ikke minst helt nydelige damer man kan ringe når man lurer på noe. Noen ganger trenger man bare noen å snakke med, og lufte utfordringer med, og jeg har personlig snakket med flere helt nydelige ammehjelpere på telefonen. Poenget mitt er, ikke sitt og føl deg mislykket, krev å få den hjelpen dere fortjener ❤️ Masse lykke til, og gled deg, dere har så mye fint i vente!

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:07

   Tusen takk <3 Godt å vite at det finnes mange gode hjelpere der ute!

  • Reply Tine 5. januar 2021 at 14:04

   Enig med denne! Amming var ikke så lett de første dagene, men jeg hang i snoren på barsel og fikk masse god hjelp. Ammet så lenge jeg ønsket og det var en kjempefin greie <3 Mas, mas, mas til du får hjelpen du eventuelt trenger. Det er verdt det!

 • Reply M 3. januar 2021 at 23:32

  Jeg er nybakt tobarnsmor og har hatt to fantastiske fødsler. Den første fødselen var litt overveldende da jeg ikke viste hva jeg gikk til. Likevel sitter jeg igjen med en god opplevelse og gledet meg enda mer til fødsel nummer to. Det er det råeste jeg har gjort og jeg håper virkelig jeg får oppleve det en gang til. Barseltiden med første har jeg heller ikke noe å utsette på. Babyen sov, spiste å bæsjet og det ser ut til at baby nummer 2 er helt lik. Alle rundt meg forventer nærmest at baby skal være våken døgnet rundt, og blir nesten fornærmet når jeg sier at jeg har fått enda en sovebaby. Da må de presisere at det kommer til å snu fortere enn jeg aner. Jeg jatter bare med, snur det så snur det. Forstår rett og slett ikke hvorfor alle må mase om at fødsel bare er vondt og jævlig, og barseltid er slitsom, tungt og absolutt ikke noe man kan nyte.

  Gled deg til fødsel og kos deg masse med barseltiden, håper du får en like god opplevelse som jeg har hatt! ☺️💕

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:06

   Takk, det håper jeg også <3

  • Reply Helle 4. januar 2021 at 12:39

   Det er nok fordi at motsetningene er så enormt store. Har du en sovebaby er livet bare fryd og gammen, men har du f.eks. en med kolikk eller andre utfordringer er du konstant på sammenbruddets rand. Jeg har hatt begge deler, og vært i situasjoner der jeg har møtt andre mødre som nærmest ble sjokkert av min rimelig misfornøyde baby og senere overenergiske unge. Noen år senere stod jeg selv med en liten rolig sovebaby og fikk litt dårlig samvittighet når andre mødre fortalte hvor tøft det var. Samtidig skal de få lov til å klage så mye de vil, for jeg vet hvordan de har det. Barn er forskjellige og opplevelsen av å få barn kan dermed være som natt og dag for ulike foreldre. Det samme gjelder for så vidt fødsel – en fantastisk ting dersom det går som smurt, men en potensielt traumatiserende opplevelse dersom du møter på utfordringer. Det må være rom for begge deler, men for min egen del låner jeg alltid et ekstra øre til de som ikke har hatt flaks. Jeg synes at det var helt greit å kjenne til de mulige utfallene. Heldigvis er vi som mennesker skrudd sammen slik at vi som regel husker og fokuserer på det positive.

   • Reply Anne 4. januar 2021 at 22:56

    Flott kommentar og helt enig. Har opplevd begge deler selv, og jeg tenker som deg; det må være rom for begge deler, men spesielt de som har vært gjennom en vanskelig tid(så fremt det ikke fortelles for å skremme).
    Det fine er at det meste går stort sett alltid bra, og til slutt er det det fineste i verden å bli foreldre. Som min fireåring, som fremdeles ikke sover natten(men 1åringen vår gjør det)sa – «Jeg elsker alle som bor i dette huset»❤️.
    Vi har det ganske fint!

 • Reply Lina 4. januar 2021 at 08:00

  Var det ikke bare sjenkestans i Oslo? (Utenom de nye reglene som kom i går). Hele Vestfold har jo servert alkohol helt til de nye reglene kom i går, jeg var på byen på nyttårsaften og følte meg veldig trygg i forhold til avstand til andre osv. 🙂

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 09:06

   Jeg var i Oslo 🙂

 • Reply Rebekka 4. januar 2021 at 09:50

  Gleder meg sånn til å følge deg som mamma! 🙂 Hvilken bil har dere kjøpt? Anbefaler du den?

  • Reply Ida Wulff 4. januar 2021 at 10:53

   Hurra <3 Vi har kjøpt Wolksvagen ID4, men har ikke fått den enda!

 • Reply Emilie 4. januar 2021 at 10:42

  Du stråler, Ida! 🤩 Er så enig med deg i målene om å følge magefølelsen som mamma, spesielt for deg som sikkert har hørt fra mammapolitiet daglig siden du annonserte graviditeten. Skjønner ikke greia med at gravide og mødre skal kritisere hverandre hele tiden! Jeg har lest masse om hypnobirthing og smertefri fødsel og ser for meg en fantastisk tilstedeværende fødselsopplevelse! Men, så kommer disse mødrene som skal kommentere alt mulig om fødsel som jeg overhodet ikke har bedt om! En skikkelig heftig paraply til et senere innlegg, hehe.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:53

   Hehe ja, det er og blir en paraply! <3

 • Reply M 4. januar 2021 at 12:27

  Selv om det i perioder er utfordrende å være nybakt mamma, så har det siste året vært det fineste året i mitt liv. Så du må bare glede deg😍
  Mitt nyttårsforsett er å være enda mer tilstede når vi som familie har fri sammen 🙏
  Masse lykke til med siste innspurt 🥰

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:53

   Gleder meg såååå mye atte hjelp <3 Tusen takk, snille!

