Paraplyer

PARAPLYER – NYBAKT MAMMA EDITION

30. april 2021

OBS: Paraplyer er en fast spalte som går ut på å løfte negative/irriterende/dumme ting. Negativiteten betyr ikke at jeg ikke trives som mamma eller at jeg ikke elsker min egen sønn. Sånn i tilfelle mammapolitiet er ute i kommentarfelt-bilen sin i dag. Bæbu bæbu.

Paraplyer – nybakt mamma edition kunne sikkert vært en hel bok. Men nå har det seg jo slik at vi lever ganske isolert pågrunn av Covid, og derfor har jeg ikke spesielt mange paraplyer som angår mennesker. Covid er en forbannelse på mange måter, men jeg har også en mistanke om at vi er blitt spart for mange irritasjoner ved å se såpass lite folk? Vel, det er nok av paraplyer likevel altså! Vi kjører på.☂️ Babystasjonen i stua. Dra meg baklengs inn i morkaka, det er SÅ stygt. Jeg kan rydde, tenne duftlys, brette Hermés-pleddet ekstra pent… Men med den babystasjonen blir det liksom ikke hyggelig. Hvis noen lurer på hva en babystasjon er, så er det de store myke puslebrikkene som gjør at det blir mykt å ligge på gulvet. Og oppå dem finner du ting som babygym, vippestol, babynest og masse annen drit. Fargerikt da, om ikke annet! 😂

☂️ Å bli bæsja på mens jeg skifter bleie. Som en spraytan. En overraskende og mindre hyggelig spraytan. Har heldigvis bare skjedd én gang, men det har likevel gjort at jeg er på vakt ved hvert eneste bleieskift.

☂️ Alle over 50 som skal blande seg og gi råd basert på hvordan de gjorde ting for 20, 30, 40 og 50 år siden. Tusen takk, men vi vet mye mer om barn og oppdragelse i dag enn før. Nå er det andre boller som gjelder. Den viktigste bolla av alle: NEI, ungen skal ikke ligge og skrike fra seg. NEI, vi skaper ikke et bortskjemt monster ved å løfte ham opp når han gråter.

☂️ Å oppdage en uåpnet, 3 uker gammel SMS fra en venninne 🤡 Jaa, hei du!

☂️ At det virker som om folk forventer at man skal raaaase ned i vekt etter fødsel, spesielt hvis man ammer. Jeg hadde disse forventningene selv jeg, men nå har det gått to måneder og jeg passer fremdeles ikke klærne mine. Dette får jeg skrive et eget innlegg om 🙇🏼‍♀️

☂️ Babygarderoben som jeg la sjela mi i før bebis ble født. Nå er den et jævla kaos av alt for store størrelser som puster meg i nakken. Og så rotete! Like før jeg må sette dører på den åpne Pax-garderoben…

☂️ At det er klin umulig å si nøyaktig når man kommer seg ut døra. Hvis det blir grining, sult eller behov for ny bleie når man står klar til å forlate hjemmet, så går det fort en ekstra halvtime. Og det er uansett hvor godt man har planlagt ting.

☂️ Når du bare vil sitte og stirre på babycallen, men samboeren tvinger deg til å følge med på serien dere ser på… 🥺

☂️ At ammetåka faktisk er en greie. Noen ganger sier jeg en setning, og så må jeg bare spørre: Hva sa jeg nå? Og så får jeg bekreftet at jeg har sagt noe helt merkelig. Jeg har også klart å legge mobilen på nattbordet og vannglasset i senga. Jeg stoler rett og slett ikke helt på meg selv om dagen.

☂️ Når noen prater til deg mens du sitter og trøster en hylskrikende baby. Sorry ass, men jeg HØRER DEG IKKE! 🙃

☂️ At menn ikke kan amme 🤱🏼 Herregud, så nydelig det hadde vært. Misforstå meg rett: Jeg elsker å amme, og er veldig glad for at det går så smertefritt. Det tar jeg ikke for gitt ❤️

☂️ Vår fine lille baby som på merkelig vis blir kjempesulten hver gang vi voksne skal sette oss ned og spise middag sammen. Derfor spiser jeg kald mat i 9 av 10 tilfeller. I det tiende tilfellet, sitter jeg og tramper som en kjerring med rokk på vippestolen, for at han skal ha det moro mens jeg spiser 😅

☂️ Amming på Bastø Fosen. Er mange forbipasserende trailersjåfører som har tatt seg en ekstra kikk inn i bilen vår, for å si det sånn. Gå opp i kiosken og kjøp Burn og baconpølse, du!

☂️ Når baby er en engel og sover leeenge, men du er våken og begynner å kjenne på savn…. Man skal jo ikke vekke. Så kanskje man bare kan stjele en liiiten nuss. Eller holde litt i hånda. Samme gjelder egentlig når man får en times fri fordi pappa er ute på trilletur, og man bare begynner å lengte. Hva er det for psycho oppførsel. Hva med å bare nyte egentiden sin? 🤓At vår elskede bæresele trekker til seg alt som er av støv og lo burde kanskje også vært en paraply?! Hehe.

Del gjerne med meg i kommentarfeltet hvis du har en paraply fra din tid som nybakt mamma 👇🏼 Det er alltid godt å høre at andre kjenner seg igjen 😂❤️

I skrivende stund sitter jeg faktisk i baksetet og blogger. Gravlyset, Albert og jeg er på vei til hytta, og etter noen ganske utfordrende dager, er jeg nesten rørt til tårer over at ungen bare sitter der og sover. TAKK! Ønsker alle en god helg 🤍

148 Comments

 • Reply Line 30. april 2021 at 18:15

  Paraply: folk som sier «Sov når babyen sover.» – men husk å spis, drikk, dusj, gå på do og for guds skyld husk å nyte.

  Hilsen meg med nyfødt på 2 uker som ammingen ikke går knirkefritt med

 • Reply Monika 30. april 2021 at 18:19

  Min største frustrasjon: når mannen sier han er trøtt, men har sovet hele natta. Absolutt nulltoleranse!

