1+1=3 Familieliv

NY BIL & DET FØRSTE SMILET

12. april 2021

i 🤍🤍🤍

Vi har kjøpt oss ny bil! Egentlig for en stund siden, men nå kom den endelig. Vi måtte rett og slett opp noen størrelser, for vi fant raskt ut at vår forrige bil ikke var i nærheten av stor nok for oss 2 + baby + barnevogn + all dritten jeg pakker når vi skal på tur. For meg spiller det ingen rolle om vi skal en dagstur hjem til Tønsberg, eller to uker på bilferie. Jeg pakker med meg hele livet, og jeg har gitt opp å forandre meg. Det var kanskje å sette det litt på spissen. Men bilen vår er i hvertfall krise full uansett hvor og hva vi skal. Så med nytt familiemedlem ble det altså ny bil! En ID4 fra Volkswagen (el-bil så klart), og hittil er vi veldig fornøyde. Det ligger jo an til å bli Norgesferie i år også, så da var det i tillegg kjekt med en el-bil som har litt lengre rekkevidde enn vår forrige.

Men nok om bil, og over til meg og den bedritne bloggingen jeg driver med om dagen. Jeg begynte på et blogginnlegg da Albert var 6 uker gammel, og i dag er han blitt 7 uker. Det er liksom ikke like relevant å spørre om du har hatt en fin påske lengre. Å ha en liten baby går utvilsomt ut over både kreativitet og gjennomføringsevne. Ammetåka gjør at jeg mister setninger mens jeg tenker dem. Og det går ikke ti minutter mellom hver gang jeg må gjøre en mamma-aktivitet. Blir dette bloggens død?! Jeg håper ikke det. Jeg har bare ikke knekt koden helt enda, men jeg tenker at det kommer. Når sant skal sies, så har Gravlyset og Albert nettopp gått ut på en trilletur for at jeg skal få sitte i fred og hamre litt på tastaturet. Enten så funker det, eller så får jeg så mye press på meg at det ikke funker i det hele tatt. Vi får se. Jeg skriver jo nå, så kanskje det blir løsningen?

Livet føles fremdeles som en unntakstilstand. Noen sier at det er sånn i 6 uker, andre sier 3 måneder. Jeg har vel egentlig slått meg til ro med at alle er forskjellige, og tenker at ting roer seg når de roer seg. Ikke at situasjonen er så innmari bananas heller. Det er vel bare det at det tar tid å bli vant – og når man blir vant, så forandrer ting seg igjen. Den ene dagen gråter han mye og jeg tenker at han er en krevende baby – den neste er han en liten engel som bare vil kose og sove. Så jeg kan liksom ikke beskrive situasjonen vår, den forandrer seg hele tiden. Men én ting kan jeg fortelle. Og det er at jeg fikk mitt første ordentlige smil i dag. Lysende øyne og et smil så stort at munnen nesten var alt jeg så. Jeg tror det var midt i Lille Petter Edderkopp, men jeg husker ikke helt fordi jeg ble så satt ut. Gjett om jeg smeltet. Og så ropte jeg på Gravlyset, som rakk å bli med på resten av smilefesten. Jeg har ikke ord for hvor fint det var ❤️

Selv om det var godt å få gutta ut av hus, kjenner jeg nå at jeg merkelig nok sitter og savner dem. Jeg gleder meg til en hel kveld hvor jeg skal jobbe for å få Albert til å smile igjen. Og igjen og igjen og igjen 😄 Tusen takk for tålmodigheten, og ikke minst for alle fine kommentarer. Jeg prøver mitt beste å svare på alt, men det er ikke alltid det går. Jeg leser uansett hvert eneste ord, og de fleste varmer. Jeg tenker på å blogge hver eneste dag, og håper jeg snart er tilbake i en goood flow 🥰

Jeg tenkte å få til en Q&A denne uken, så hvis du har noen spørsmål så er det bare å fyre av i kommentarfeltet 👇🏼 Jeg pleier egentlig bare å ta i mot spørsmål på Instagram, men der kan man jo ikke spørre anonymt. Så da er det mulig å spørre på bloggen også, hehe…

Snakkes igjen i løpet av uka!

34 Comments

 • Reply Nora 12. april 2021 at 19:11

  Åh elsker navnet Albert!

 • Reply I 12. april 2021 at 19:16

  Snart ler han! Det er nesten mer gøy.

 • Reply Lene 12. april 2021 at 19:28

  Du er så fin ❤️ Og jeg er helt sikker på at du er en kjempe god mamma! At bloggen din er litt så som så om dagen går selvfølgelig helt fint, vi vet du spretter tilbake når du er klar og har tid 👏🏼

  Hva gjelder unntakstilstand lever vi enda i det, og lille her blir 10 mnd til lørdag 😂 han, og vi, har dog hatt våre utfordringer så er kanskje ikke så rart 😅 satser på mer normale og gode dager i nær fremtid her 🥰

 • Reply Aline 12. april 2021 at 19:30

  Gratulerer med det første smilet! Det er så herlig det..og det kommer nok mange «første gang opplevelser fremover..herlig! Du har jo fortalt om dine nattlige shopping økter. Kan du ikke lage en liste over dine favoritter til baby? Utstyr og klær osv. Alle med baby eller som venter ønsker nok tips!