 • Reply Astrid 4. januar 2021 at 13:15

  Jeg har nesten samme mål som deg 😍 ligger et par måneder bak i mitt svangerskap, og skal fokusere på å glede meg til fødsel og til barseltid, og til å se på den flotte mannen min være pappa ❤️ Utrolig hvor mange som synes det er nødvendig å fortelle hvor fælt noe kan være, eller hvordan man gjør noe feil. Jeg har tilbragt mesteparten av julen på å forklare ymse familiemedlemmer at «NEI, trening er ikke farlig i følge forskning» 🤦‍♀️

  Kjempekjekt å følge deg i svangerskapet, Ida! Håper på litt innlegg med info om innkjøp og bakgrunnen for valget, slik som med barnevogna 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:52

   Så koselig å lese <3 Jeg kommer snart med et utstyrsinnlegg med alt jeg har kjøpt 😀 Stor klem og heia deg

 • Reply Lene 4. januar 2021 at 18:51

  Gratulerer med baby på vei! Jeg har to gutter selv, og må si jeg eeeeeelsket å føde! Jeg var ræva på å gå gravid, med spying, åreknuter, vondter og alt det der, men fødslene naila jeg 😀
  Jeg gikk inn i det innstilt på å SKULLE mestre, og uten å hyle – rett og slett gi alt! Og det gikk dritbra begge ganger 😊
  Kunne gjerne født en gang i uka, bare jeg slapp graviditeten 🙈

  Trodde jeg skulle amme gutta, viste seg at jeg ikke var ei melkeku. Heldigvis blir det folk av flaskebarn også, de scorer begge bra på nasjonale prøver.

  Stol på deg selv, og ha en super fødsel! Det kommer til å gå bra!

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:52

   Så godt å lese!! Takk for at du deler <3

 • Reply Aline 4. januar 2021 at 19:28

  Det at mange forteller deg hvor tøft det er i starten (for mange ikke alle) er i beste mening. Greit å forberede andre på at det KAN oppleves veldig ulikt (ikke bare forelskelse og solskinn). Synes det bør være mer åpenhet rundt dette. At du skriver at de som forteller deg dette nok har psykiske problemer synes jeg er veldig ufint.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:52

   Det jeg mener er at jeg tror mange har hatt traumatiske opplevelser, for eksempel i forbindelse med fødsel, som de burde snakket med helsepersonell om.

 • Reply Marianne 4. januar 2021 at 20:25

  De første ukene etter fødsel gikk døgnet rundt for meg. Så på klokka som viste 01 når jeg trodde det var tidlig kveld. Det var den koseligste bobla å leve i❤️ Betatt av menneske vi hadde skapt. Den bobla kunne vi ikke forsvinne i med nr 2, da stod hverdag for tur med en gang😅
  Synes du har fine mål. Håper 2021 blir alt du ønsker☺️

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:51

   Gleder meg til bobla <3

 • Reply Mari 4. januar 2021 at 20:44

  Hei! Spennende å lese innleggene dine om dagen😊 Har lest flere ganger at du skriver at folk er så opptatt av å fortelle deg hvor tøft det blir og andre ting som er «negativt» med graviditet og baby. Hvem hører du dette fra? Familie, venner? Det er veldig synd at du hører dette. Jeg har to barn, og jeg har veldig sjeldent hørt dette. Kan godt tenke jeg har lukket ørene noen ganger, men jeg har også tenkt at de rundt meg bare bryr seg, og at det ikke alltid er noe «vondt» ment om de forteller deg om noe som er utfordrende. Utfordrende opplevelser med graviditet, fødsel og barn trenger ikke å være negativt.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:50

   Veldig mange som skriver kommentarer, meldinger og mail <3 Familie og bekjente er mer i andre enden av skalaen, at alt er så greit og enkelt, hehe. Personlig tror jeg på en mellomting 😉

 • Reply I 4. januar 2021 at 21:25

  Er det noe galt i å drømme om en fin opplevelse ved fødsel?? Alle skjønner jo at det gjør vondt å presse ut en altfor stor dings nedentil, men veldig mange velger jo å gjøre det FLERE ganger, så må jo være verdt det? Selv de med kjipe fødsler gjør det jo på nytt. Ingen dårlig fødeopplevelse på heldige meg, og jeg er ingen topptrent superkvinne (vel superkvinne er jeg jo), men et helt normalt menneske med (flaks for meg) raske fødegener. Krysser fingrene for deg i det lotteriet etter det jeg har forstått som et tungt svangerskap.

  Fjerde trimester opplevde jeg som tungt i form av frimerkebaby (det fjerde trimestergreiene er bare tull her, vi har fortsatt kroppskontakt ved soving og baby har runda året), men det er da en boble og jeg tror at så lenge man ikke får en kolikkbaby som bare sover når man står og da i 28 minutt, så finner man koselige stunder. Håper strengt tatt de med kolikkbaby i alle fall finner koselige stunder, de fortjener det mer enn alle andre.

  Her er mine råd (det første er en formaning), regner med du får nok og driter i de. Det er selvsagt på sin plass av en kommende, tøff mor som vil gjøre det på sin måte.
  1. DU må aldri gi deg for hjelp på sykehuset og eventuelt ammepoliklinikk etter utskriving om du sliter med ammingen og du ønsker å få til amming. Du skal mase til du får det til. Om du ikke orker, gjør avtale med far om at han vet når han skal overta og be om hjelp. Aldri godta dårlig hjelp. Be om ny barnepleier/ammeveileder om du ikke er fornøyd. Husk at de videoene du ser på nettet er eldre babyer som forsyner seg selv, og at selv om en nyfødt baby har instinkter så må de og lære og øve.
  2. Ammingen kan ta innmari mye tid, gjerne litt ugunstige tidspunkter for selvkontroll. Det kan føre til diverse fine ting fra diverse nettbutikker siden telefonen er din beste venn. Passer ikke nødvendigvis så bra sammen med budsjett..
  3. Kos deg! Husk å be om hjelp og at det er det ekte superkvinner gjør.
  4. Husk at du også etter fødsel vil ha godteri, så ha nok i bagen.

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:49

   Takk for at du deler dine erfaringer <3

 • Reply Tine 5. januar 2021 at 14:06

  Jeg håper jeg kanskje kan bli gravid med nr to mot slutten av 2021. Ellers skal jeg bare nyte barnet jeg allerede har, og prøve å holde på en fin hverdag med familie og venner. Ferier kan vente. Gleder meg til å følge deg som mamma <3

  • Reply Ida Wulff 5. januar 2021 at 18:49

   Høres fint ut <3 <3

 • Reply Kristina LB 5. januar 2021 at 16:21

  Jeg har noen like mål som deg, og det er at jeg skal takle fødsel på min måte, og bli kjent med det nye nurket oss 3 som familie, uten for mye påvirkning fra andre. Så jeg regner med at 2021 for det meste dreier seg rundt det å finne min rolle som, forhåpentligvis, en god mamma🤩 Vil og bli flinkere på å være ute, gå på tur osv. 🙂 Gjerne del tips viss du har, ser du skriver noe om mental forberedelse til fødsel? Er det noe kurs?

