Hverdagsliv

SPØRSMÅL & SVAR

13. januar 2021

HELLO 🤍

Noen dager på overtid, men hva gjør vel det! Her kommer svar på siste runde med spørsmål. Helt sjuuukt mye babyspørsmål, og veldig lite annet. Så nå holdt jeg på å beklage til de som driter i alt som har med baby å gjøre, men så tok jeg meg i det. For la oss være ærlig med oss selv… Det kommer jo til å være 92% baby her inne i lang, lang tid 😎

Okey, la oss kjøre i gang:

Hvordan er det å ha sex som gravid? Annerledes? Bortsett fra at magen er i veien i noen stillinger, syns jeg ikke det er annerledes i det hele tatt. Men jeg skal ikke skryte på meg å være noen sexmaskin akkurat nå – fotmassasje og en spennende serie frister mye, mye mer 😍😂  Når det er sagt, så har jeg lest at sæd inneholder noe som kan starte fødselen når baby er moden for det. Så om en måneds tid skal det ligges til den store gullmedaljen! Neida, joda.

Av det man ikke skal konsumere når man er gravid, hva gleder du deg mest til å smake på igjen? VIN! Jeg er egentlig en person som drikker svært lite alkohol, men helt siden andre trimester har jeg gledet meg så sinnsykt til å drikke iskald hvitvin. Mom of the year allerede, hehe. Nå kommer jeg jo ikke til å drikke vin de første månedene etter fødsel heller, men jeg gleder meg veldig til å sitte på uteservering og ta et glass eller tre i sommer. Ellers gleder jeg meg til serranoskinke, og til å kunne bestille en spennende pizza uten å tenke over hvilke oster som er på den.

Har du fått noen svangerskapsplager? Jeg var plaget med ekstrem kvalme i første trimester, etter det har jeg egentlig vært ganske heldig. Nå er jeg i uke 33, og føler meg egentlig bare tung. Og så har jeg vondt i bekken (spesielt symfysen). Men det er ikke noe jeg ikke kan leve med!

Trives du i Fredrikstad? Det er vanskelig å svare på, jeg har så vidt vært ute av døra den måneden vi har bodd her. Kun handlet, hentet pakker og vært hos jordmor, hehe. Det er jo ikke tiden for å være sosial og bevege seg masse rundt med tanke på Covid-19. Så spør meg igjen om noen måneder! 😀

Hvordan går det med den kommende pappaen? Bra! Han er fornøyd med å endelig være på plass i Fredrikstad selv om han ikke får utnyttet det fullt ut akkurat nå. Jeg tror han syns det føles litt fjernt at han straks skal bli pappa, men han får små «glimt» hvor det skjer noe som gjør at han plutselig gleder seg veldig. Han har gjort en skikkelig innsats for å få leiligheten klar til barseltid, og nå mangler vi egentlig bare å male barnerommet + noen småting.

Hvem er målgruppen din? Flesteparten av de som følger meg er kvinner i alderen 25-34, så det er hovedmålgruppen. Deretter kommer gruppen kvinner i alderen 35-44 år. Høres kanskje rart ut, men jeg er veldig glad for å ha så voksne følgere. Det gjør kommentarfeltet og innboksen så mye mer interessant!

Er du redd for at barnet ditt kanskje er et annerledes barn? Jeg vet ikke helt hva du mener med annerledes, men jeg velger å tolke det dit hen at barnet har en diagnose. Jeg husker at jeg bekymret meg litt med det samme jeg ble gravid, men etter at jeg ble ferdig med første trimester, har jeg ikke ofret det en tanke. Så nei, jeg går ikke og er redd for det. Det er nok ingen som ønsker seg at deres ufødte barn har en diagnose som gjør ting vanskeligere, men skulle det bli tilfelle, så vet jeg at vi vil omstille oss raskt og ta det på strak arm.Hvorfor kjøper du en del merkeklær til nyfødt baby? Garderoben til lille A er en god mix av rimelig og dyrt. Noen ting har jeg fått i gave, og andre ting har jeg kjøpt fordi jeg hadde lyst. Jeg syns ikke all babyshopping må være så himla fornuftig, det skal være litt for gøy også.

