1+1=3 Hverdagsliv

JEG KLIKKER LITT HVER DAG

14. februar 2021

GOD SØNDAG 🖤

Hei, og god søndag fra en høygravid og sliten kjerring. Jeg kan nesten ikke tro at jeg klarer å se så oppegående ut på bilder om dagen (👆🏼) for nå spiller jeg virkelig på siste vers. Det er 22 dager igjen til termin, og jeg lurer på om jeg kan bli noe mer grinete nå. Eller… Jeg er stort sett blid. Men så klikker jeg helt plutselig – griner og kjefter og styrer som en gal ape. Og så er jeg like blid igjen 5 minutter etterpå. Ganske slitsomt. Men som Gravlyset sier minst fem ganger om dagen: Dette er ikke for evig, det er snart over nå ❤️ Hans nye motto i heimen, haha.

Jeg er blitt invitert til å gå i debatt mot Bent Høie på Nyhetskanalen i morgen ettermiddag, men jeg trooor ikke det er noen god idé. Ser for meg worst case: At jeg blir så fortvilet at jeg begynner å grine og klikker fullstendig på stakkars Bent. Og så blir det så mye for meg at vannet går, og så går jeg viralt forever. nei, dette villdyret må bare sitte stille i båten nå 😂

Og for de som ikke er helt inne i gravid-verdenen nå: Debatten handler om at det ikke finnes nasjonale retningslinjer for fødende og fødepartnere. Grunnet pandemien, er det veldig varierende fra sykehus til sykehus, om man får ha med seg partner før, under og etter fødselen. Jeg har så mye følelser rundt dette tema at jeg faktisk ikke orker å skrive om det i dag, men jeg har delt en tekst om det på Instagram her hvis du vil lese. Føler med alle fødeklare kvinns som engster seg og føler seg usikre om dagen. Håper det blir orden på dette brennkvikt, såpass fortjener vi!

I dag er det morsdag, Valentine’s Day og fastelavn samtidig. Det må da være historisk? Her gjør vi ikke noe stort ut av noen av delene. Gravlyset har kjøpt alkoholfri rødvin (faen, som jeg savner vin), og vi har planer om å lage dumplings sammen for første gang. Ellers skal vi bare spille spill og slappe av. Vi er på Risk-kjøret om dagen – og når vi spiller det, så kjenner jeg at jeg savner hjernen min også. Den er virkelig ikke like smart og kvikk som den er til vanlig 😅Koselig å logge inn her og bare skravle litt. Jeg er alt for dårlig på det for tiden. Mistenker at det handler om headeren min, den gjør meg så uinspirert. Skal ikke mer til om dagen 🙃 Men så vil jeg ikke ha en høygravid header når jeg straks skal føde. The struggle…

Nå skal vi komme oss ut og få litt dagslys rett i fleisen! Håper du har en kjempefin søndag – om du feirer morsdag, Valentine’s Day, propper trynet med fastelavnsboller eller ingen av delene 🥰

33 Comments

 • Reply Evy 14. februar 2021 at 14:33

  Når kommer innlegget om hvilke ting dere har kjøpt? 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:41

   Når jeg orker å hente siste rest i boden!

 • Reply MChr 14. februar 2021 at 15:15

  Du er megaflott 😍 lykke til med siste innspurt!

  Men kan jeg spørre hvor kåpen er fra?

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:41

   Tusen takk <3 Jakken er fra Bergans!

 • Reply Ingrid T 14. februar 2021 at 18:43

  Skjønner godt at du ikke stiller opp i debatt med Bent Høie,det er en mann som får gravidhormonene i meg til å klikke totalt!! Føler jeg står midt i to kamper om dagen,alt på grunn av saker han kunne gjort noe med. Både saken du nevner her med at man ikke vil føde alene og for vår del her på Nordvestlandet, fødeavdelinga vår ble stengt nå på mandag! Så da blir det 3 timer til nærmeste fødeavdeling da gitt.
  Ikke akkurat en slik graviditet jeg så for meg, full av bekymringer. Takk for den Bent Høie!

