Familieliv Hverdagsliv

TANKER I NATTEN

6. mai 2021

☁️ Du vet når folk sier at det å få barn er det mest naturlige i verden?! Jeg er ikke enig i det i det hele tatt. Jeg syns det er helt SJUKT at vi kan ha sex (eller bli gravide på andre måter), bake mennesker inni kvinnekroppen vår og så kommer det ut et lite menneske med fingre, en hjerne, organer og følelser. Og halvparten av dette mennesket kommer fra meg. Her hjemme ser vi på hverandre flere ganger om dagen, og bare: Shit, vi har laget et menneske! Er ikke det helt galskap! Ingenting naturlig over det, overhodet 😂

☁️ I dag gikk jeg inn på hjemmekontoret til Gravlyset mens han var midt i et videomøte, og ropte: Jøss, her sitter det en som liker å høre sin egen stemme! Neida. Jeg fantaserte om å gjøre det, men jeg gjorde det aldri. Nå har vi hatt delt hjemmekontor i over et år, og det er klart det kan gå en på nervene enkelte dager. Spesielt på sånne dager som i dag, hvor baby skriker og jeg nærmest føler at jeg må gjemme meg på badet for å ikke forstyrre møtet.

☁️ Gravlyset kom hjem med blomster og sjokolade til meg i dag. Fordi du er en god mor. SMELT?! Måtte bare skryte av det på internett.

☁️ Jeg har bestilt hjem et tårn med huskataloger. Vi har vært på utkikk etter tomt/hus en stund, men nå er jeg heelt bygge hus-syk. Jeg trenger å smelle opp et hus NÅ. Vaskerom, treningsrom, en ryddig garderobe og en hage hvor jeg slipper å ha stirrekonkurranse med naboen 😭 Så hvis jeg får noe «alenetid» i løpet av uken, skal jeg sitte og drømme meg bort i hustyper og plantegninger. Som om det ikke er nok å tenke på når man vil bygge hus, så vet vi ikke engang hvilken hustype vi skal gå for. Jeg har veldig lyst på et klassisk og tidløst hus, men lar meg samtidig friste av enkelte funkiser. Hvordan velger man?!

☁️ I dag hadde jeg med meg sønnen min (rart å skrive) til fastlegen for første gang. Følte meg som et barn i voksenkostyme, stressa over at babyen skulle slå seg vrang og for at jeg ikke skulle rekke å ta opp alle punktene jeg hadde skrevet ned. Og ikke minst en smuule stresset over at jeg glemte stellebagen hjemme, og prompelydene smalt fra vogna allerede på vei inn på legekontoret. Men på mirakuløst vis sovnet han, og sov gjennom hele legetimen. Det ble 1000 kroner på BSU’en hans! 🤓

☁️ Finnes det noe mer helende for sjelen enn en pratsom baby? Jeg kan være så sliten som bare det, men når Ida Gutt Wulff, som han heter i folkeregisteret, begynner å smile og pludre… 🥺 Da kjenner jeg ikke at jeg er sliten lengre.

☁️ Ida Gutt Wulff, ja. Det var hos fastlegen i dag at jeg fant ut at han ikke har fått noe navn. Og det har han ikke fordi Gravlyset har glemt å godkjenne navnet på Skatteetaten sine sider. Jeg har hørt at hvis man ikke gir baby navn innen en viss tid, så gir staten ham det mest populære navnet i landet/fylket/eller noe sånt. Det kunne jo fort blitt en liten Lucas Nathaniel Koriander!

☁️ Ja ja ja, nesten alle punktene handler om mann og barn. Det er sånn det er blitt og mest sannsynlig kommer til å være lenge.

☁️ For å snakke om noe annet i et sekund, selv om det føles som om det har gått ut på dato å si dette: Herregud, som jeg savner å reise! Gi meg den vaksinen NÅ, så jeg kan reise, både til varmen og til familien min i Danmark. Ikke minst et mer normalt liv, hvor det er innafor å gi foreldrene sine en klem. Det har skjedd mye bra i livet mitt det siste året, men likevel blir jeg helt matt når jeg ser tilbake på det. Hva skjedde, liksom. Vi våknet bare opp en dag, og så var alt snudd på hodet. Det er så godt å se lyset i enden av tunellen nå ❤️

☁️ Inntil videre, så får jeg nøye meg med å reise på… Stolpejakt i nærmiljøet, hehe. Flere som er ute og jakter stolper? Hvis du ikke kjenner til det: Last ned appen Stolpejakten, det er en super måte å komme seg ut på tur på.

☁️ Nå har jeg en liten en som trenger meg her, og det ser ut til at armen til Gravlyset snart faller av. Så jeg får klappe sammen lokket og rulle ut puppen. Rett og slett 😄 En god natt ønskes 🤍

7 Comments

 • Reply Anne 6. mai 2021 at 07:44

  Lucas Nathaniel Koriander 😀 😀
  Du Ida, du Ida, sannelig er du flink til å skrive, og å beskrive. Kjenner meg så godt igjen i dine refleksjoner og opplevelser, selv om det er mange år siden mine barn var små.
  Fin dag til deg og Koriander 🙂

 • Reply Anita 6. mai 2021 at 10:12

  Hahaha det navnet, verste er at folk kaller ungene sine sånt! Mulig det er jeg som er gammeldags, men jeg foretrekker Magnus og Håkon foran Timian og Leander Maximilian.. Det er kanskje ikke det mest spennede blogginnlegget for folk som ikke har eller planlegger barn, men jeg kunne tenke meg et innlegg med dine reviews av babyutstyr dere har. Vogn, bæresele, osv.:)

 • Reply Kristiane 6. mai 2021 at 15:27

  Lucas Nathaniel KORIANDER 😂
  Sitter og pusser tenner mens jeg leser, nå er gulvet dekket med tannkremvann. Jeg ler høyt. Takk for at du lyser opp dagen. Og ellers alle dager jeg er inne og leser🥰

 • Reply Kamilla 10. mai 2021 at 21:46

  Elsker bloggen din, og spesielt mammabloggingen! Sikkert fordi jeg akkurat selv har blitt mamma for første gang 😀
  Et praktisk spm. Fra meg bare; sover dere med A i sengen deres eller sover han bedside? Evt hvordan fikk dere han til å sove i egen seng?

  Jeg prøver og prøver å få min lille (2 uker gammel) til å sove bedside, men han nekter.. skal ligge klistret inn til meg hele natten..

  • Reply Ida Wulff 11. mai 2021 at 12:10

   Gratulerer så mye 😀 <3 <3 Her er han nå 11 uker, og ligger fremdeles klistret til meg om natta. Åpen buffet, rett og slett! Hvis jeg skal få en ordentlig pause, så må jeg legge meg til å sove på gjesterommet, og så vekker pappaen meg når baby våkner og vil ha mat. Hvis jeg er heldig får jeg 2,5 time helt i fred, og det er sååå digg, haha!

  Leave a Reply