 • Reply M 30. april 2021 at 18:44

  Dette lo jeg godt av. Blir mamma om rundt 16 (hjelp, er det plutselig bare 16???) uker selv, og gruer meg aller mest til babystasjonen i stua! Mamma bare: «dere skal vel ha lekegrind?». Eeh, nei, hadde egentlig ikke tenkt det. Jeg har funnet en pen lekematte, da, så jeg håper det vil hjelpe litt på stuesituasjonen. Marerittet mitt har alltid vært de puslespillbrikkene, men jeg har svelget mange kameler allerede, og plutselig er vel lekemattekamelen også på god vei nedover svelget. Jaja 🤷🏻‍♀️ Uansett morsomt å høre fra deg igjen, gleder meg alltid til du oppdaterer 💕 god helg til deg og den fine familien din!

 • Reply Lollipop 30. april 2021 at 19:54

  Fint å lese <3 Det er nok mange myter der ute som kan være fint å slå hull på. Ja, ammetåka er reell, nei, alle renner ikke ned i vekt når de ammer. Lykke til med deilig baby! Klem fra førstegangskommentator

 • Reply Rebz 30. april 2021 at 20:33

  Signerer på ALLE! Og høyner med disse to:
  – At babyen ALLTID gulper alle andre steder enn der jeg har prøvd å strategisk plassere gulpekluten.
  – At jeg ofte må bæsje akkurat i det lillemann har koblet seg på puppen

 • Reply I 30. april 2021 at 20:39

  Jeg er en av de som gikk masse ned i vekt ved amming, men det var ikke først før ved omtrent to-tre måneder etter fødsel det virkelig faktisk gikk ned mye. Og jeg spiste. Mye. Helt vilt. Sånn i tilfelle du bryr deg..

  Tips: viss rumpehullet beveger seg er det gjerne ny forsyning på gang. Skjønner ikke greia med babyer, de kan jo bæsje hele tiden og fortsatt gå opp flere gram om dagen MED MELK!

  Du er kanskje ikke lovpriset barselgrupper, men da jeg møtte min og helsesøster prøvde å holde samtalen i gang og sa «ja, hvordan er nettene?» og babyen som akkurat hadde fått flaske ble presentert med «nei hun sover da natten igjennom» (8 uker gammel kanskje) velta lasset for denne en gang i timen-kua.

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 15:17

   Hahha, har begynt å nistirre på rumpehullet under bleieskift nå, pga deg!!

   • Reply I 6. mai 2021 at 21:24

    Hehehhe. Jeg hadde en barselvenn som var svært aktiv med eliminasjonskommunikasjon (EC/babypotting, Google it), så jeg måtte lese litt om det jeg og. Fikk noe bæsj på potte da mini var 5-8 mnd, men var litt for lat til å drive med sånt ass. Eventuelt opptatt med å få babyen til å sove.

    • Reply Kathrine Borchgrevink-Lund 25. mai 2021 at 21:17

     Hahahaha, altså jeg dør! Kjenner meg så igjen i mange av punktene dine! Hahahha! Orker ikke😂

     I det tiende tilfellet, sitter jeg og tramper som en kjerring med rokk på vippestolen, for at han skal ha det moro mens jeg spiser 😅 😂😂😂

     • Ida Wulff 27. mai 2021 at 00:18

      😂😂😂

 • Reply Lena 30. april 2021 at 20:58

  Kjenner meg så igjen i den siste paraplyen! Dog er min 1 år nå og jeg har begynt å jobbe igjen etter permisjon.. vil bare tilbringe all min fritid med den lille gullklumpen min ❤️

 • Reply Aina 30. april 2021 at 21:02

  Haha, paraplyen om de over 50! Er ikke mamma selv enda, men kjenner at når den dag kommer så kan jeg banne på ar jeg kommer til å klikke på de over 50 som skal gi velmenende råd. Syns det er irriterende nok nå, og blir nok mye verre når det gjelder ens egne barn og den jobben man gjør som forelder. Makan

 • Reply Ingvild 30. april 2021 at 22:12

  ☂️Når man har rigget seg godt til i sofaen/senga med ammepute, vann, te, snacks osv; klar for en god times avslapning mens baby spiser og sovner ved puppen, for deretter å oppdage for sent at både mobil og fjernkontroll ligger utenfor rekkevidde😫😂

 • Reply Linn 30. april 2021 at 22:22

  ☂️ Når folk snakker om hvor sykt mye deres nyfødte sover,når egen baby pokker ikke sover noe annet sted en på puppen, evt. 30 min av gangen i vogn etter 3 mnd😭

  ☂️ Når influencere anbefaler baby produkter før ungen er ute av magen..Det blir for dumt🤷‍♀️

 • Reply Ingeborg 30. april 2021 at 23:13

  Altså 🤩 Elsker paraplyene dine! Og som du og lille Albert koser dere, herlig 🤩
  Tilbake til paraplyene, kjenner meg igjen i mer eller mindre alle! Kan slenge på en med bæsj – når du hører at prumpen er mer enn bare en prump og håper at bleien holdt på alt… Nok av tilfeller hvor det ikke stemmer!

 • Reply Live 30. april 2021 at 23:48

  Sønnen min er 1,5 år, og jeg kunne lett skrevet er triologi med paraplyer. Der det ene avsnittet heter «når barnefar klager på at han er trøtt, fordi han bare har fått 6 timer (sammenhengende) søvn» 🤓

 • Reply Caroline 1. mai 2021 at 00:01

  Signerer ALLE paraplyene. Men herregud den med å plukke opp babyen, guri meg som jeg hater når noen sier det. En baby som plukkes opp gråter mindre, punktum. Jeg har to paraplyer:
  1: «Det gikk bra før også» Ja det gjorde nok det, men søren meg ikke med alle. Jeg stoler på forskning og ikke eldre folks utsagn om at alt var bedre før

  2: «SKAL DU AMME NÅ IGJEN». Ja, det skal jeg. Nei, han må ikke tåle å vente. Jeg ammer når jeg vil, og min baby vil. Kunne ikke tro dette skulle bli et problem, men guri meg, jeg har «smugammet» mer enn én gang. Det skjer ikke med baby nr 2, da skal jeg drite i kommentarene og amme når JEG vil.