  Forresten, slike «skravleinnlegg» er like kjekt å lese som andre innlegg 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:41

   Tre timer?? Hva har de tenkt at man skal gjøre ved en styrtfødsel da? Det er jo helt utrolig..

   • Reply Ingrid T 15. februar 2021 at 18:30

    Nei si det… De som styrer med dette påstår det er trygt, så vi har ikke så mye vi skulle ha sagt.

    Lykke til med innspurten for din del 🙂

 • Reply B 14. februar 2021 at 20:06

  Du må huske på at om du føder før uke 37+0 så er det prematurt, og du vil IKKE ha en prematurbaby, uansett hvor lei du er. Så bare du skrev noe om det på Instagram her om dagen. Som førstegangsfødende er det stor sannsylighet for å gå over termin, men det blir du sikkert fortalt til stadighet 🙂

  Nå kaster jeg meg inn i debatten om #jegføderikkealene. Sykehusene i Norge er jo utstyrt forskjellig med enerom/flermannsrom osv. Vil det ikke da virke mot sin hensikt å ha nasjonale regler? Ethvert sykehus må jo tilpasse reglene etter fasilitetene de har.

 • Reply Anna 14. februar 2021 at 20:50

  Du har en så forløsende og ekte måte å forholde deg til graviditeten på. Veldig deilig å kjenne at man ikke er alene! Gøy å lese og følge deg 🙂

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:43

   Så hyggelig å høre. Håper formen din er grei! <3

 • Reply M 14. februar 2021 at 21:38

  Du ser så smashing ut til å være klekkeferdig 🥰 Ville forresten bare tipse om at jeg ikke tror at du trenger å ha med ammeputen din på Kalnes. Den hadde de nemlig der for et år siden når jeg fødet selv. Med mindre de har tatt dem bort pga Covid da 🙄 Husker jeg ble så forelsket i den at jeg rett og slett bestilte samme mens jeg var på barsel selv. Masse lykke til i tiden fremover. Følger spent med 💗

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:43

   Takk snille <3 Ja, har hørt at flere sykehus låner dem ut men pga smittesituasjonen tenker jeg at det er kjekt å ha med sin egen når man først har en 😀

 • Reply H 14. februar 2021 at 22:28

  Hei 🙂 vil bare si at jeg håper det ordner seg for dere før fødsel! og at tankegangen til Gravlyset ikke er så dum å ha med seg inn i livet som foreldre heller 😉 alle netter hvor de ikke sover, ikke vil spise, gråter mye/ lite osv osv- Det er ikke for evig, og det er snart over! (og med dette mener jeg ikke at alt kommer til å være vanskelig- men de delene kan være tunge). Lykke til med innspurt! Du er et frisk pust i influencer-verden <3 Hilsen førstegangs-kommentator

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:42

   Tusen takk, og velkommen til kommentarfeltet <3 <3

  • Reply T 24. februar 2021 at 10:29

   Vil hiva meg på her. Det er tungt å vera gravid. Så tungt. Og når ungen kjem er det tungt det også. Men som H og Gravlyset seier så er det ingenting som er for evig. Ikkje søvnløsheten, ikkje ammeproblem, ikkje små herlige barnestumper. Det hjalp meg å skriva og meditera litt på nettopp det før andremann kom i hus her. Det gjorde alt det vanskelige enklare å bæra og alt det fantastiske enklare å gripa tak i. Lykke til med fødsel og tida etter <3

 • Reply Therese 14. februar 2021 at 23:28

  Lykke til med siste innspurt av graviditeten, snart i mål☺️❤️ Ser for meg at du ville vært perfekt til den debatten, du er så flink med ord! Håper du får ha med gravlyset før, under og etter fødselen. Jeg fødte i Stockholm for noen måneder siden, min kjæreste fikk bli med hele tiden, tror ikke det hadde gått bra uten han for min del😱

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:42

   Tusen takk, snille <3 Og gratulerer så mye med det nye familiemedlemmet!