Hva gleder du deg mest til når du får møte lillemann? Åh, får gåsehud av tanken om at det faktisk skal skje på ekte! Mesteparten av tiden føles det bare som en fantasi. Gleder meg til den delen av fødsel hvor jeg får ham på brystet, og til at Gravlyset skal få treffe ham. Og egentlig bare til å ligge og studere ham i timesvis, og forhåpentligvis kjenne på en helt enorm kjærlighet.

Hvorfor har dere valgt navnet dere har valgt? Betyr det noe, eller er det bare fint? Vi har ingen tilknytning til navnet vi har valgt. Mamma slang det ut tidlig i svangerskapet, og vi likte det godt begge to. Har hele veien vært åpen for at det kan dukke opp et bedre alternativ, men vi har ikke funnet noe vi liker bedre. Og så er det et navn vi har hørt veldig lite, samtidig som det ikke er helt koko.

Kommer du til å vise den lille på sosiale medier? Jeg tror det, men ingenting er hugget i sten på den fronten.

Hva slags hus vil dere bygge? Funkis eller klassisk? Gravlyset har mest lyst på funkis, jeg har mest lyst på klassisk. Blir nok klassisk 😂

Hvilken uke var du i da dere delte nyheten med nærmeste familie? Det gjorde vi vel allerede i uke 4. Vi ble raskt enige om at vi ville ha dem med på en eventuell nedtur også.

Når pakker du fødebagen? Tips til hva som må være i den? Det kan jeg lage et eget innlegg om! Har ikke pakket den enda, men begynner å kjenne på at det puster meg i nakken…

Hva er den største endringen du har kjent under graviditeten? Vekta. Jeg startet med å gå ned i vekt, og så bare eksploderte jeg! Spent på om jeg kommer til å bikke 30 kilo, eller om jeg holder meg på 20-22 nye kilo. Jeg tar det ikke så veldig tungt (hehe) altså, alle kropper reagerer forskjellig på graviditet (og godteri hver dag).

Er du trist over at det kanskje ikke blir babyshoweren du har drømt om grunnet Covid-19? Egentlig ikke. For det første har jeg aldri drømt om babyshower, for det andre så var jeg veldig klar over at jeg ble gravid i en spesiell tid. Og så har jeg tenkt at hvis noen har lyst til å holde babyshower for meg, så er det egentlig mye hyggeligere for min del om vi kan ta det igjen når jeg ikke er gravid. Jeg vil drikke vin 🥳

Har du kjøpt noen baby-duppeditter du vil vise fram? Jeg kommer straks med et innlegg om alt utstyret vi har kjøpt! Mangler fremdeles babycall og bæresele, men alt annet skal være på stell nå 😀

Tanker om barnerom? Vi skal ikke bo her i all evighet, og kommer derfor ikke til å legge aaalt for mye i det. Men vi skal male i en fin blåfarge og ha et lite drypp safari-stemning.

Hva skal du gjøre med mastergraden når bebis kommer? Prøver å fullføre på planlagt tid, pågrunn av Covid-19 og digitale forelesninger kan det kanskje gå!

Hvordan føles det å ha et menneske som vokser i magen? Du er så fin og fresh! Takk, så snill du er! Å ha et menneske som vokser i magen er litt creepy, syns jeg. Spesielt nå som han begynner å få det trangt, og kjennes mer ut som en feit ål enn en kickboxer. Jeg blir ikke vant til at magen plutselig buler ut og beveger på seg! Men tanken er veldig fin, og når jeg tar meg tid til å tenke på det, er det bare utrolig fascinerende hva denne kroppen kan. Tenk at det ligger et menneske og baker inni kroppen min. Det er øyne, øre, testikler og full pakke der inne. Det er vakker galskap.Nok spørsmål og svar for i dag! La oss ta ett sekund og feire at jeg fremdeles får lukket vinterjakka. Har vært litt bekymret for at den ikke kom til å stå løpet ut, men nå ser det faktisk ut til at det kan gå 😄🤞🏼

I dag har jeg gledet meg ekstra mye til å ta kvelden. Verktøy, skruer og flytteesker er endelig helt borte. Vi har hatt vaskehjelp i dag. Og vi skal legge oss i nytt sengetøy. Det er hverdagsluksus, det! ❤️

70 Comments

 • Reply E 13. januar 2021 at 17:44

  Hei Ida!
  Du stråler virkelig! 😊 Du trenger ikke svare på dette, men jeg lurer på hvor lang tid dere brukte før du ble gravid? Jeg og kjæresten er nemlig prøvere nå og har hatt to prøveperioder (2 måneder) uten resultat. Håper det klaffer for oss snart!
  Lykke til med innspurten!