  Stor klem, takk for paraplyene. Kjenner meg sånn igjen❤️

 • Reply Hilde 1. mai 2021 at 00:03

  Ikke så nybakt mamma lengre. Mini er snart 10 mnd.
  MEN, har en haaug med paraplyer😂

  1. at man ikke har «ammefri» når man ikke ammer. Mens de andre mødrene får 2 timer kortere arbeidsdag for å opprettholde ammiing(noe jeg er kjempefor altså!) så stikker det litt i magen at de da får 2 timer mer med babyen sin i løpet av dagen enn jeg🙈

  2. de som absolutt skal legge seg oppi hvordan jeg sikrer babyen min. JA hun skal sitte bakovervendt så lenge det går. Ja, jeg bruker sinnsykt mye penger på bilstol. Og NEI, det var ikke tryggere før bare fordi det gikk bra med de. Bilsikring er superviktig for meg, punktum!

  3. folk som maser om at hun må finne søvnen sjæl. Skulle gjerne hatt en baby som sovner av seg selv, men det gjør hun ikke. Og skrike til hun kaster opp for å «lære» er ikke aktuelt. Fortsatt til gode å møte en 14 åring som må vugges i søvn, så det går nok over.

  4. folk som mener at å gi flaske er så enkelt. Skulle gjerne kunne slengt frem puppen for mat. Det er ikke enkelt å vaske, sterilisere, koke vann, huske på å pakke nok flasker, pulver og vann når man går ut. Det er faktisk dritstress og jeg er fortsatt litt sur for at jeg ikke klarte å amme🙈

  Ellers er mammalivet veldig fint, og ungen min er verdens kuleste lille person🤩

 • Reply Elisa 1. mai 2021 at 00:54

  Er da ikke meningen du skal passe klærene dine etter 2 måneder. Ikke tenk på vekta, nyt stunden med bebis heller. Gjorde det samme selv, og det er så dumt å stresse over nok en ting når man har nok å tenke på med bebis. Kroppen har vært hjemmet til bebis, og trenger stortsett litt tid for å falle tilbake. Dessverre er det ofte ikke det man ser på Instagram og føler oss litt lurt da… Veldig fint at du skriver om det, men det er viktig å sette pris på at kroppen fungerer og har gjort jobben den skulle fremfor å fokusere på om buksa før graviditeten passer..

 • Reply Isabelle 1. mai 2021 at 01:07

  Paraplyer mamma-edition var ikke noe dårligere enn vanlig 👏 Ønsker dere en deilig helg på hytta ❤️

 • Reply Ingrid 1. mai 2021 at 10:04

  Så gøy innlegg! Forfriskende å høre om alt som ikke er rosenrødt også, spesielt for meg som ikke har barn enda og ikke kjenner noen babyer, haha! Håper dere får en fin hyttetur og nyter, og ikke minst håper jeg for guds skyld at du slipper unna mammapolitiet. Du er en stjerne, Ida!

 • Reply Silje 1. mai 2021 at 11:00

  Her var det mye gjenkjennelig 😂 Jeg har helt sluttet å kjøpe blomster, for det blir jo ikke noe fint i stuen uansett (ref. Babystasjon + lekegrind, + matstasjon, baller på seg med baby 9 mnd) Har tenkt før at folk med barn kan jo gjøre en liten innsats for å holde det litt pent og voksent også, men legger meg helt flat på den.. 🙈

  At menn skulle kunne amme ja! Jeg delammet i starten og syns det var sinnsykt sårt å ikke få til fullamming, men trøsten var at far kunne mate med flaske i det minste. Helt til baby nektet å ta flaske av far, var kun mamma som gjaldt.. Gikk seg til med ammingen heldigvis, siden vi likevel ikke kunne dele jobben 🤷‍♀️

 • Reply Mona 1. mai 2021 at 11:11

  Min paraply gjelder andre personer på helsestasjon/legekontor: når eldre damer på død og liv skal stryke baby på kinnet. Hallo! 1. vi er midt i en pandemi. 2. når jeg sier nei så betyr det nei. 3. avstand gjelder også avstand fra babyer. 4. det er ikke koselig at du drar ned munnbindet ditt for å dikke med babyen min, du fremmede dame. 5. igjen, JEG SA NEI!!!

  En annen paraply: når baby tilsynelatende sover tungt og godt og du lister deg ut på badet for å endelig kunne gå på do uten tilskuere. Og i det en setter seg ned så begynner baby å gråte….

 • Reply IK 1. mai 2021 at 11:22

  Ååh, elsker dette! 😭❤ Tok noen måneder før begge fikk spist varm middag, men hooold ut, det kommer 🤩

 • Reply Ida Marie 1. mai 2021 at 13:00

  Hvorfor skal man ikke la barnet få skrike litt fra seg? Hva er det som viser til at det er bra å ta de opp med en gang hver eneste gang?

  • Reply Johanne 4. mai 2021 at 18:23

   Jeg hadde heller ikke tenkt så mye over dette før bestevenninna mi fikk sitt første barn for noen uker siden, men har snakket med henne og lært en del etter det. Greia er vel at så små babyer trenger trygghet. De første ukene er det spesielt viktig at babyer får trygghet og nærhet. Babyer har ikke noe særlig til syn, og de vet nok heller ikke forskjellen på «nå går jeg noen meter unna/inn i et annet rom» og «nå forlater jeg deg for alltid». Se ellers litt om tilnytningsteori her: https://www.psykologforeningen.no/foreningen/aktuelt/aktuelt/hva-er-tilknytning
   Å la barnet gråte bare for å «skrike fra seg» er det i alle fall ikke vits i å gjøre før barnet kan forstå konsekvenser og hvordan handlinger henger sammen. Men som deg, så hadde jeg inntil nylig ikke tenkt noe videre over dette.

  • Reply Kamilla 5. mai 2021 at 10:32

   Vi, som foreldre, er barnas trygghet. Den eneste måten de kan kommunisere på er ved å skrike. Vi må da gjøre det vi kan for å gi dette barnet den tryggheten og omsorgen det trenger.

  • Reply S 5. mai 2021 at 10:37

   Det eneste barnet erfarer av det, er at mamma og pappa ikke kommer når barnet f eks er redd eller har behov for mamma og pappa.

  • Reply Camilla 5. mai 2021 at 11:01

   Er du mamma-politi?

  • Reply Thale 5. mai 2021 at 11:03

   «Å gråte lenge for seg selv er ikke greit. Gråten er et signal babyen sender ut og trenger et svar på. Ved å reagere på barnets gråt, skaper dere trygghet og forutsigbarhet for barnet.»
   https://www.bufdir.no/Foreldrehverdag/Baby/Forsta_babyens_signaler_og_behov/

   «Det er viktig å reagere når barnet gråter: Ta opp barnet og forsøk å finne ut hva det prøver å si deg. I de fleste tilfellene vil barnet slutte å gråte når det tas opp og trøstes, og når barnets behov for mat, kos, søvn eller ren bleie dekkes.