  • Reply Ida Wulff 10. januar 2021 at 14:38

   Jeg følger et kurs som heter Positiv Fødsel, hvis du ikke vil bruke penger på det så kan du også lese deg opp på hypnobirthing <3

 • Reply Tina 5. januar 2021 at 20:08

  Man får såååå mange kommentarer om «bare vent», og jeg skjønner ikke greia med det? Hva mener du? Hva skal jeg vente på? Skal jeg gå rundt å vente på at min fødsel/barseltid/sexliv blir akkurat som ditt? NEITAKK!
  Tror jeg bare lever litt i nuet og tar det som det kommer jeg. Det har jeg gjort hele tiden siden vår jente kom i 2019, og det er jeg glad for. Noe ble slik jeg hadde sett for meg, noe ble bedre, og noen fååå ting ble vanskeligere/verre. Men alt har vært så dynamisk, endret seg fra måned til måned eller til og med fra uke til uke. Så de tøffeste tinga har vært veldig midlertidig hos meg, og jeg er glad jeg ikke hørte på alle som beskrev hvor forferdelig det var. Vi har funnet våre løsninger på «problemene», og koser oss enda. Tenk hvis jeg bare hadde akseptert at «hvis du ikke får en sovebaby, så sover du aldri». Da hadde det jo kanskje blitt en sannhet. Og slik tror jeg det blir for mange, med negative selvoppfyllende profetier.

 • Reply Elisabeth 5. januar 2021 at 23:48

  Mitt ønske for det nye året er at det blir bedre enn det forrige. Alt dette nære samværet med familien i huset er koselig men tror det synger på siste verset ang psyken min.
  Når jeg skulle ha mitt første barn, så sa min mamma at vi i vår familie føder så lett. Ingenting og uroe seg for. Når riene kicket inn så hylte jeg at jeg hatet mamma og faen at jeg hadde droppa det fødekurset. Når lillegutt, Andreas var ute var jeg fullstendig solgt. Sa til mannen at jatakk jeg tar 5 til😊 Ble 2 til da, men fy flate det er det største virkelig. Gled deg❤️

 • Reply Kristin 6. januar 2021 at 07:51

  Så mange fine mål og drømmer❤️
  Jeg fødte tidlig i desember, på selve termindatoen – eneste dagen jeg tenkte at det i hvert fall ikke skulle skje noe! Kanskje det var det som var grunnen til at fødsel startet?😂

  Hadde samme innstilling som deg – være åpen for at fødsel går sin gang, uten å ha konstruert hvordan den skal være på forhånd. Veldig glad for det, og det anbefales! Hørte på jordmødrene og det de anbefalte hele veien, og har aldri følt meg så trygg og ivaretatt som på føden.
  Det eneste jeg vil tipse om (som du kanskje allerede har gjort deg tanker om) er å tenkte gjennom scenarioet keisersnitt. Det var det eneste jeg ikke hadde ofret en tanke – for keisersnitt gjalt jo ikke meg. Endre opp med hastekeisersnitt, og skulle ønske jeg hadde satt meg litt inn i det på forhånd.

  Baby er frisk, og jeg har følt meg uforskammet bra mtp at jeg har et stort operasjonssår på magen😅

  Ellers er mitt andre tips at det er lurt å prate om følelser i etterkant av fødsel, og book gjerne en samtale med de som var med på fødselen din for å gjennomgå fødselsforløpet. Gud så mange barseltårer og følelser jeg gikk gjennom. Hjalp å ha en fantastisk mann, og støttende familie og venner som kunne trygge meg på at «jo, de følelsene og tankene er faktisk helt vanlig å ha». Det er foresten derfor jeg digger deg og bloggen din! Du legger det fram som det er, brutalt ærlig bak fasaden. Jeg gleder meg til å følge deg og den fine lille familien din videre❤️

  • Reply Ida Wulff 11. januar 2021 at 15:33

   ❤️❤️❤️

 • Reply Stina 6. januar 2021 at 11:16

  Ble mamma i 2020 og koser meg masse<3 Fødselen gikk som smurt (med en veldig effektiv epidural…;)).

  Fra det ene til det andre, hvilken krølltang bruker du for å få de fine krøllene du har på bildene her?

 • Reply Frida 6. januar 2021 at 12:13

  Jeg håper du får drømmefødselen din ❤️ Jeg gikk inn i min fødsel uten en eneste plan, jeg var så åpen og forberedt på at alt kunne skje, og jeg visste ikke hva jeg gikk til siden jeg aldri hadde gjort det før. Det var egentlig veldig fint for da ble jeg ikke skuffet når det gikk dritt. Nå skal jeg ikke bli en som peker med en finger eller kommer med belæringer, for jeg håper virkelig du får den fine fødselen du drømmer om – ingenting er bedre enn det! Men ha et åpent sinn og vær forberedt på at den kan bli noe annet enn du ser for deg så slipper du en eventuell skuffelse etterpå er mitt tips ☺️

  Og forøvrig så syntes jeg 4. trimester var nydelig! Jeg var _ikke_ klar til å legge fra meg ungen og nøyt hvert eneste sekund han lå oppå meg og sov 🤩 Det var så uendelig koselig.

  Jeg har to tips til deg som jeg skulle ønske jeg hadde fått før fødselen.
  1) ha pumpeutstyr og litt flasker hjemme til etter fødselen. Man vet ikke på forhånd hva man får til eller ikke. (Uansett kjekt å ha i hus senere)
  2) Laktulose!!!!! Say no more 💩💩

 • Reply E. 6. januar 2021 at 20:01

  Hei, Ida. Jeg er like gammel som deg og fikk barn i 2020. Angående fødselen, så er det virkelig en kul opplevelse på tross av smertene, skjønner godt at du gleder deg til det. Si ja til lystgass hvis du kan få det, det virker veldig bra. Epidural er selvfølgelig også helt fantastisk, og er ikke noe skummelt hvis den blir satt riktig. Jeg kunne gå stødig selv om jeg ble helt smertelindret. Ellers vil jeg si at den første tiden virkelig kan være vanskelig. Det er ikke for å klage eller være negativ, jeg skulle egentlig ønske at noen hadde fortalt meg dette på en mindre klagete måte, så jeg hadde skjønt at det var helt normalt og noe man bare må gjennom. Det hjalp meg mye å lese at det faktisk er helt normalt med én baby som gråter masse pga magevondt og som nekter å sove andre steder enn på brystet ditt. Disse tingene blir heldigvis mye bedre innen få måneder. Lykke til videre i graviditeten, du har spennende tider i møte fremover.