  • Reply Ida Wulff 13. januar 2021 at 17:53

   Takk, så hyggelig ❤️ Her satt det på tredje måned/forsøk. Håper det snart klaffer for dere også, 2 mnd er jo ingenting 😀 Masse lykke til!

   • Reply E 13. januar 2021 at 22:54

    Takk for svar! Neida, 2 måneder er ingenting, bortsett fra når man prøver og helst vil at det skal skje med en gang! Hehe! Da går tiden saaakte 😉

    • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:40

     Ja, gurimalla, jeg ble faktisk litt psycho etter de to månedene, så jeg skal ikke prate som om det er ingenting egentlig. Man begynner jo å lure på hva som egentlig foregår der inne i kroppen! <3

 • Reply sara 13. januar 2021 at 18:37

  Hei. Ville bare tipse om bæreselen Ergo baby embrace (typ jersey stoff), den er perfekt å bruke helt fra babyen er nyfødt 🙂 ingen tjukke stropper så er bare å slenge seg på sofaen når bebisen har sovnet og du kjenner ikke at du har den på!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 15:02

   Takk for tips <3

 • Reply B 13. januar 2021 at 18:39

  Vet ikke om jeg skal dele eller ikke, i frykt for å skuffe, men mange eksperter sier at absolutt ingenting starter enn fødsel utenom når baby selv er klar. Mange myter dessverre, ingen har noe hold i seg. Placebo er jo ganske så effektiv da så hvis du tenker at sånn er det så kanskje det hjelper 😅

  Jeg lider av insomnia og så en rekke fakta YouTube videoer med eksperter på alt mulig. Lærte en del da, så skal ikke si insomnia ikke gir deg noe😅 jeg prøver å kjede meg inn i søvn med dokumentarer o.l men det ender bare med læring og ingen søvn uansett 😂

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:50

   Hehe, jeg velger å ha ståltro på at både sex og akupunktur skal hjelpe meg med å unngå overtid :O <3

 • Reply I 13. januar 2021 at 18:50

  Vin altså. Aldri sikla mer på det enn da jeg var gravid. Og ja. Jeg drakk på dagen da anbefalingene godtok det. Et halvt glass. Sykt digg med pizza og rødvin igjen. Jeg mener uansett vi er mom of the year!

  Vil ikke være denne anbefaling og råd til gravide-masekråke, men det er jeg visst. Synest det var svært plagsomt selv, selvsagt.. Kan anbefale å vente med bæresele til ungen er ute og du kan prøve på hva som kjennes fornuftig ut på din kropp. Bæreglede i Oslo er kjempeflinke, om du har muligheten til å dra dit. Jeg var veldig heldig og arvet ett ergobaby aura bæresjal, som med tre ganger repeat på YouTube for å lære knuten funket veldig fint her til baby ble rundt 6 kg. Da kjente jeg behovet for noe mer ergonomisk og vektfordelende (med hoftebelte).

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:50

   Rødvin og pizza, ikke si det engang 😭 Gleder meg til den komboen. Og reker og hvitvin!! Takk for innspill hva angår bæresele. Spørs om jeg klarer å vente med å kjøpe, men jeg skal i hvertfall gjøre godt med research 😀 Noterer meg ergobaby aura <3

 • Reply Susanne 13. januar 2021 at 18:51

  Kommer du til å dele navnet , tror du? ☺️ Så nysgjerrig , hehe.