   Spedbarn som gråter trenger en rolig voksen som kan hjelpe dem med å regulere følelsene. Ved å puste rolig, og aktivt trøste babyen med kroppskontakt, så kan du gjøre det lettere for henne å lære å regulere følelsene sine selv. Jo mer stresset babyen er, jo mer trenger hun deg for å finne ro. Det viktigste er ikke at du klarer å stoppe gråten med det samme, men at du er tilstede for henne, og at du prøver å hjelpe.»
   https://ammehjelpen.no/kolikk/

  • Reply Toyni 5. mai 2021 at 11:05

   Det har med trygghet å gjøre. Hvis du har en baby som hyler men ikke blir plukket opp, så lærer babyen seg å forstå at «ok, det funker ikke. Jeg må klare meg selv.» dermed mister barnet tillit og trygghetsfølelsen den hadde fått hos foreldrene/voksenpersoner som passer på. Kan blant annet lese om dette i Foreldremagi av Hedvig Montgomery

  • Reply Marta 5. mai 2021 at 11:23

   Sånn cirka all forskning i hele verden.

  • Reply Elise 5. mai 2021 at 12:34

   If you hold your baby to sleep, he might get used to your comfort⁣

   If he gets used to your comfort, he might expect it there all the time⁣

   If he expects your comfort, he might cry when it’s not available⁣

   If he cries, you’ll have to comfort him some more⁣

   If you comfort him when he cries, he might think you are reliable⁣

   If he thinks you’re reliable, he might expect you to understand him when he’s upset⁣

   If you understand him when he’s upset, he might learn to regulate his emotions⁣

   If he regulates his emotions, he might have an easier time forming relationships⁣

   If he has an easier time forming relationships, he might become well adjusted⁣

   If he becomes well adjusted, he might become self sufficient⁣

   And if he becomes self sufficient… Chances are… He won’t want you to hold him to sleep anymore⁣

 • Reply Kaja 1. mai 2021 at 13:30

  Motorsykler og firhjulinger og andre brålete kjøretøy på veien når jeg går på tur med bebis! Og spes de som virker som de skal dra på akkurat i det de kjører forbi. Arghhh.
  Og de som spør om de kan holde baby?! Jeg mener i disse tider? Blir irritert for at de setter meg i den situasjonen at jeg må si nei. Trudde vi skulle holde avstand jeg?!?! Det tar jeg som en selvfølge…

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2021 at 13:53

   Enig, det er noe jævla dritt å måtte si nei 🙁

 • Reply ElisabethH 1. mai 2021 at 18:56

  Hei Ida!
  Jeg må innrømme at jeg er en av dem som kanskje var litt skeptisk til hvordan bloggen din ville være når du ført ble gravid. Jeg var såklart kjempeglad på dine vegne (på ekte!), men jeg er en av dem som er (og kommer til å forbli) ufrivillig barnløs. Det har ofte medført at jeg har styrt unna «mammablogger» o.l., og jeg kjente faktisk på en helt ekte frykt for at jeg ikke skulle klare å følge deg videre. Jeg har fulgt deg siden Caffelatte-dagene, så jeg føler på en slags måte at du er venninnen min – håper det ikke høres altfor koko stalker ut. 😂

  Med det sagt ville jeg bare si at jeg har pustet lettet ut, for du skriver så fint, så ekte, og så lite høytidelig om alt rundt dine opplevelser og Alfred, at jeg fortsatt koser meg, ler høyt, og føler meg bedre av å lese bloggen din. Du kommer altså til å forbli «venninnen» min, heldigvis! 😉

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 13:02

   <3 <3 <3 Så denne evig sent, men så glad jeg blir!

 • Reply E 1. mai 2021 at 22:43

  At baby sover lur på sånn 3 timer i strekk – helt alene – på dagtid, men skal ligge klint inntil puppen hele natta og spise hver time.

 • Reply Sofie 2. mai 2021 at 10:19

  Så gjenkjennbare paraplyer!
  Hvis du skulle finne på å gjøre husarbeid mens babyen tar en lur og tenker «kan jo legge meg nedpå når han sover neste gang», så kan du ta deg en bleie på at det ikke blir noe mer soving den dagen 🤦🏼‍♀️

  • Reply Ida Wulff 2. mai 2021 at 20:05

   Så sant! «Sov når babyen sover» funker bare hvis man ikke vil få gjort husarbeid!

 • Reply Lm 2. mai 2021 at 17:46

  Ja dooont get me started på den der vektnedgang pga amming🥲
  Jeg trodde også det skulle raaase av. Gjorde ikke det. Og hadde fortsatt litt igjen 1 år og 4 mnd senere når jeg ble gravid igjen. Man blir jo mer sulten av amming også. Og mitt inntrykk er at de som har rast ned i vekt er de som har gått 30k skritt hver dag pga urolig baby. :p

  • Reply Ida Wulff 2. mai 2021 at 20:05

   Hehe, ja. Kanskje jeg må slutte å gi ham til barnefar så mye, og heller få alle skrittene selv ;p

  • Reply Mari 5. mai 2021 at 11:49

   Vi må jo få noe igjen for den jævla gåinga! 😂 Hadde lett bytta urolig baby mot noen kilo ekstra 🤣

 • Reply Frida 2. mai 2021 at 19:42

  Elsker disse innleggene! 😀
  Når baby akkurat har sovnet på trilletur, café, eller ute i hagen og folk på død og liv må snakke, gå høylytt, eller kjøre verdens mest bråkete El-bil.. Haha! Lover at jeg ikke har blitt gal, men jeg blir så irritert på normal støy. Over til noe som faktisk er ufattelig irriterende er folk som røyker i nærheten av barnevogna. Det er lov å ta hensyn. Ikke sett deg/stå ved siden av oss på café, i parken, krakk i gågata eller på togstasjonen.. Lover å være evig takknemlig for at du ikke står i nærheten med kreftpinnene dine og forgifter babyen min.