 • Reply Signe 9. januar 2021 at 13:52

  Fødsels er vondt men herregud det er fantastisk!! Gleder meg bare til neste fødsel. Baby under pandemi går også veldig fint <3 Man vil jo bare være hjemme uansett. Masse lykke til med amming! Det krever en liten innsats den første tiden men etter noen uker er amming verdens beste mat,trøst,kos og ikke minst avføringsmiddel for baby! 😂 Vår har hatt en del magevondt men litt amming i senga setter alltid igang tarmene. Også tror jeg det er veldig lurt å følge sitt eget morsinstinktet. Detta er vi skapt for og dem som sier jeg gjør ungen min bortskjemt fordi jeg løfter ho så fort ho griner kan ta seg ei bolle!!
  Lykke til i innspurten! Dere har noe fantastisk i vente <3

 • Reply Sofie 11. januar 2021 at 20:37

  For en fin liste over nyttårsønsker! Jeg håper at de går i oppfyllelse – alle som en 🙂 Og med den innstillingen du har, så kommer er jeg overbevist om at det kommer til å bli det.

  For min del er det over 2 år siden jeg ble mamma og jeg sliter fremdeles med å forstå hvor alt dette slitet blir av… Det er liksom ikke helt greit å si, men for min del er det den fulle sannheten. Det betyr ikke at det ikke har vært kipe situasjoner, akkurat som i livet ellers, men det veies opp så til de grader av gleden av å ha ditt barn i livet. Det er så sykt at vi kan skape noe og fantastisk å hver dag bli minnet på noe at du betyr noe mer enn bare å være deg. I tillegg til den enorme kjærligheten som bare vokser og vokser!

  Poenget er at overgangen til å bli mamma synes jeg overgikk alle forventninger for min del, og jeg blir glad for at du sier at du gleder deg. Det unner jeg deg – og alle andre kommende mødre! <3

 • Reply Rodger 11. januar 2024 at 09:35

  Your style is unique in comparison to other folks I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

 • Reply Micholas 11. januar 2024 at 09:35

  This blog was… how do I say it? Relevant!!
  Finally I’ve found something which helped me. Thanks!

 • Reply tamil sex video 11. januar 2024 at 09:44

  Wow that was unusual. I just wrote an very long comment
  but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again.
  Anyhow, just wanted to say superb blog!

 • Reply desi porn 11. januar 2024 at 09:47

  For the reason that the admin of this web site is working, no uncertainty very rapidly it will be famous, due to its quality contents.

 • Reply tamil sex padam 11. januar 2024 at 10:18

  I like the helpful info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.
  I am quite sure I’ll learn many new stuff right here!

  Good luck for the next!

 • Reply forum igo bigo 11. januar 2024 at 16:35

  This site was… how do I say it? Relevant!!
  Finally I have found something that helped me. Appreciate
  it!

 • Reply Unknown 11. januar 2024 at 17:16

  Thanks on your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you happen to be
  a great author. I will make sure to bookmark your blog and will come back in the future.

  I want to encourage continue your great work, have a nice morning!

 • Reply Unknown 11. januar 2024 at 17:56

  I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good.
  I do not know who you are but certainly you are going
  to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 • Reply forum bb17 11. januar 2024 at 19:04

  Hey there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally suggest
  to my friends. I am confident they will be benefited from this site.

 • Reply [https://lendirabg.ornop.org forum dunia lendir 11. januar 2024 at 22:55

  I have read so many content concerning the blogger
  lovers but this article is actually a nice paragraph, keep it up.

 • Reply forum lendir 11. januar 2024 at 23:08

  Write more, thats all I have to say. Literally,
  it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why waste your
  intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?

 • Reply [https://lendirabg.ornop.org video forum lendir 11. januar 2024 at 23:42

  My brother suggested I may like this web site. He was once totally right.
  This post truly made my day. You cann’t imagine just how so much time I
  had spent for this info! Thanks!

 • Reply 4play id 11. januar 2024 at 23:52

  It’s enormous that you are getting ideas from this post as well as
  from our discussion made at this place.

 • Reply forum lendir semprot 12. januar 2024 at 00:14

  When I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new
  comments are added- checkbox and from now on whenever a
  comment is added I recieve four emails with the exact same comment.

  Perhaps there is an easy method you are able to remove
  me from that service? Thank you!

 • Reply Unknown 12. januar 2024 at 00:24

  Wow, this paragraph is good, my younger sister is analyzing
  these kinds of things, so I am going to let know her.

 • Reply Unknown 12. januar 2024 at 03:57

  hi!,I like your writing so much! proportion we be in contact more about your post on AOL?
  I require a specialist on this house to unravel my problem.

  Maybe that is you! Taking a look ahead to peer you.

 • Reply bokep tante 12. januar 2024 at 04:22

  We absolutely love your blog and find many of your post’s to be just what I’m looking for.
  Does one offer guest writers to write content
  for you? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write related to here.
  Again, awesome web log!

 • Reply Unknown 12. januar 2024 at 04:23

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s
  difficult to get that «perfect balance» between usability and visual appearance.
  I must say you have done a fantastic job with this.
  In addition, the blog loads very fast for me on Opera.
  Exceptional Blog!

 • Reply [https://krucil.ornop.org forum lendir semarang 12. januar 2024 at 05:11

  Fastidious answers in return of this matter with solid arguments and explaining everything concerning that.

 • Reply forum big lendir 12. januar 2024 at 05:24

  Wonderful web site. Plenty of useful information here.

  I’m sending it to several buddies ans also sharing in delicious.

  And obviously, thank you for your sweat!

 • Reply bokep tante 12. januar 2024 at 08:15

  Nice post. I was checking continuously this weblog and I’m inspired!
  Very useful information particularly the closing section :
  ) I deal with such information much. I was seeking this certain info for a
  very long time. Thank you and good luck.

 • Reply Unknown 12. januar 2024 at 15:17

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your web site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our whole community will
  be grateful to you.

 • Reply bokep indo 12. januar 2024 at 15:22

  Hello there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new
  initiative in a community in the same niche.

  Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 • Reply Unknown 12. januar 2024 at 18:11

  After going over a number of the blog posts on your web site, I really appreciate your way of writing a blog.
  I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back soon.
  Please visit my website as well and let me know what you think.

 • Reply [https://videomesum.site link bokep 12. januar 2024 at 21:24

  I like reading a post that will make men and women think.
  Also, many thanks for permitting me to comment!

 • Reply [https://krucil.ornop.org forum lendir bokep 13. januar 2024 at 00:22

  Excellent blog you have here.. It’s difficult to find quality writing like yours nowadays.

  I honestly appreciate individuals like you! Take care!!

 • Reply link alternatif forum lendir 13. januar 2024 at 05:52

  Magnificent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web
  site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a appropriate
  deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided shiny transparent
  concept

 • Reply [https://kimcil.site bokep bocil 13. januar 2024 at 10:22

  After going over a few of the blog articles on your site, I truly like your way of writing a blog.
  I saved it to my bookmark webpage list and will be
  checking back soon. Take a look at my web site
  as well and let me know how you feel.

 • Reply Unknown 13. januar 2024 at 10:52

  I do believe all of the ideas you’ve introduced to your post.
  They are very convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very quick for starters. May just you please
  extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 • Reply Unknown 13. januar 2024 at 11:25

  Hi there to all, it’s actually a nice for me to visit this web page, it
  consists of useful Information.

 • Reply forum lendir bb17 13. januar 2024 at 14:16

  Hi there, this weekend is fastidious for me, as this occasion i am
  reading this enormous informative post here at my residence.

 • Reply [https://bokepina.fun link bokep 13. januar 2024 at 16:08

  It’s really very difficult in this full of activity life to listen news on TV, therefore
  I simply use internet for that reason, and get the most recent information.

 • Reply Unknown 13. januar 2024 at 18:03

  I like the valuable info you provide in your articles.
  I will bookmark your blog and check again here frequently.
  I am quite certain I’ll learn lots of new stuff right here!

  Good luck for the next!

 • Reply [https://mamaindo.top bokep bocil 13. januar 2024 at 19:53

  Just desire to say your article is as amazing.
  The clearness in your post is just spectacular and i can assume you’re an expert on this subject.
  Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 • Reply Unknown 13. januar 2024 at 23:20

  I have been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this
  kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site.
  Reading this info So i am happy to express that I have a very just
  right uncanny feeling I discovered exactly what I needed.
  I most unquestionably will make sure to don?t put out of your mind this web
  site and provides it a look regularly.

 • Reply forum semprot 14. januar 2024 at 00:08

  I am really enjoying the theme/design of your blog.
  Do you ever run into any internet browser
  compatibility problems? A few of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome.

  Do you have any advice to help fix this issue?

 • Reply Unknown 14. januar 2024 at 01:04

  Hi, every time i used to check weblog posts here in the early hours in the morning,
  as i enjoy to find out more and more.

 • Reply Unknown 14. januar 2024 at 03:42

  I am in fact thankful to the owner of this website who has shared this enormous paragraph at at this place.

 • Reply https://gocrot18.xyz">bokep 14. januar 2024 at 03:57

  Nice blog here! Also your site loads up fast! What host are you using?
  Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 • Reply Unknown 14. januar 2024 at 04:28

  Wow! Finally I got a website from where I can in fact take helpful data
  concerning my study and knowledge.

 • Reply Unknown 14. januar 2024 at 05:30

  Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to send you an email.
  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.

 • Reply Unknown 14. januar 2024 at 05:55

  Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend
  your website, how can i subscribe for a weblog web site?
  The account helped me a appropriate deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast offered brilliant
  clear idea

 • Reply igo sex forum 14. januar 2024 at 06:18

  After I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me
  when new comments are added- checkbox and now each
  time a comment is added I receive four emails with
  the exact same comment. Is there a way you are able to remove me from that
  service? Kudos!

 • Reply https://gocrot.ornop.org 14. januar 2024 at 06:46

  Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I’ve truly loved surfing
  around your blog posts. After all I will be subscribing on your feed and I am hoping you
  write again soon!

 • Reply bokep abg 14. januar 2024 at 07:18

  Hello there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to
  make your site mobile friendly? My site looks weird
  when browsing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might
  be able to correct this issue. If you have any suggestions, please share.
  With thanks!

 • Reply gocrot ip 14. januar 2024 at 09:07

  I constantly spent my half an hour to read this webpage’s articles everyday along with
  a mug of coffee.

 • Reply [https://forumbokep.ornop.org forum lendir igo della bandung 14. januar 2024 at 09:23

  Hello would you mind sharing which blog platform you’re
  using? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a difficult
  time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and
  style seems different then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

 • Reply bokep tante 14. januar 2024 at 09:36

  I’ve been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting
  article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website
  owners and bloggers made good content as you did, the web will be much
  more useful than ever before.

 • Reply bokep tante 14. januar 2024 at 09:43

  If you would like to improve your familiarity just keep visiting this website and
  be updated with the hottest information posted here.

 • Reply Unknown 14. januar 2024 at 10:35

  What’s Taking place i am new to this, I stumbled
  upon this I’ve found It positively useful and it has aided me
  out loads. I hope to contribute & aid other customers like its helped me.
  Great job.

 • Reply https://lalatx.site 14. januar 2024 at 11:46

  Wonderful goods from you, man. I have remember your stuff previous to and you’re
  simply extremely great. I actually like what you have bought right here, certainly
  like what you are saying and the best way through which you say it.
  You’re making it enjoyable and you still take care of to keep it smart.
  I cant wait to read far more from you. That is actually a terrific
  site.

 • Reply forum lendir 14. januar 2024 at 13:27

  Hey there would you mind letting me know which webhost you’re working with?
  I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot quicker
  then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price?
  Many thanks, I appreciate it!

 • Reply Unknown 15. januar 2024 at 02:38

  Hi, i think that i noticed you visited my site so i came to return the want?.I am attempting to to find issues to improve my web
  site!I assume its adequate to use some of your concepts!!

 • Reply [https://mamaindo.top bokep indo 15. januar 2024 at 03:26

  I know this web site gives quality dependent
  articles and additional stuff, is there any other web page which presents these
  kinds of stuff in quality?