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:46

   Ja, men ikke før han blir født. Vi har jo fortsatt tid til å ombestemme oss 😀 <3

 • Reply O 13. januar 2021 at 19:01

  Lykke til med siste innspurt! Jeg gikk opp 30 kg og følte meg vel langt fra fresh, og den gløden så jeg lite til 😅 Nå har jeg en fantastisk fin gutt på fem måneder, og de kiloene forsvinner sakte, men sikkert! Pakket forresten fødebagen i uke 40…. det var ikke det smarteste

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:47

   Tusen takk! Hehe, nei, jeg tror jeg skal prøve meg på å pakke liittegranne før uke 40 😀 Det får bli et uke 34-prosjekt her, tenker jeg! <3

 • Reply Madeleine 13. januar 2021 at 19:03

  Så fin du er! Hvilken farge bruker du til bryna? Vet det er refectocil men hvilken farge? 😍 Lykke til med siste innspurt!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:47

   Den heter «RefectoCil Eyelash & Eyebrow Tint Natural Brown». Tusen takk 😀 <3

   • Reply Madeleine 15. januar 2021 at 20:32

    Tusen takk!! ❤️

 • Reply Anette 13. januar 2021 at 19:03

  Vi har Neonate babycall og er veldig fornøyd 😊 aldri hatt behovet for video, da går jeg heller ut og sjekker. Bra batteri, og noe så genialt som søvntimer slik at man kan se hvor lenge han har sovet 👍

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:46

   Takk for tips <3

   • Reply Hanna 15. januar 2021 at 20:00

    Jeg vil anbefale med video 😁 Mange ganger vi hadde gått inn på rommet og sjekket mens baby gråt/klynket, men de gråter overraskende ofte i søvne, så da ender man opp med å vekke de når man kommer inn. Sovner igjen om noen så minutter. Da er det greit med video for å se 👌🏻 spesielt greit når de begynner å rulle!

 • Reply Anne 13. januar 2021 at 19:35

  Du kan spise mesteparten av ost som finnes så lenge den er varmebehandlet! ☺️ Dermed kan du nyte pizzaen.

 • Reply Hanna 13. januar 2021 at 19:45

  Imponert over at dere har barnerommet klart før baby kommer. Det er godt jobba! Her er mini 8 mnd og rommet er fremdeles ikke klart 😂 MÅ få på plass gardiner så hun kan flytte inn🙈

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:45

   Hehe, det er jo strengt talt ikke nødvendig! Regner med at han kommer til å sove inne hos oss i 6-12 måneder. Men jeg syns det er en hyggelig greie å gjøre, og i tillegg skal det brukes som gjesterom når besteforeldrene kommer på overnatting <3

 • Reply Johanne 13. januar 2021 at 19:49

  Så artig å lese! Jeg er ikke i babyfase selv, men bestevenninna mi har termin litt før deg. Bloggen din gir meg et annet innblikk i gravid-livet, haha!
  Angående husplaner: Da vi skulle lease ny bil, foreslo typen at han får bestemme bil, så kan jeg bestemme hus den dagen det skjer. Tidenes deal! 😁👌✅

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:45

   Det er jo en KJEMPEdeal, haha 😀 <3 Drit i bilen liksom, så lenge man får drømmehuset.

 • Reply Viktoria 13. januar 2021 at 20:06

  Har dere tatt NIPT-test?
  Hvis ikke, var dette noe dere vurderte?

  • Reply Bergliot 16. januar 2021 at 21:46

   Virkelig!!!!!!

 • Reply Sanna 13. januar 2021 at 20:21

  Hei. Så din du er! Anbefaler ergobaby embrace bæresele til den første tiden. Veldig god 😍 Og elastisk sjal, men det er en smak og behag ting. Vi har også et blått babyrom klart, men der sover medmor. Junior på 8 mnd og jeg sover på det andre. Sånn har det blitt 🙃 Lykke til! Fødsel er dritkult. Det råeste jeg har gjort og kommer til å gjøre.