  • Reply Ida Wulff 2. mai 2021 at 20:04

   At folk setter seg til å røyke i nærheten av babyer/barn/barnevogner er helt SJUKT!

   • Reply Odette 3. mai 2021 at 09:17

    Eg har observert ei gravid mor som røyker foran ungen sin på 1-2 år. Underleg greie. Usikker på korleis ho har klart å unngå all den informasjonen som er tilgjengeleg om dette temaet.

    • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:31

     Det får jeg helt vondt av å lese!

 • Reply Mailen 2. mai 2021 at 21:48

  Det du skriver er så spot on! Kjenner meg så altfor mye igjen! Fødte 31 januar i år, så har kjent på noen paraplyer selv siste månedene! Kjøpte svart ergobaby jeg også, makan til lo og støvmagnet usj😂

  ☂️ Apropo bæsj! Virker som at lille absolutt ALLTID skal nyse når hun ligger på stellebordet, og da blirre littegranne trykk begge veier! Sykt trivelige greier det der 💩

  ☂️ Egentid = ryddetid. Er aaalt for dårlig på å slappe av når lille sover. Da skal det shinast! Kan da ikke slappe av når det ser ut som ei bombe har sluppet i stua! Og hvorfor er det bare jeg som tenker sånn? Samboer er helt happy med at det kan vente til neste d…måned?? Slår aldri feil 😂

 • Reply RK 2. mai 2021 at 22:33

  Isbilen ☂️ Djevelens musikk med liten baby som liker å duppe ute. Blir vel heller ikke noe bedre med årene når bilen ruller forbi h v e r helg.

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:31

   Haha :O Var en til som skrev isbilen her!! Kanskje jeg må sjekke opp isbil-ruta når jeg finner drømmehuset…

   • Reply Mari 5. mai 2021 at 10:17

    Jeg sendte mail til isbilen igår…… Den kjørte forbi her TRE ganger kl 19. samtlige 3 ganger våkna dattera mi på 3 som akkurat hadde lagt seg.

    • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:06

     Svarte de?! <3

     • Mari 8. mai 2021 at 21:42

      Jepp! De skal dempe musikken når de kjører rundt her. Haha!

     • Ida Wulff 10. mai 2021 at 14:09

      Så fantastisk! 😀

   • Reply Eline 5. mai 2021 at 11:15

    Isbilen hos oss dempet musikken når jeg kom trillende 👌

 • Reply Maren 3. mai 2021 at 11:07

  Er så enig i alt her! Dette er kanskje mer aktuelt når corona roer seg ned, men en ting jeg har lagt merke til en mangelen på hjelp foreldre med barnevogn får når de skal av/på buss! Liksom når bussen står 1 meter unna fortauskanten og du praktisk talt må bære vognen inn inn på bussen…

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:31

   Dette har jeg ikke opplevd (pga corona som du sier), men hjelp. Man se for meg panikken den dagen man står der og ikke får hjelp! Tror faktisk jeg kommer til å unngå buss + barnevogn :O

 • Reply M 3. mai 2021 at 13:13

  Det der med vektnedgang og amming kjenner jeg til! Jeg ammet som en helt til kidden var ett år, men det var ikke før vi slutta at jeg gikk ned til ca der jeg var før graviditet vektmessig (pluss et par koronakilo🤍) Irriterende med den forventningen om amming fører til at kiloene flyr av. Jeg passer fortsatt ikke majoriteten mine gamle jeans, men tenker at det er helt ok. Magen har inntatt en annen form etter graviditet, så at de åletrange buksene blir for trange i livet må jeg bare leve med. Har tross alt bært fram en nydelig unge!

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:30

   Ja, det er ikke sånn at jeg ville byttet tilbake <3

 • Reply Ane 3. mai 2021 at 13:25

  Svært gjenkjennelig! Viktigst av alt: For en utrolig god baby <3<3<3

 • Reply Eli 3. mai 2021 at 13:57

  Herlig å lese! (dette er en litt strevsom dag med baby)

  Min paraply: svigerfar som prøver å mate baby med is, krem og vaniljesaus. «Det er jo så godt, klart lillevenn på smake» …

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:29

   Huff.. Skal bli mye godsaker å holde styr på etterhvert ja 😀

 • Reply Malin 3. mai 2021 at 14:36

  Har ventet på dette innlegget😄😅

  Folk som starter setningen med «har du prøvd…» ja, selvfølgelig har jeg prøvd det helt opplagte rådet ditt🤨
  Men det jeg hater mest, er de som understreker at de har barn som sover så mye, som om dette er noe de selv har stelt i stand og bør få ære for💩

 • Reply Geriatriks 3. mai 2021 at 14:49

  Okay.. bidrar med kommende parasoll 😉 Baaaare vent til sneipen er litt større og leggetider begynner å fungere så smått. Du kommer til å oppleve hat du ikke trodde var mulig.. Når søvnen endelig har kommet, du lister deg ut døra, alt er vel.. og så hører du: da ring ding ding… da ring ding ding.. DA RING DING DING fra den fobannede jævlige isbilen som ikke har vett på å komme på dag/ettermiddag.. neida… i leggetid kommer den… Arrrgh…

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:28

   Hahaha, kan se for meg det ryker ut av ørene da ja!

 • Reply Guro 3. mai 2021 at 18:38

  Når baby har begynt å bli redd for fremmede… Og folk fremdeles bare holder henne selv om hun skriker, fordi jeg må «lære meg å høre han skrike»

  Altså. Ja.

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:27

   Altså ja, hold kjeft, drittfolk! (haha sorry)

 • Reply Signe 3. mai 2021 at 20:56

  At folk (besteforeldre) tar det som en selvfølge å få holde den nyfødte babyen, og glemmer alt av corona-restriksjoner. Som om den 5 dager gamle babyen har mer motstandsdyktighet enn resten av verden. Det samme gjelder nysgjerrige naboer som putter hodet sitt omtrent oppi vogna før jeg rekker å si hei.
  Kjenner meg igjen av mange av paraplyene 🙂

  • Reply Ida Wulff 3. mai 2021 at 21:27

   Det er ikke lett det der altså. Her har vi sluttet å la besteforeldre holde, og det er ingen enkel sak </3

 • Reply C 3. mai 2021 at 21:55

  Når baby først sover og en kan ha alenetid, så sitter vi og snakker om og ser på bilder og film av han ❤

 • Reply Marianne 3. mai 2021 at 22:05

  En liten teknisk tilbakemelding: Jeg synes teksten på bloggen din er så liten når man leser på telefon! Er det bare meg? Begynner sikkert å bli gammel.