 • Reply Vilder 15. februar 2021 at 09:21

  Jeg skulle gjerne sett deg i den debatten. Du er veldig flink med ord og å få frem poenget ditt 😊

  Det er jo litt merkelig at mannen ikke får være med hele tiden når han uansett får være med deler av den. Han er ikke noe mindre smittsom noen timer senere. Det er verre at han må reise fra sykehuset, kjøre innom x antall steder på turen sin der han kanskje blir smittet og så komme tilbake på sykehuset der han smittet hele avdelingen OG den fødende. Er det da ikke bedre at han får være på et sted: sykehuset?

  • Reply Ida Wulff 15. februar 2021 at 14:41

   Jo, det ville vært mye mer logisk! <3

 • Reply Line 15. februar 2021 at 16:47

  Åh, Ida! Innleggene dine løfter alltid dagen min❤️ Håper virkelig de finner en løsning. Har termin i slutten av mai med nr 2. Med nr 1 hadde jeg mer bruk for mannen min under tiden før aktiv fødsel. Under aktiv fødsel var det kun stemmen til jordmor som gjaldt for min del. Men jeg visste jo at han var der, så det var nok en trygghet i seg selv det og. Og så var det greit for ham å se hvor kraftig en fødsel faktisk er. Ingen som kan forestille seg noe sånt. Mange klemmer til deg! Du ser smashing ut🤩

 • Reply Caroline 15. februar 2021 at 19:03

  For en fin høygravid du er❤️ Jeg er helt enig med deg angående #jegføderikkealene. Man er bekymret nok som gravid, og trenger ikke flere bekymringer. Jeg forstår ikke logikken ved at barnefar/medmor kan være med under aktiv fødsel, men ikke før/etter. Krysser alt jeg har for dere❤️

 • Reply Kristian 16. februar 2021 at 05:00

  Hei. Det kan være lurt å styre unna offentlige debatter hvis man ikke har spesiell kompetanse i å debattere. Det er lett å bli felt pga. «godt spill» fra en som er god med debatt. Men på en annen side har du kanskje en klar mening på temaet? Det er antagelig bra for bloggen at du får publisitet i media og. Lykke til videre med bloggen, barn og livet!

 • Reply Trine 16. februar 2021 at 08:12

  ENIG med headeren!! Jeg tenkte også at den ikke var helt deg. Husker enda Caffe Latte headeren jeg…..vet ikke hva det sier om meg.
  Vedrørende debatten så digger jeg at du bruker stemmen din men forstår vedr debatt. Det er ikke enkelt, det kan jeg love deg! Masse lykke til de siste uker, dette er innspurten 🙂

 • Reply Helle 17. februar 2021 at 02:14

  Forstår godt du ikke orket en debatt med Bent Høie. Det var nok kanskje det beste med tanke på hormoner, hehe. Jeg fødte i juli 2020 og da fikk partner være med på fødsel. Etter fødselen hadde jeg litt høyt blodtrykk og fikk ikke være på barselhotellet sammen med samboeren min og babyen. Jeg måtte ligge på overvåkningspost på grunn av de måtte måle blodtrykk 2 ganger om døgnet og det hadde de ikke kapasitet til å gå 200m lenger bort på sykehuset for å utføre. Rett etter fødsel og 48timer våkentid ble jeg sendt på dobbelrom uten samboer og alene med sønnen min. Dette var grusomt. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle plukke opp en baby engang. Det endte med at jeg hylgrein og skjelte ut hele staben. Endte med enerom og samboer fikk komme opp etter noen timer… ikke kom de å tok det jævla blodtrykket heller. Det måtte jeg be om selv. Helse Norge på sitt beste!