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:44

   Tusen takk! Og takk for tips om bæresele 😀 Kjenner jeg gruer meg litt til å dykke inn og researche, så det er topp å ha noen produkter som utgangspunkt! <3

 • Reply Hilde 13. januar 2021 at 20:51

  Lykke til med innspurten og husk å nyte den siste tiden dere er bare to og tiden du har alene også! Det er lett å bare gå å vente på at den lille kommer, men plutselig er han her, og selv om det er helt fantastisk er det brått livet snudd på hodet og alle mammas ønsker og behov i andre rekke. På godt og vondt, hehe! Hilsen mamma for første gang for 4mnd siden, som ikke husker sist det var tid til å røre en barberhøvel eller vaske håret mer enn en gang i uka. Eller bare sitte ned og spise. Men, selvfølgelig en lett pris å betale!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:43

   Hei <3 Ja, du sier noe der. Det blir et før og etter – jeg jobber med å kose meg i tiden før, for den får jeg jo aldri tilbake. Gratulerer med den lille <3 Klem

 • Reply Camilla 13. januar 2021 at 21:19

  Du kan spise all slags ost på pizza så lenge den er varmebehandlet 🙂 https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Gravide-og-ammende/Kosthold-for-gravide/Hvilke-oster-kan-jeg-spise-naar-jeg-er-gravid

 • Reply Camilla 13. januar 2021 at 21:20

  Du kan spise all slags ost på pizza så lenge den er varmebehandlet 🙂 https://www.melk.no/Kosthold-og-helse/Gravide-og-ammende/Kosthold-for-gravide/Hvilke-oster-kan-jeg-spise-naar-jeg-er-gravid

 • Reply Anonym 13. januar 2021 at 21:27

  Ah, du er så nydelig!! Er så enig i klassisk hus, ville aldri bodd i en «fuglekasse» som jeg så fint har navngitt det😅

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:42

   Hehe! Syns det finnes mange fuglekasser som er fine, men identifiserer meg nok mer med et klassisk hus av en eller annen grunn. I funkishus føler jeg liksom du må innrede på en viss måte også, med dansk design og stramme linjer 😀

 • Reply Hedda 13. januar 2021 at 21:57

  Hei Ida!
  Jeg er året yngre enn deg, bor i Oslo, er singel og savner skjenkingen.. Meeeen ville bare si at selvom vi ikke er på samme stadie i livet, som før da jeg leste bloggen din, så elsker jeg å lese babyinnleggene dine😍 du gjør alt gøy og interessant med måten du skriver på! Ønsker deg masse lykke til med innspurten av svangerskapet, master og ja; livet generelt. Ønsker deg alt godt!
  Hilsen ivrig jente_91

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:40

   Hei på deg <3 Det er utrolig hyggelig å høre. Tusen takk for fine ord <3

 • Reply Anna 13. januar 2021 at 22:17

  Hei! Vil bare kommentere og si at jeg liker bloggen din kjempegodt. Du har en veldig god penn, og jeg koser meg alltid når jeg leser dine innlegg. Ønsker deg en god kveld (og graviditet) videre!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:40

   Det er SÅ hyggelig å høre, tusen takk Anna ❤️

 • Reply Charlotte 13. januar 2021 at 23:50

  Så spennende å følge deg på reisen! Ønsker bare å komme med et tips til bæresele, siden du skrev at det ikke var kjøpt enda. Men ser at de fleste influensere går for Babybjørn, sikkert for at de får sem sponset. Ville bare si at disse ikke er ergonomiske. De er sykt stive og ikke å anbefale. Anbefaler heller Ergobaby Embrace eller Close Caboo (sjal) i den første tiden. Når dem blir litt større er Tula free to grow kjempegod.

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:39

   På babyutstyr må babyens beste komme foran spons! Takk for dine tips ❤️

 • Reply Kristin 14. januar 2021 at 00:11

  Ååh, det er stas å få være med på graviditeten ❤️

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:38

   ❤️❤️❤️

 • Reply Frida Marlene 14. januar 2021 at 02:50

  Hei, Ida + Gravlyset og lille A.
  Jeg leser du ikke har kjøpt bæresele. Jeg vil gjerne komme med en anbefaling til tross for mine 24 år (altså ikke i målgruppen😂). Søsteren min har ei jente på snart 4 år, og har nettopp født en gutt. Hun ønsket seg bæresele til jul, lik den hun hadde til førstefødte. Du har sikkert hørt om den: Tula Free to grow. Prisen er litt stiv, men de er visst så bra at min søster ville ha samme type igjen. De bærer babyer helt opp til 20 kg, jeg prøvde den på meg selv før jeg ga den bort i gave og plasserte hunden min på 6 kg oppi. Hun elsket det forresten!