 • Reply forum lendir tangerang 15. januar 2024 at 03:27

  You actually make it appear so easy along with your presentation but I to find this topic to be actually something that I believe I might never understand.
  It sort of feels too complicated and extremely huge
  for me. I’m having a look ahead on your subsequent put up,
  I’ll attempt to get the cling of it!

 • Reply Unknown 15. januar 2024 at 03:50

  Hi, after reading this awesome post i am too cheerful to share my experience here with colleagues.

 • Reply Unknown 15. januar 2024 at 05:59

  Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wished to mention that I’ve really enjoyed
  browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your rss
  feed and I am hoping you write again soon!

 • Reply [https://kolambokep.ornop.org situs bokep 15. januar 2024 at 06:14

  Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok.
  I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 • Reply link bokep 15. januar 2024 at 08:20

  This is a good tip especially to those new to the blogosphere.
  Simple but very precise information… Thanks for sharing this one.
  A must read post!

 • Reply Unknown 15. januar 2024 at 12:49

  What’s up Dear, are you genuinely visiting this website daily, if so afterward you will without doubt take nice knowledge.

 • Reply forumsemprot 15. januar 2024 at 13:25

  Hello! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take
  a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Excellent blog and terrific design.

 • Reply forum bb17 15. januar 2024 at 16:25

  I am really enjoying the theme/design of your site.
  Do you ever run into any internet browser compatibility issues?

  A handful of my blog readers have complained about my site
  not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox.
  Do you have any recommendations to help fix this issue?

 • Reply Unknown 15. januar 2024 at 18:37

  Appreciation to my father who told me concerning this webpage, this web site is genuinely amazing.

 • Reply bokep forum lendir 16. januar 2024 at 01:29

  Just wish to say your article is as astonishing.
  The clearness for your submit is simply great and i can suppose you’re
  knowledgeable on this subject. Well along with your permission let me to grab
  your RSS feed to stay updated with coming near
  near post. Thank you one million and please carry on the rewarding work.

 • Reply forumbb21.com 16. januar 2024 at 03:38

  My brother suggested I might like this blog.

  He was totally right. This post truly made my day.
  You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info!
  Thanks!

 • Reply forumbb21.com 16. januar 2024 at 05:34

  Hey I know this is off topic but I was wondering
  if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy
  reading your blog and I look forward to your new updates.

 • Reply forum semprot 16. januar 2024 at 05:50

  Please let me know if you’re looking for a author for your
  weblog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d love
  to write some content for your blog in exchange for a link back
  to mine. Please shoot me an email if interested.
  Thank you!

 • Reply bokep tante 16. januar 2024 at 05:52

  Ahaa, its good dialogue about this piece of writing at this place at
  this webpage, I have read all that, so now me also commenting at this place.

 • Reply bokep abg 16. januar 2024 at 06:38

  Hello, its nice article on the topic of media print, we all know media is a great source of
  facts.

 • Reply https://krucil.ornop.org 16. januar 2024 at 09:31

  Hi friends, pleasant piece of writing and fastidious arguments commented here, I
  am in fact enjoying by these.

 • Reply undress vio 16. januar 2024 at 12:34

  Say, you got a nice blog.Really thank you! Really Cool.

 • Reply https://bokepindo18.xyz 18. januar 2024 at 08:52

  Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to
  send you an email. I’ve got some recommendations for your blog you might be
  interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it develop over time.

 • Reply https://forumigo3.ornop.org 18. januar 2024 at 11:59

  I do not even know how I ended up here, but I thought this
  post was great. I don’t know who you are but certainly
  you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 • Reply bokep tante 18. januar 2024 at 18:03

  It’s the best time to make some plans for the future
  and it’s time to be happy. I have read this post and if
  I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions.
  Maybe you could write next articles referring to
  this article. I want to read even more things about it!

 • Reply forum semprot buka bukaan bb17 19. januar 2024 at 04:27

  Does your site have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to
  shoot you an email. I’ve got some suggestions for your blog
  you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to
  seeing it expand over time.

 • Reply bb17 forum 19. januar 2024 at 11:40

  Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I will revisit once again since i
  have saved as a favorite it. Money and freedom
  is the best way to change, may you be rich and continue to guide
  other people.

 • Reply situs bokep 19. januar 2024 at 14:09

  Helpful info. Lucky me I discovered your site by accident, and I am stunned why this twist of fate did not happened earlier!
  I bookmarked it.

 • Reply forum lendir bali 19. januar 2024 at 14:53

  whoah this weblog is great i love reading your posts.

  Keep up the good work! You realize, a lot of persons are searching
  round for this information, you could aid them greatly.

 • Reply bokep abg 19. januar 2024 at 16:29

  naturally like your web site but you have to take a look at the
  spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to
  inform the reality on the other hand I’ll definitely come again again.

 • Reply Unknown 19. januar 2024 at 16:41

  I believe that is among the such a lot significant
  information for me. And i am satisfied studying your article.
  However should commentary on some basic issues, The website taste is great,
  the articles is really nice : D. Good process, cheers

 • Reply harga masuk 4play alexis 19. januar 2024 at 16:43

  I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!

  I’ll go ahead and bookmark your site to come back
  down the road. Many thanks

 • Reply [https://forumlendir.ornop.org forum lendir jilbab 19. januar 2024 at 20:35

  Hi, I do think this is a great website. I stumbledupon it ;
  ) I’m going to revisit yet again since i have book marked it.
  Money and freedom is the best way to change, may you be
  rich and continue to help others.

 • Reply forumbb21 19. januar 2024 at 22:27

  You need to take part in a contest for one
  of the best websites on the web. I most certainly will recommend this website!

 • Reply bokep indo 20. januar 2024 at 05:08

  Thanks a bunch for sharing this with all folks you really recognise what you’re
  talking approximately! Bookmarked. Please also discuss with my website =).
  We may have a link trade arrangement between us

 • Reply Unknown 20. januar 2024 at 05:50

  Wonderful, what a blog it is! This weblog gives helpful data to us, keep it up.

 • Reply https://kelasbintang.xyz 20. januar 2024 at 06:46

  Hello, I do believe your blog could possibly be having
  web browser compatibility problems. When I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it’s got some overlapping issues.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other than that, wonderful site!

 • Reply [https://situsbf.site link bokep 20. januar 2024 at 10:09

  Thanks for sharing your info. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further post thank you once again.

 • Reply Unknown 20. januar 2024 at 20:27

  Hi would you mind sharing which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m
  looking for something unique. P.S Apologies for being off-topic but I
  had to ask!