 • Reply Marthe 17. februar 2021 at 17:25

  Hvorfor kaller du han gravlyset?😅

 • Reply Kjersti 17. februar 2021 at 21:15

  God kveld. Jeg bruker ofte finne serietips på bloggen din og nå ville jeg bare tipse om en serie tilbake. Sexeducation på netflix. Veldig morsom serie jeg tror dere vil like (basert på serier jeg ser dere har sett og likt). Og hvis du fremdeles er sofaliggende med hovne føtter vil jeg ønske dere lykke til med siste innspurt. Dere får prøve å nyte friheten til siste sekund før livet blir snudd på hodet! Hilsen guttemamma til en på 1,5 år!

 • Reply Ida 18. februar 2021 at 07:36

  Fineste Idaen, hold ut, straks er han her (hjelper sikkert veldig at noen sier det jeg er fed up selv og har 52 dager igjen …) Jeg savner også vin, og sushi, jeg dagdrømmer om sushi 65 ganger om dagen! Snart i mål ♥️

 • Reply Linn 18. februar 2021 at 08:33

  Jeg tror ikke det bare er gravidhormonene som prater når denne debatten pågår..
  Jeg fødte selv i mars,rett etter nedstengning og det ble attpåtil haste KS.
  Barnefar var med på aktiv fødsel,men vi så ikke hverandre etter at jeg ble trillet til operasjon frem til vi skulle hjem,og dette er jeg så sint for!!Det ødela hele barsel oppholdet.Jordmødre og barnepleiere gjorde så godt de kunne,men ser man statistikken er det ikke rart de var litt fraværende når en helt sinnsyk mengde helsearbeidere var i karantene akkurat på det tidspunktet:(
  Selvom det snart er et år siden,blir jeg fortsatt føy forbanna av å lese kommentarfelt hvor gamle damer/menn lirer av seg at de fødte alene på 60-tallet..Det koker!!
  Og jeg har tillåmed dager hvor jeg blir kjempe lei meg for at denne debatten først kommer i så stor grad først nå,da de som får barn nå,faktisk ble gravide i en pandemi,og ikke fikk dette kastet i trynet rett før fødsel.Vet det er tullete å i det hele tatt si høyt,men poenget mitt er at dette er et ekstremt følsomt tema også for oss som har født:/

 • Reply michelle 18. februar 2021 at 15:58

  Jeg elsker bloggen din <3 jeg hadde definitivt sett på nyhetskanalen hvis du var i debatt mot bent. Tusen takk for at du skriver ærlig og direkte om viktige temaer- selvsagt er det menneskerett å få ha med seg partner når man skal føde alt annet blir for dumt. I mitt tilfelle var jeg faktisk født med et hastekeisnersnitt så pappa var aller første som fikk se meg og holde meg da jeg først kom ut. tusen takk for kommentaren din om det å kanskje føde et annerledes barn- jeg er selv født med en genfeil og takket være nye nip testen som har kommet sammen med ny bioteknologilov vil nok sånne som meg snart være utryddet, varmer hjertet mitt så mye å lese at det finnes vordende mødre der ute med de fine holdningene du har <3 tusen takk for det😃❤️Ja, jeg har noen utfordringer i livet mitt, men jeg har da livets rett selv om jg er født med en sjelden diagnose 😉 Fortsett å blogge, du gjør en super jobb, heier på deg og gleder meg til å se bebis når den kommer.

 • Reply Christine Dahl 21. februar 2021 at 21:16

  Ønsker deg så mye lykke til med fødselen!!! Leste innlegget på Instagram og følger med hvert minutt, er så spent!!!! Har helt frysninger – Sender deg så mye kjærlighet ❤️❤️❤️

 • Reply Christine 22. februar 2021 at 17:35

  GRATULERER FINESTE IDA!!!!!! Har vært så spent i hele går og i dag at jeg ikke har klart å fokusere på noe annet. Er så glad for deg og gleder meg til å høre hele fødselshistorien når du orker❤️❤️Nyyyt det nye livet❤️

 • Reply Silje 13. juni 2021 at 20:58

  Hvor kjøpte du gravidklær?

 • Leave a Reply