 • Reply Carmen 3. mai 2021 at 23:04

  Altså FOR en nydelig liten kar! Sååå søt! Og sunn og god, så han drar tydeligvis ut det han trenger fra de kalde måltidene dine 🥰

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:19

   Han tar for seg kan du si! Haha 😀 <3

 • Reply Linn 4. mai 2021 at 08:05

  Jeg kjenner meg såå igjen 😂 Venter nummer to om bare noen uker og det her var en fin oppfriskning til runde to 😂🙌🏽

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:19

   Så moro, gratulerer og masse lykke til 😀 <3

 • Reply Trine 4. mai 2021 at 11:38

  DER flirte jeg godt! Du er en fest Ida og skriver så bra. Du burde virkelig gi ut en bok en gang og gjerne samle alle paraplyer i en og samme bok. Den hadde jeg kjøpt kun for å få meg en god latter. KOS deg m minsten og gratulerer så masse igjen!

  • Reply Ida Wulff 4. mai 2021 at 13:52

   En paraplybok hadde ikke vært det dummeste! Hehe <3

  • Reply Tine 5. mai 2021 at 10:26

   Måker som skriker når lille endelig har sovnet i vognen. Løp rundt som en galning på stranda og jagde måker.

 • Reply Agnethe 4. mai 2021 at 13:16

  Å påstå at de over 50 kan mindre om barneoppdragelse enn din generasjon er vel å dra den litt langt?😁 F.eks, så var det ikke vanlig å la babyer ligge og skrike på 70, 80 og 90-tallet heller. Uansett hva dere unge måtte tro! Oppfatninger av barneoppdragelse er nok mest individuelt uten å kunne stigmatiseres. Det har alltid vært forskjelige «skoler» innen barneoppdragelse. Gjennom alle år. Vær glad for at du vekker interesse og blir kommentert! Selv fra de over 50 😉

 • Reply Andrea 4. mai 2021 at 17:30

  Stoffet på den selen er noe dritt!! Vi solgte den på Finn etter en måned og kjøpte versjonen i mesh-stoff i stedet😉 Den trekker ikke til seg noen ting👏

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:19

   Åå kjipt, for jeg elsker selen!! 🙁

 • Reply Martine 4. mai 2021 at 21:13

  Haha, mye on point her! Jeg hadde min første nyttårsaften med 4 måneder gammel baby – jeg satt og forbannet meg på alle som skøyt opp raketter fra kl 17!!! og tenkte; herregud, nå har jeg blitt en av dem som klager på støy pga sovende baby😅😅

 • Reply jeanettehp 5. mai 2021 at 05:21

  Nydelig ❤❤

 • Reply Fertilitetsturisten 5. mai 2021 at 10:05

  Kjenner meg svært godt igjen i det aller meste her. Kan legge til elsparkesykkel som noen har slengt fra seg midt på fortauet, og som velter over barnevogna når man uforvarende sneier borti den og skremmer vettet av minsten, som skriker av full hals hele veien hjem så man hører ham langt oppi gata.

 • Reply Caroline K 5. mai 2021 at 10:13

  Ingen paraplyer fra meg, men SE PÅ DEN KLUMPEN! 😍 De kinnene og den lille nesa. Herregud 😭

 • Reply Nina 5. mai 2021 at 10:14

  Isbilen – før var det lyden av glede, nå kjenner jeg blodet koooker hver gang jeg hører den jævla melodien. Har ikke tellinga på hvor mange ganger jeg stod å rugga vogna i 20 min til ungen sovna, og når jeg endelig lykkes og kunne synke ned i sofaen med VARM kaffe – DU-RUN-DUN-DUN DU-RU-DUN-DUN 🤬

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:17

   Flere som skriver om isbilen her :O :O Tenk at den skulle bli noe negativt, hehe!

 • Reply Mari 5. mai 2021 at 10:19

  Helt enig i alt. Babyen min er født to dager etter din. Min nr 2. ganske lei av å høre «råd» fra folk som hadde barn på 50-tallet. Nei, han kan ikke ligge i baksetet i vognbagen. Ja, han får spise hvert kvarter om han ønsker det. Nei, han skal ikke ligge og skrike alene.

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:15

   Haha, det er så sjuuukt at vi (i hvertfall jeg, da jeg var baby) lå i vogndelen bak i bilen :O

 • Reply Malin 5. mai 2021 at 10:22

  Sååå lik han var på pappa Wulff på det bilde😍

 • Reply Vilde 5. mai 2021 at 10:27

  Hatet den lekestasjonen hjemme selv, så må bare tipse deg om Titan XL treningsmatte på coop obs til 349 🤗 Gjorde hele lekestasjonen litt bedre her hjemme, ved at noe i det minste ikke skrek farge og matchet interiøret. Lekene legger vi i fine kurver/esker hver kveld. Samlet rot i det minste.. Bruker den til egentrening nå når hun er alle andre plasser ENN på matten 🤍

 • Reply Anette 5. mai 2021 at 10:29

  Her kunne jeg kjenne meg igjen i flere av paraplyene💙 Har en baby på straks 7 mnd, og han har gjort sport i å dra av seg sokkene. Det ligger sokker overalt! Biting i puppen (eller brystknoppen som helsepersonell insisterer å kalle det) når de første tennene har kommet, er også virkelig en fryd. En annen paraply er når andre (les besteforeldre) skal fortelle meg når mitt barn er sulten. «Ja, nå vil han ha puppen». Godt vi kan komme langt med å trekke pusten godt noen ganger😁

 • Reply Tone 5. mai 2021 at 10:33

  Herlig! ☺️
  Prøv foresten å spraye bæreselen med hårspray eller balsamspray, kan hjelpe så en ikke tiltrekker seg alt mulig 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. mai 2021 at 11:37

   Oi, må prøves! :O Takk for tips!