 • Reply https://forumsemprot.ornop.org 20. januar 2024 at 23:58

  Hello there, I discovered your website by way of Google whilst looking for a comparable topic, your website got here up,
  it looks great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just changed into aware of your weblog via Google, and found that it’s really informative.

  I am going to be careful for brussels. I’ll be grateful for those
  who proceed this in future. A lot of other people will likely be benefited from
  your writing. Cheers!

 • Reply forum lendir semprot 21. januar 2024 at 02:50

  I blog often and I really thank you for your information. The
  article has really peaked my interest. I’m going to
  bookmark your site and keep checking for new information about once per week.
  I opted in for your RSS feed as well.

 • Reply [https://forumlendir.ornop.org forum lendir bandung 21. januar 2024 at 04:58

  Hey there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and personally
  suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this site.

 • Reply Unknown 21. januar 2024 at 05:18

  Very nice post. I absolutely appreciate this site. Thanks!

 • Reply Unknown 21. januar 2024 at 10:34

  My partner and I stumbled over here coming from a different web page
  and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to looking at your web page again.

 • Reply Unknown 21. januar 2024 at 18:40

  Hi! I’m at work surfing around your blog from my
  new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts!
  Keep up the excellent work!

 • Reply bokep bocil 21. januar 2024 at 22:54

  you’re in point of fact a good webmaster. The website loading velocity is incredible.
  It kind of feels that you’re doing any distinctive trick.
  In addition, The contents are masterpiece.
  you’ve done a fantastic process on this topic!

 • Reply Unknown 22. januar 2024 at 00:38

  Hello, yes this article is in fact good and I have learned lot of things from it regarding blogging.
  thanks.

 • Reply [https://bokepindo.pw situs bokep 22. januar 2024 at 03:15

  you are in reality a good webmaster. The website loading speed is incredible.

  It seems that you’re doing any distinctive trick.
  Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a wonderful activity in this matter!

 • Reply Unknown 22. januar 2024 at 08:40

  Generally I don’t read article on blogs, but I would like
  to say that this write-up very pressured me to check out and do it!
  Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice post.

 • Reply bokep igo forum 22. januar 2024 at 11:13

  Hurrah! In the end I got a website from where I be able to actually get useful
  data regarding my study and knowledge.

 • Reply [https://forumbacol.ornop.org forum lendir tante 22. januar 2024 at 13:09

  I’m gone to inform my little brother, that he should also go to see this blog on regular basis to
  get updated from most recent news update.

 • Reply bokep indo 22. januar 2024 at 13:18

  Link exchange is nothing else however it is only placing the other person’s
  weblog link on your page at suitable place and
  other person will also do same in support of you.

 • Reply forum lendir surabaya 23. januar 2024 at 02:38

  No matter if some one searches for his essential thing, thus he/she needs
  to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

 • Reply forum selain lendir 23. januar 2024 at 09:06

  Please let me know if you’re looking for a author
  for your blog. You have some really great posts and I believe I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some
  material for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please blast me an email if interested. Many thanks!

 • Reply forum lendir terbaik 23. januar 2024 at 14:27

  Hi I am so grateful I found your site, I really found you by mistake, while I was browsing
  on Yahoo for something else, Anyhow I am here now and would
  just like to say cheers for a marvelous post
  and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep
  up the excellent b.

 • Reply link bokep 23. januar 2024 at 20:31

  Hey very nice website!! Man .. Beautiful ..
  Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also?
  I’m happy to search out numerous helpful information here in the submit, we
  want develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.

  . . . . .

 • Reply forum lusuh igo 23. januar 2024 at 23:28

  hey there and thank you for your information – I’ve definitely picked up something new from right
  here. I did however expertise a few technical issues using this site,
  as I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load
  correctly. I had been wondering if your web host is OK?
  Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google
  and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my email and could look out for
  a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon.

 • Reply bokep bocil 24. januar 2024 at 01:49

  Excellent site. Lots of helpful information here. I am sending it to several
  pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you on your effort!

 • Reply forum dewasa online 24. januar 2024 at 02:11

  Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha
  plugin for my comment form? I’m using the same blog
  platform as yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 • Reply Unknown 24. januar 2024 at 04:03

  excellent submit, very informative. I ponder why the opposite
  experts of this sector don’t realize this. You must continue your writing.
  I’m confident, you have a huge readers’ base already!

 • Reply Unknown 24. januar 2024 at 10:05

  Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and
  gave it to my 4 year old daughter and said «You can hear the ocean if you put this to your ear.» She placed the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to
  go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 • Reply Unknown 24. januar 2024 at 10:39

  Wonderful post but I was wanting to know if you could write
  a litte more on this topic? I’d be very grateful
  if you could elaborate a little bit more. Bless you!

 • Reply [https://vinagarut.xyz bokep indo 24. januar 2024 at 14:24

  Thank you, I have just been searching for information approximately this topic for
  a long time and yours is the best I’ve came upon till now.
  But, what in regards to the bottom line? Are you certain about the source?

 • Reply Unknown 24. januar 2024 at 15:13

  I am actually thankful to the holder of this website who has shared this impressive
  piece of writing at at this time.

 • Reply https://kelasbintang.xyz 24. januar 2024 at 18:42

  Do you have a spam problem on this website;
  I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of
  us have created some nice procedures and we are looking
  to exchange methods with others, please shoot me an email if interested.

 • Reply Unknown 24. januar 2024 at 21:11

  Thanks for one’s marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you are a great author.
  I will be sure to bookmark your blog and may come back from now on. I want to
  encourage yourself to continue your great writing, have
  a nice afternoon!

 • Reply [https://forumbokep.ornop.org forum lendir jakarta 24. januar 2024 at 22:33

  Usually I don’t learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced
  me to take a look at and do it! Your writing taste has
  been surprised me. Thank you, quite great article.

 • Reply https://forumbokep.ornop.org 24. januar 2024 at 23:50

  Touche. Great arguments. Keep up the great work.

 • Reply https://gocrot18.xyz 25. januar 2024 at 00:56

  Good day I am so grateful I found your site, I really found you by error, while I
  was looking on Digg for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks a lot for a
  incredible post and a all round enjoyable blog (I
  also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment
  but I have book-marked it and also added your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do
  keep up the excellent jo.