  Luftklem fra meg

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:38

   Hei på deg <3 Tusen takk for tips! Det er faktisk helt supert, for jeg har ikke orket å sette meg inn i dette med bæresele enda. Har først og fremst lurt på om jeg skal ha bæresele eller bæresjal. Skal så absolutt sjekke ut den du nevner her! Luftklem tilbake 😀

 • Reply Marte 14. januar 2021 at 09:59

  Som du stråler, Ida!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:37

   Så snilt av deg å si, tusen takk!

 • Reply Anni 14. januar 2021 at 10:19

  Du er veldig pen! Håper du føler deg litt bedre også.

  Jeg har termin om to uker, men føler helt ærlig bebis kan komme når som helst, så står igrunn bare og stamper for å bli ferdig på jobb i morgen og gå i mammaperm….

  Selv fikk jeg lukket vinterkåpa fram til for et par uker siden, så krysser fingrene for deg 😉 Trenger heldigvis ikke gå så mye ut for tiden uansett…. Hehe!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 14:37

   For en spennende tid for deg, masse lykke til med fødsel <3 Og sant – man kan jo faktisk gå med jakka åpen også, hvis det blir helt nødvendig å gå ut, hehe 😉

 • Reply Linn 14. januar 2021 at 14:51

  Hei. Jeg vil kanskje ikke følge bloggen din videre – fordi barn og barnetema interesserer meg på minussiden.
  Så formålet med denne kommentaren er å si at du er en kanon blogger, morsom og real person som er flink å dele en mer relaterbare side.
  DU er fantastisk!
  Så dersom du mister et par teite følgere (la oss håpe at det er få som er like teit som meg) så ta det for all del ikke personlig! Lev det nye livet, nyt. Så sees vi kanskje igjen om noen år? 😆
  Hilsen en som skal prøve å klikke seg inn innimellom til tross for aversjon mot barnetema. Stor klem og mye kjærligehet til deg – og lykke til!

  • Reply Ida Wulff 14. januar 2021 at 15:02

   Hei på deg <3 Tusen takk for så hyggelige ord. Det er fullt forståelig at baby-fokus ikke er for alle. Men det er vanskelig å skrive om noe annet enn sitt eget liv. Håper du kan finne innhold som gleder deg innimellom, og hvis ikke så sees vi om noen år 😀 <3 Stor klem og takk for følge så langt

 • Reply Martha 14. januar 2021 at 19:20

  Ser du har fått tipset av en annen også, men vil bare si at om du en dag befinner deg i Oslo anbefaler jeg å dra på Bæreglede – du kan også gjøre det før fødsel. Der får du testet både sele og sjal og får hjelp til at det skal sitte bra (Ta med deg pappaen og, da det blir vanskelig å kjenne helt for deg med (den fine) magen. Vi dro på Bæreglede da datteren min var 7 mnd., og jeg skulle så ønske vi hadde gjort det mye før. Vi gikk for en hybrid mellom bæresjal og bæresele og hun koste seg voldsomt 🙂

  Masse lykke til med innspurten. Jeg hadde en fin fødsel og har aldri vært så høyt oppe og lykkelig og forelska som de første ukene etterpå (Her er det jo masse normalt, men du får sikkert nok av den andre siden, så er sikkert hyggelig å høre om de positive også)

  Et annet tips om du vil ha: Film masse, fra alle vinkler! Jeg skulle gjerne hatt en skikkelig film av datteren min der man virkelig så hvor liten og nyfødt hun var, men det er i hjertet da, og det er jo det viktigste 🙂

 • Reply S 14. januar 2021 at 19:43

  Bæreselene fra Artipoppe er helt utrooolig fine! Kult design og tror også kvaliteten skal være veldig bra. Hadde jeg ikke oppdaget de for sent (da mini var blitt for stor) hadde jeg virkelig ønsket meg den med leopardmønster😍 åh. Du må virkelig sjekke de ut!!😊

 • Reply S 14. januar 2021 at 19:48

  Ref. forrige kommentar, så er det den bæreselen Tone Damli, Camilla Pihl osv har. Ikke at de er fasiten men🙈