 • Reply Line 12. april 2021 at 19:31

  Skjult reklame for bilen. Du har garantert fått rabatt

  • Reply Ida Wulff 13. april 2021 at 00:52

   Da syns jeg du skal melde meg inn for det er søren ikke greit! Lol

 • Reply Madde 12. april 2021 at 20:09

  Hvordan sover Albert om natten? Har en baby på 9 uker så bare litt eldre enn deres lille!

 • Reply Thea 12. april 2021 at 20:31

  Kan du lage et innlegg om hva du pakket med i fødebagen?

  Har du noen tips og råd til tredje trimester, fødsel og barsel for andre som også er førstegangsfødende? 🖤

  Har forresten lest bloggen din helt siden caffelatte, og nå får vi begge to baby ila 2021! Koselig å tenke på 🙂

 • Reply Marit 12. april 2021 at 20:33

  Jeg skal være så ærlig å si at vekten min nå (i uke 38 i graviditeten) plager meg litt, og jeg har nå gått opp 20 kg. Hvordan var det å ikke være gravid lenger plutselig? Nå er det såå tungt her 🙈 Hvordan er ditt forhold til vekt osv nå? Jeg håper jeg klarer å slippe å tenke så mye på det og la vektnedgangen gå sin naturlige gang når babyen er her ❤

 • Reply Jeanette 12. april 2021 at 20:43

  Gratulerer 🙂 Vi skal kjøpe lik bil! Ser ut som den perfekte familie elbil. Kan jeg spørre om dere har panorama tak eller svart vanlig tak? 🙂

  • Reply Ida Wulff 13. april 2021 at 00:51

   Vanlig tror jeg?! Ikke vindu i taket 😊

 • Reply Tina 12. april 2021 at 20:49

  Hvordan går det med boligjakt, eller blir dere boende i leiligheten dere har nå? 🙂 Kan du ha hous tour?

 • Reply Pia 12. april 2021 at 20:58

  Babysmil må jo være noe av det søteste som finnes 🥰

  Kan du dele hva du hadde med deg i fødebagen til sykehuset? Og evt hva du fikk/ikke fikk bruk for.

 • Reply Jorunn 12. april 2021 at 21:08

  Kjære deg, han er syv uker og du kan ta deg all pause fra bloggen du vil <3

 • Reply Lene 12. april 2021 at 21:49

  Hvor stor er leiligheten deres og kommer du til ha å ha housetour? 🙂

 • Reply Madelen 12. april 2021 at 22:02

  Er det noe du har kjøpt før Albert kom til verden som det har vist seg at du ikke trengte å kjøpe likevel? 😅 hilsen kommende mamma her som enda ikke har begynt å handle inn 🙈

 • Reply Maja 12. april 2021 at 22:30

  Hvem er verst – mammapolitiet eller influencer/blogg-politiet?

 • Reply Lina 12. april 2021 at 23:33

  Fin bil! 🙂 Hadde alltid trodd at du kom til å ende opp med en Porsche eller noe, ikke vondt ment!! Godt å se at dere alle tre har det fint om dagen <3

 • Reply Pia 12. april 2021 at 23:54

  Hei! Spørsmål til spørsmålsrunde 🙂 hva skjedde egentlig før fødsel som gjorde at det var lite fostervann, og som gjorde at det var lurt av dere og dra til sykehuset?

  Er selv gravid i uke 32, så det er både bekymringsfullt, men også greit og høre om andres erfaringer og hva man bør være obs på. Håper du kan dele litt om det 🙂

  Veldig glad for at det gikk bra med dere, hvert fall 🙂

 • Reply Andrea 13. april 2021 at 07:39

  Jeg lurer på om det var noe av utstyret til Albert dere kjøpte inn på forhånd som dere ikke har fått bruk for? Er det for eksempel noe som «alle» sier du trenger, men som du ikke synes du trenger allikevel?

 • Reply Renni 13. april 2021 at 08:24

  Skulle ønske du hadde en kommentar til Kristin Gjelsvik sin ig post om eksponering av barn.

 • Reply Anita 13. april 2021 at 10:24

  Lurer på om du kan skrive litt om vogna? Funker den på annet underlag enn asfalt, hvordan synes Gravlyset den er (tenker på at han er høyere enn deg), er den solid/skranglete osv. Synes den er så nydelig, men er så få som har den i området jeg bor i pga ingen butikker forhandler den her. Skulle gjerne hørt noens erfaring:)

 • Reply Guro 13. april 2021 at 12:11

  Jeg vil bare si at du ikke må stresse med bloggen – innleggene kommer da du har tid! Vi følgere sitter her spente og venter uansett, så kos deg med Albert og stikk innom bloggen når det måtte passe i en travel hverdag! Har selv en liten en som faktisk nettopp bikket tre mnd. Så vet hva du mener om å ikke ha tid til stort annet enn babyen. Kos deg med han, tiden går så fort!