 • Reply Unknown 25. januar 2024 at 00:59

  Someone necessarily help to make significantly posts I would state.
  This is the very first time I frequented your web
  page and to this point? I amazed with the research you made
  to create this particular post amazing. Magnificent
  activity!

 • Reply [https://bokepina.fun bokep tante 25. januar 2024 at 03:23

  Why visitors still use to read news papers when in this technological
  globe all is available on net?

 • Reply https://videomesum.site 25. januar 2024 at 12:50

  Hi there mates, how is the whole thing, and what you wish for
  to say regarding this post, in my view its truly amazing in favor of me.

 • Reply Unknown 26. januar 2024 at 00:33

  Hello are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own.
  Do you require any coding expertise to make your own blog?
  Any help would be greatly appreciated!

 • Reply Unknown 26. januar 2024 at 02:03

  I am truly thankful to the owner of this website who has shared this great article at here.

 • Reply Unknown 26. januar 2024 at 08:38

  Everything is very open with a precise clarification of the challenges.
  It was definitely informative. Your site is useful. Many thanks for
  sharing!

 • Reply https://situsbf.site 26. januar 2024 at 16:51

  I have been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.

  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all
  web owners and bloggers made good content as you did, the web will be a
  lot more useful than ever before.

 • Reply [https://krucil.ornop.org forum bokep lendir 27. januar 2024 at 02:11

  This piece of writing is in fact a nice one it assists new web
  people, who are wishing in favor of blogging.

 • Reply forum bb21 27. januar 2024 at 10:17

  Hurrah! After all I got a website from where I be able to genuinely get valuable data
  concerning my study and knowledge.

 • Reply https://videomesum.site 27. januar 2024 at 13:20

  Hi there, just became alert to your blog through Google, and
  found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels.

  I’ll be grateful if you continue this in future.
  Lots of people will be benefited from your writing.

  Cheers!

 • Reply bokep abg 27. januar 2024 at 13:59

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that
  I’ve really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll
  be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 • Reply forum lendir bali 27. januar 2024 at 14:11

  Great article! We are linking to this particularly great post on our
  website. Keep up the great writing.

 • Reply Unknown 27. januar 2024 at 20:04

  Greetings! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to
  make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing
  from my apple iphone. I’m trying to find a template
  or plugin that might be able to correct this problem.
  If you have any recommendations, please share. Appreciate it!

 • Reply Unknown 28. januar 2024 at 14:25

  Heya fantastic blog! Does running a blog like this take a large
  amount of work? I have virtually no expertise in computer programming however
  I was hoping to start my own blog in the near future.
  Anyways, should you have any suggestions or tips for
  new blog owners please share. I know this is off subject however I just wanted to ask.
  Kudos!

 • Reply Unknown 28. januar 2024 at 23:42

  Why users still use to read news papers when in this technological world
  all is existing on net?

 • Reply Unknown 29. januar 2024 at 07:11

  Great delivery. Solid arguments. Keep up the great work.

 • Reply Unknown 29. januar 2024 at 07:23

  Thanks in favor of sharing such a nice thinking, paragraph is fastidious, thats why i have read it entirely

 • Reply Unknown 29. januar 2024 at 13:00

  Thanks for finally talking about > MINE MÅL OG DRØMMER FOR
  2021 – Ida Wulff < Liked it!

 • Reply forum lendir pekanbaru 29. januar 2024 at 17:50

  It’s remarkable to go to see this web site and reading the views of all friends regarding this paragraph,
  while I am also keen of getting knowledge.

 • Reply Unknown 29. januar 2024 at 19:03

  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 • Reply Unknown 29. januar 2024 at 20:29

  I pay a visit every day some web pages and websites to read posts,
  but this blog offers quality based writing.

 • Reply Unknown 29. januar 2024 at 23:51

  It is the best time to make some plans for the future
  and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could
  I wish to suggest you few interesting things or tips.
  Maybe you could write next articles referring to this
  article. I wish to read more things about it!

 • Reply forum lendir malang 31. januar 2024 at 10:51

  Hello to every single one, it’s in fact a good for me to pay a quick visit this web site, it contains important Information.

 • Reply Unknown 31. januar 2024 at 17:40

  Greetings I am so happy I found your website, I really found you by error, while I was researching on Aol for something else, Anyhow I
  am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all
  round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
  browse it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb b.

 • Reply bokep tante 31. januar 2024 at 23:44

  I pay a visit each day some sites and blogs to read posts,
  except this website provides feature based articles.

 • Reply https://forumigo3.ornop.org 31. januar 2024 at 23:56

  Really no matter if someone doesn’t understand then its up to other people
  that they will assist, so here it takes place.

 • Reply 46.116 forum 1. februar 2024 at 00:11

  I needed to thank you for this wonderful read!!
  I definitely loved every little bit of it. I have you saved
  as a favorite to look at new things you post…

 • Reply Unknown 4. februar 2024 at 02:26

  Thank you, I have just been looking for information about this
  topic for ages and yours is the best I have discovered so far.
  However, what about the conclusion? Are you sure in regards to the source?

 • Reply Thaddaeus 5. februar 2024 at 04:15

  I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website
  yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to find
  out where u got this from. thank you

 • Reply vpn code 2024 6. april 2024 at 13:09

  My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of
  the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve
  been using WordPress on a number of websites for about a year and am anxious about switching to another platform.
  I have heard very good things about blogengine.net. Is there
  a way I can transfer all my wordpress content into it?

  Any help would be really appreciated!

  My web site: vpn code 2024

 • Reply vpn special coupon 7. april 2024 at 00:44

  It’s very simple to find out any matter on web as compared to textbooks,
  as I found this paragraph at this site.

  Also visit my web-site – vpn special coupon

 • Reply vpn special coupon code 2024 10. april 2024 at 23:52

  I do not even know the way I finished up here,
  but I thought this publish used to be great.

  I do not understand who you might be but certainly you’re going to a well-known blogger when you are
  not already. Cheers!

  Here is my web site; vpn special coupon code 2024

 • Reply Lola66 30. april 2024 at 00:54

  watch me squirt, cream, free adult live chat play just ask lets play

 • Reply Mark 9. mai 2024 at 03:48

  Transgender is an umbrella term used to describe people whose gender identity

 • Reply facebook vs eharmony to find love online 15. mai 2024 at 22:40

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was
  curious what all is needed facebook vs eharmony to find love online get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% positive.
  Any recommendations or advice would be greatly appreciated.
  Many thanks

 • Leave a Reply