 • Reply Jeanett 14. januar 2021 at 22:40

  Du er bare så nydelig! Du stråler! Håper du nå har flere gode enn kjipe dager 🙂 Jeg titter innom bloggen daglig og blir så glad når det er kommet et nytt innlegg. Du skriver så utrolig bra og er den eneste bloggeren jeg følger fast. Det har jeg gjort i mange år. Gleder meg til og lese om deg som mamma når den tid kommer <3

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2021 at 17:15

   Du er god <3 <3 <3

 • Reply Lisa 15. januar 2021 at 00:07

  Er ikke sunt å gå opp for mye i vekt under graviditet, hverken for moren eller barnet. Det er du sikkert klar over men er ikke sikkert alle lesere er det. Du fremstiller det som om man kan legge på seg så mye man vil bare fordi man er gravid.

  • Reply Helene 16. januar 2021 at 00:01

   Ro deg kraftig ned

  • Reply Andrea 16. januar 2021 at 12:20

   La leger og helsepersonell advare om slikt, og eventuelt gå inn å si at den det gjelder bør vurdere å tenke over vekta. Du ANER ikke hva en sånn kommentar kan gjøre med folk. Ida har vel absolutt ikke noe å bekymre seg over hva gjelder vekt. Folk må søren meg tenke over hva man skriver og sier ass. Du mente det kanskje godt, men neste gang håper jeg du tenker en ekstra gang før du skriver.

  • Reply C 17. januar 2021 at 00:22

   For en idiotisk og usaklig kommentar. Flesteparten klarer faktisk ikke å styre hvor mye man går opp i vekt. Jeg blant annet hadde insulinkrevende svangerskapsdiabetes og måtte ha nulltoleranse for både sukker og karbohydrater, la fortsatt på meg 22kg. Som gravid legger man ofte på seg myyye vann!

 • Reply Erika 15. januar 2021 at 14:53

  Værsåsnill.. hold den lille utenfor sosiale medier. Ikke bli en sånn mamma! #StopSharenting

  • Reply Helene 16. januar 2021 at 00:02

   Interessant innspill.. slutt å bry deg om hva andre gjør

 • Reply Eline 15. januar 2021 at 22:16

  Jeg slenger meg på bæreseletipset som er gitt over, Ergobaby Embrace 🤍
  Vi gikk utfall over stuegulvet med baby i maaange måneder for å få han til å sove, da er en GOD bæresele gull verdt!
  Vi hadde en Ergobaby med spedbarnsinnlegg, men det er mye kløn. Embrace er nydelig når baby er bitteliten, så kan man heller bytte til en større versjon senere.
  Hadde også Ergobaby bæsjesjal, men følte at han druknet «nedi der».
  Embrace sitter som støpt på kroppen, du får til å lukke den selv (for flere behøver man faktisk hjelp til dette) og man trenger ikke noe ekstrautstyr 👏🏻

  Uansett, bæresele/bæsjesjal/sekk, det er høyst nødvendig 😆

  Og ja, du skrev jo om dette med velvære og egenpleie. Jeg dusjet (og vasket håret) hver eneste dag, baby lå på badegulvet på stellepute eller sov i sengen sin. Det går heeelt fint!

 • Reply Elisabeth L 17. januar 2021 at 11:03

  Blir bare så glad hver gang jeg titter innom, elsker å lese om forberedelsene til lille <3 Ikke minst stråler du masse og har så fin glød! Tenker det kunne vært gøy med noen gravid-paraplyer, hihi? 😂

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2021 at 17:13

   Å, takk, så hyggelig <3 Har begynt å notere på et innlegg om gravide paraplyer, så det kommer – en eller annen gang 😀

 • Reply Heihvordetgår 18. januar 2021 at 09:11

  Kjære Ida! Jeg har fulgt deg helt siden caffelatte, helt fra starten. Det er så utrolig kjekt å lese bloggen din, du er så gøy 🙂

  Jeg vet du får mange tips om dagen, helt sikkert fra mange besserwissere. Synes du gjør klokt i å gjøre opp din egen mening, det er det beste. Jeg vil likevel gjerne dele et lite tips som ingen delte med meg – så får du gjøre hva du vil med det 🙂