   • Reply Marthe 14. mai 2021 at 13:43

    Impregneringsspray til tekstiler funker også godt til det formålet😊

 • Reply Mariam 5. mai 2021 at 10:40

  Som å høre meg selv!! Vit i hvertfall at du ikke er alene😂💖

 • Reply Andrea 5. mai 2021 at 10:57

  Elsker dette😂 og kjenner meg igjen i så mye. Min paraply, eller kanskje mer i størrelsesorden parasoll er «når du hadde gledet deg så veldig til å amme, jobbet som bare f i 11 uker for å få det til og ønsket det så veldig, men allikevel måtte innse at slaget var tapt😭…» Min baby var liten ved fødsel, la ikke på seg, grein ved enhver anledning jeg prøvde å legge til (😭), fikk ikke til å die og hadde det ikke så veldig bra, lille skatten… Når jeg møter barselgjengen er det KUN amming det skal prates om, og det føles som en kniv i hjertet.

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:17

   Ååh, sender deg en stor klem!! <3 Så leit å høre. Men det høres ut som det var et fornuftig valg å stoppe. Amming er jo nesten latskap i forhold til å drive med flaske. Det ser ut som SÅ mye arbeid, og er så langt ifra noen snarvei som du kommer. Det syns jeg du skal skryte av på neste barseltreff – neidajoda ;p

 • Reply K 5. mai 2021 at 11:08

  Kan vi ikke bare lage en stor paraply, eller denne er kanskje mer for en parasoll å regne, om hvor dritt barseltid med korona faktisk kan være🤯 vansker/dilemmaer med å treffe besteforeldre og venner… avlyste barselgrupper, helsestasjonavtaler og alt annet av mor-barn-aktiviteter… frykt for å eksponere baby for korona ved å gå i butikk, på kafé, osv… Etter dette tenker jeg at jeg må ha minst en baby til for å få oppleve en «ordentlig» barseltid😅🙈

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:07

   Signerer denne med store bokstaver. Det er rett og slett trist 🙁

 • Reply Marita 5. mai 2021 at 11:08

  Kjenner meg igjen i hver eneste paraply 😝 babylivet ass

 • Reply Toyni 5. mai 2021 at 11:12

  Hehe kjenner meg igjen i så mye av det her.
  Spesielt råd greiene!
  La ut i snap bilde av ungen som nekta å sove pga tenner, hadde feber og alt, klokka var 23.. så fikk jeg tilbake av en voksen dame, lærer: «det er ikke noe som heter å ikke ville.. de voksne bestemmer»..
  Lar ikke ungen min ligge i senga i 2-4 timer å hyle! Tar han heller opp, og lar han få leggerutina på nytt. Det er kanskje de voksne som bestemmer, men trygge voksne bestemmer ut ifra barnas beste tenker jeg. Å la ungen ligge å skrike er ikke barnets beste. Og som forelder lærer man seg fort å høre forskjell på litt surving og ordentlig skrik/gråt 🙂
  Guttungen er straks 2 år, og det beste jeg har tatt med meg helt fra graviditet er mitt eget instinkt. Anbefaler alle å bare tenke selv, føle selv hva som er riktig!

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:18

   Helt enig i det du skriver <3 Og én ting er sikkert: Nå om dagen så bestemmer ikke jeg noen ting, haha 😀

 • Reply Åse 5. mai 2021 at 11:29

  Hahaha kjenner meg igjen i nesten alt! Og det å komme seg ut av huset… planlegge og time i forhold til spising og ny bleie og soving. Så fornøyd med alt er på stell, ut i bilen med mett og glad baby! Men helt glemt meg selv som både er skrubbsulten og må tisse! Hver gang!😆

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:06

   Haha! <3 Du er god da – jeg glemmer ikke meg selv…….. Så da ta det i hveeertfall lang tid! 😆

 • Reply Desiree 5. mai 2021 at 11:29

  Det verste er folk som tror de har fasiten på alle barn. «Jeg bare stod på hodet i det jeg fødte ut ungen, og ungen sov da hele natta fra dag 1». (Ja, så dumme synes jeg noen av disse velmenende tipsen faktisk er)
  Min «lille» baby nærmer seg nå 2 år. Og vi har fortsatt utfordringer med søvnen. Og alle har jo selvfølgelig løsningen. (Og bare sånn for å ikke skremme livet av deg med vedvarende søvnproblematikk, så må jeg bare poengtere at det er medisinske årsaker til at søvn fortsatt er litt vanskelig her 😅) Etter to år så har jeg ganske grei kontroll på trassen her. Og jeg har ingen bortskjemt unge som blir trøstet på natta istedet for å gråte i 3t 😏

 • Reply Silje 5. mai 2021 at 11:37

  Ikke for å være lei her, men BARE VENT til han blir litt større og det raser inn leker med lyd, lys og farger nok til å få anfall av! Hans området i stua blir bare større og større, og man vil putte alt i pene kurver og bokser samtidig som lekene skal være lett tilgjengelig. Jeg kan ikke ha så mye som en serviett til pynt i hans høyde uten at det blir revet vekk og ødelagt! 😫😫😫😂 Jeg gleder meg på ekte til et pent og ryddig hjem igjen 🙊 men de er nydelige og helt verdt rotet noen år ❤️

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 00:30

   Hahaha ler ❤️❤️ Heldigvis verdt det ja!

 • Reply Henna 5. mai 2021 at 11:40

  Alle disse ass! En paraply fra meg, folk som kommer med kommentarer som til Kristina om amming og barseltid. At barseltiden skal være tøff sammen med amming. NEI, barseltiden SKAL ikke være noe som helst. Den KAN være tøff. Ikke alle får melk. Jeg fikk baby i september og han hadde gulsott og jeg fikk ikke inn tilstrekkelig med melk. Babyen min trengte mye melk, da melk er beste medisin. Jeg gav meg da på amming og pumping etter én uke, i samråd med helsepersonell. Hvorfor SKAL mor OG barn ha det kjipt i mange måneder? Ingen babyer er like, ei heller barseltid.

 • Reply Lene 5. mai 2021 at 11:42

  En du kanskje snart kan sette deg inn i;

  Når babyen endelig sover (og storesøster) å du setter deg ned foran PC-en for å skrive på masteroppgaven. I det du åpner dokumentet lyser babycallen og babyen du brukte en time på å få til å sovne, er nå sulten igjen. Når babyen endelig sover våkner storesøster og nattasang må synges hundretusen ganger før jeg på nytt må inn å amme.