 • Reply Helene 13. april 2021 at 12:47

  Hei! Grattis med ny bil:) Jeg henger meg på andre her og spør – Hva hadde du i fødebagen? (gjerne hva du faktisk har fått bruk for) – Samme med utstyr til Albert og deg.
  Vi har ikke begynt å handle enda, og jeg blir bare helt matt når jeg skal se etter noe for det er jo så mange alternativer av hver ting, og jeg vet heller ikke hva jeg syns om noe for tiden hehe Hormonella her 😛

 • Reply Malene 13. april 2021 at 14:38

  Blir så glad når det kommer et nytt innlegg! Men ALL forståelse for at det ikke blir som før på ei stund, å ha baby er tross alt en heltidsjobb med evig overtid 😝

  Jeg lurer på hvordan dere skal fordele permisjonen? Og hvordan går det med ammingen? Får du barselgruppe nå under pandemien?

 • Reply S 13. april 2021 at 17:20

  Hei, Ida! Må først si at jeg virkelig elsker å lese bloggen din og følge med på det som skjer på Instagram. Du skriver så godt!
  Jeg har et spørsmål til spørsmålsrunden. Jeg lurer på hvorvidt koniseringen ble fulgt opp under graviditeten og om du tenkte mye på inngrepet i forkant av og underveis i graviditeten? Jeg er selv konisert og bekymrer meg en del for om det vil ha noen videre konsekvenser.

 • Reply Charlotte 13. april 2021 at 22:58

  Her var det en sykepleier på nyfødtintensiven som fikk det første smilet i minis tredje leveuke ❤️

 • Reply Christine 15. april 2021 at 11:59

  Jeg vil si at hvertfall de første 6 mnd er unntakstilstand 🙂 ingen dager er like med baby i hus, og det som funket i går funker kanskje ikke i dag. Min baby nr. 2 er 3 mnd og jeg har fortsatt ikke kontroll på hvilken dag det er. Så ta deg fri fra bloggen med god samvittighet, og kos deg med baby for tiden går faktisk aaaaaaltfor fort 🙂 <3

 • Reply Charlotte 15. april 2021 at 22:36

  Gratulerer så masse! 🙂
  Utrolig koselige bilder av dere alle! 🙂
  Jeg har full forståelse for at det er svært overveldende og slitsomt med en nyfødt, men også en utrolig koselig og givende periode 🙂 Så også viktig å nyte 🙂
  Venninna mi fikk ei datter som blir 7 år til sommeren, og har flere ganger sagt at hun føler hun så vidt har rukket å snu seg, før ungen gikk fra å være nyfødt, og plutselig nå nærme seg 7 år!
  Hun beskrev de årene som et » knips» og jeg tror veldig mange kan kjenne seg igjen i akkuratt det.
  Ønsker dere masse lykke til med alt fremover! <3
  Klem 🙂

 • Reply Kristina 16. april 2021 at 13:11

  Hei,

  Er keen på litt oppdatering fra boligen dere har kjøpt i Fredrikstad, har du noen planer om å legge ut noe om det? 🙂

  • Reply Ida Wulff 20. april 2021 at 11:55

   Nei, den er bare midlertidig og ikke noe jeg kommer til å bruke energi på å vise frem 😀 <3

 • Reply Madelen 18. april 2021 at 17:19

  Hvilken vogn har dere? Og er du fornøyd? Kan du lage ett innlegg om innkjøp du kjøpte til Albert før fødsel? Og hva har du hatt bruk for og hva var unødvendig

 • Reply Marthe 29. april 2021 at 21:59

  Hei! Først og fremst vil jeg gratulere dere så mye som nybakte foreldre. Du ser så lykkelig ut, og jeg unner dere virkelig all kjærlighet som kommer deres vei om dagen – selv om den også dukker opp i form av søvnløse netter, gulping og fett hår. Jeg har fulgt deg lenge, Ida, og setter så utrolig pris på innholdet ditt, som alltid er velformulert og gjennomarbeidet – du er rett og slett skikkelig dyktig i jobben din. Likevel lurer jeg på om hva du tenker om mammapermisjon? Det finnes vel en ganske stødig permisjonsordning også for selvstendig næringsdrivende? Eller tenker du at arbeidsplassen din står i fare for å forsvinne dersom du tar deg noen velfortjente måneder borte fra blogg og jobb? Jeg synes det er urettferdig dersom du tenker at du ikke kan ta ut mammapermisjon på lik linje som alle andre norske mødre. For all del – vil du blogge nå og da, må du absolutt og veldig gjerne gjøre det. Men jeg synes det blir feil at du skal unnskylde deg for å ikke ha tittet innom her på en stund. Å få barn er krevende. Derfor benytter så og si alle andre seg av permisjonsordninger. Jeg ønsker dere alt godt, og sier som mummitrollet: vi sees når vi sees <3

 • Leave a Reply