  «Alle» sa til meg at jeg måte glede meg, nyte, ååååe, dette blir så nydelig osv. Så mine forventninger var deretter. Det noen godt kunne fortalt meg var at de to første ukene med sitt første barn også kan være unntakstilstand. Man vet man skal sove lite, men ikke SÅÅÅÅ lite. Man vet man det kan gjøre vondt her og der, men ikke SÅÅÅ vondt. Man vet det kan være stress med amming i starten, men ikke SÅÅÅ stress osv. Jeg fikk sjokk – ville helst levere tilbake babyen (neida, joda, neida).

  Så, hvorfor denne «realitychecken»? Jo, fordi jeg følte meg så unormal. «Alle» sa jo at nå skulle det nytes, men sannheten var at de første to ukene var ganske tøffe. Baby var verdens fineste og jeg var umåtelig forelsket, men alt ble veldig «mye», følte at «alle andre» bare hadde det så perfekt. Når jeg snakket med venninner som fikk barn både før og etter meg; alle er ganske enige om at de tø første ukene er et «sjokk» – på godt og vondt. Egentlig ganske merkelig at dette snakkes så lite om. Trøsten er at det som oftest blir fort bedre, læringskurven i mammarollen er bratt, men progresjonen også enorm 🙂 Jeg synes det var tøft, men HERLIGHET for en superkvinne jeg også følte meg som, som mestret dette!

  Dette er ikke ment som skremsel, bare et tips hvis du har lyst til å forberede deg på at starten KAN bli noe annet en å sveve på en sky av babylykke. Også ganske kult å se tilbake på, tøffeste og beste perioden i livet.

  Lykke til, Ida! Å få barn er det beste, tøffeste, fineste, mest utfordrende man kan oppleve – det er så verdt alt sammen <3

  • Reply Ida Wulff 18. januar 2021 at 17:03

   Heisann <3 Jeg har lest en del om det fjerde semesteret, og er forberedt på at det kanskje ikke blir noen dans på roser. Åpenhet rundt at denne tiden kan være tøff, er bra. Meeen jeg er optimistisk, og gleder meg uansett til masse babykos, bare oss 3 her hjemme 😀 Klem til deg

 • Reply Livingdoll 20. januar 2021 at 22:47

  Hver gang jeg ser bilder av deg blir jeg litt overrasket over hvor mye du ligner på moren din. Jeg har fulgt bloggen din siden caffelatte, og den gang syntes jeg ikke du lignet henne i det hele tatt, men nå de siste 3-4-ish årene har du blitt stadig mer lik henne i ansiktet. Ser du det selv også? Har andre kommentert det? Nå er det jo ikke så fryktelig mange bilder du faktisk har delt av moren din på denne bloggen, men et par har det jo vært. 🙂

  Ellers, et par spørsmål:

  1) tenker du å amme om det lar seg gjøre, eller blir det morsmelkerstatning?

  2) Du har jo tidligere vist oss at du er opptatt av å holde vekten. Er det noe du har lagt helt fra deg, eller kommer du til å forsøke å gå ned i vekt etter fødselen?

  3) Du og Kristina A er jo gode venninner, og nå er hun også gravid. Er dere på det stadiet der dere tenker på matchende navn og at barna skal bli bestiser?

  4) Du er jo forlovet. Har dere tenkt noe på bryllup, begynt å planlegge etc? Eller har det blitt litt glemt bort mellom covid og graviditet?

  5) Når/hvis(?) dere gifter dere, skal du ta hans etternavn, skal han ta ditt, skal dere ha begges, eller hvordan blir det? Og hvems etternavn får barnet?

  Masse spørsmål som egentlig kommer alt for sent, men håper du svarer likevel 🙂

 • Reply Julie 23. januar 2021 at 22:50

  Er gravid selv, og koser meg ekstra mye med bloggen/instagrammen din nå som det er baby som står i fokus 🙂 Gleder meg til innlegget om utstyret dere har kjøpt! <3

  • Reply Ida Wulff 24. januar 2021 at 12:56

   Så koselig, gratulerer <3 <3 Det kommer snart 😀

  Leave a Reply