  Hilsen en som har utsatt masteroppgaven og bruker skrivetid på synging, byssing og amming istede❤️

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:05

   Kanskje det spøker for masteroppgaven i denne omgang, vi får sjå :O <3

 • Reply Y 5. mai 2021 at 11:52

  Når folk som IKKE har barn, skal komme med råd jeg ikke har bedt om!

  Folk som ringer for alt og ingenting!! Send SMS for faen!

 • Reply Benedikte 5. mai 2021 at 11:59

  ☂️Babymat… alt er orange. Hade bra fine hvite babyklær 😭

 • Reply Margrethe 5. mai 2021 at 12:11

  Haha! Har virkelig savnet paraplyene dine!😂

 • Reply Elisabeth 5. mai 2021 at 12:20

  Fikk min datter nr 2 for 13 år siden, venter fortsatt på å rase ned i kilo🙄

 • Reply Kristina 5. mai 2021 at 12:37

  Nå har ikke jeg barn selv, men jeg elsker alt du skriver Ida! Jeg lo høyt allerede da jeg kom til bæbu bæbu 🙂 Måtte du aldri slutte å blogge <3

 • Reply Line 5. mai 2021 at 12:56

  Jeg ramlet over bloggen din da jeg var gravid (og hadde allverdens tid til å sitte og google), og det er jeg så glad for😊

  Jeg fikk selv en liten gutt i begynnelsen av mars, og jeg føler at bloggen din er som å lese om oss. Godt å vite at vi er flere i samme situasjon. Så mye kjærleik, bekymringer og lite søvn.

  Dette er kanskje ikke en paraply akkurat, men mer enn bekymring. Boobsa – hva kommer til å skje med dem?? De ser prima ut på morgenkvisten, men heller sørgelige ut utpå kveldingen😞 Er det sånn de kommer til å se ut når de ikke lenger er proppfulle av melk?😱

  Jeg er forøvrig fra Fredrikstad, og kan garantere deg at du kommer til å trives etterhvert👌🏼

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 00:28

   Så hyggelig, velkommen skal du være 😀💗 Og gratulerer så mye med den lille. Hehe ja, det er rart hvor mange faser puppene kan gå gjennom på én og samme dag. Fra store meloner til tomme sokker – hva skjer mer det! 😂

 • Reply Lisa 5. mai 2021 at 13:01

  Er det lov å reagere på at eldre kvinner i nabolaget osv spør meg om jeg ammer babyen min? Så føler jeg at jeg må stå der å forsvare meg selv med at det ikke gikk denne gangen, hun ville absolutt ikke ta puppen, men at jeg ammet mitt første barn i 1 år! Også føler jeg meg såå teit etterpå for at jeg i det hele tatt har det forklaringsbehovet, for det er jo viirkelig ikke noe de har noe med engang!😆

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 00:26

   Skjønner deg! Men ja, jeg syns det er veldig rart at de spør 😫

 • Reply Mia 5. mai 2021 at 13:47

  Har en som bare er to uker yngre enn din, og kjenner meg igjen i alt du skriver, bortsett fra dette med å stirre på babycallen, da denne ungen ikke har sovet et sekund alene 😳 har to paraplyer til: 1. bæsj på babytøy som akkurat er blir skiftet pga gulp og gulp på babytøy som akkurat er skiftet pga bæsj. 2. baby som kun vil sove på dagen dersom han er i bevegelse, men som hyyyylgriner når han får kjøre bil 😑

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 10:04

   Det er ikke lenge om gangen her heller – blant annet derfor jeg sitter og stirrer på den, haha <3 Signerer på paraplyene dine. Her var bilkjøring en stor favoritt, nå har han merkelig nok begynt å hyle på enkelte turer. Håper ikke det varer!!

 • Reply Anette 5. mai 2021 at 18:10

  Kan skrive under på alle disse!! Og melde om at det blir bedre etterhvert, her er minstemann to nå og veldig mye av dette hadde jeg helt glemt 😅 Kos dere på hytta i helga 😃

 • Reply Ida Marie 5. mai 2021 at 19:21

  Elsker paraplyene dine💗 mamma edition leverer. Kjenner meg veldig igjen. En annen paraply er alle butikkene som ikke er rullestol/barnevogn tilpasset, der mistet de meg som kunde. Krever bare ei lita rampe??

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 00:25

   Aldri tenkt over før, men kommer sikkert til å begynne med det nå!

 • Reply Anne 5. mai 2021 at 20:34

  Ammetåke! Ah! Jeg ble HELT bortreist. Jeg husker at jeg løp ut og inn hundre ganger fordi jeg hadde glemt noe, UANSETT hvor godt jeg planla! Det var komplett umulig å komme til tida, for enten glemte jeg noe, gutten måtte skiftes på eller ammes osv osv. En gang holdt jeg på å gå tur UTEN barnet. Han lå oppe i vippestolen, mens jeg stod klar til å gå nede ved barnevognen😄 En annen gang satt jeg og spiste middag PÅ DO! Jeg var så i ørska at jeg ikke tenkte på det🤣 Så I feel you!

  Og alle de rådene om at «bare la han skrike, han trenger å øve opp lungene» osv. Den beste kommentaren jeg fikk, var fra svigermor: » Det er så rart med deg, alle pleier å gå ned i vekt når de ammer, men du går opp, du!» 😅

 • Reply Anette 5. mai 2021 at 21:09

  Hadde spedbarn pre-pandemi, så disse har du nok ikke kjent på enda.. men det kommer 🤓

  – Hvor trange mange butikker er! Helt umulig å komme seg rundt med vogn.. og jada, jeg kan snu og gå rundt jeg. Men hva med folk i rullestol? Ser plutselig hvor lite tilrettelagt ting faktisk er!

  – hvor lite behjelpelige folk er når du skal på/av/frem/tilbake med vogn ++
  Her vil jeg faktisk tørre og påstå at våre nye landsmenn/utlendinger er mye flinkere enn Ola Normann – han er helt løk 🙄

  – Hvorfor i hel@3&(e må heiser lager verdens høyeste og verste pling PLUSS ha en grusom stemme som skriker ut hvilken etg. vi er på!
  Hysj! Babyen sover… eller sov da. Garantert våknet etter den heisturen

  • Reply Ida Wulff 6. mai 2021 at 00:25

   Tviler ikke på at det blir mange flere paraplyer når livet blir mer normalt 😅 Gleder meg…

  Leave a Reply