Familieliv Studier

HVOR DAN?

27. mai 2021

Når man prøver å være fin, og babyen bare: Ikke i dag! Her ble det bare ett øyenbryn, og det ble jaggu mørkt.

Men jeg har ikke logget meg på midt på natta for å snakke om utseendet. Tvert imot – det er hjernen jeg vil vie litt oppmerksomhet.

Mine damer og herrer. Mest damer, når jeg tenker meg om. Bare 7% av følgerne mine er menn. Jeg presenterer herved min sjukeste skrivefeil og orddelingsfeil noensinne:

HVOR DAN.

Er det da man skal klappe sammen Macen, innse at dagen har vært for lang og krabbe skamfull til sengs? 😂

Jeg har begynt å lese (og skrive notater) til eksamen. Og hvis eksamen har kommet som julekveld på kjerringa før, så kom den som et bombeangrep på en solskinnsdag denne gangen. Jeg var høygravid da semesteret startet. Jeg sovnet midt i første (digitale) forelesning. En annen forelesning glemte jeg. Og de resterende har jeg vel brukt på å amme og trøste, jeg husker egentlig ikke.

Jeg vet ikke hva faget heter. Eller, jeg vet det nå. Etter at jeg har brukt en hel ettermiddag og kveld på å sette meg inn i det.

For en idiot jeg var, da jeg med gravide hormoner i huet og rævva, bestemte meg for et valgfag innen økonomi. Jeg syns det virket som en jævlig god idé, og i skrivende stund er jeg dypt skuffet og meget uenig.

Nå vil du kanskje gi meg rådet: Drit i det da. Nyt tiden med baby, skole kan man alltids ta opp igjen senere! Men jeg må faktisk prøve. For selv om jeg med 92,1% sannsynlighet kommer til å stryke, så kan det gå også. Og da er jeg ferdig med eksamener for resten av LIVET. Da er det bare masteroppgaven igjen. Du skjønner at jeg må prøve, sant?!En god natt ønskes fra dette lille stjernelaget. Dream team. De tre agentan. Kall oss hva du vil, vi står på om dagen for å få alt til å gå rundt. Men den praten får vi ta i et annet innlegg.

Nå! Hva er den sykeste skrivefeilen/orddelingsfeilen du noen gang har skrevet? Del i kommentarfeltet 👇🏼 (Neida, joda) 🥸

38 Comments

 • Reply Sara 27. mai 2021 at 01:46

  Ligger våken for bacheloren skal leveres imårra. Idet jeg trodde jeg var ferdig for sånn 17’ende gang (blir man NOENGANG FERDIG????) og fikk noen andre til å lese over, så viser det seg at «triggere» har blitt til «tiggere»… artig for sensor da

 • Reply Kristine 27. mai 2021 at 02:14

  Jeg klarte å skrive e «ååå mor somt» på en sms for en stund tilbake..fikk tilbake «mor som hva?» Så det ble litt *morsomt* utav det. Hvor dan, den er jo ganske fin. Må le litt her jeg sitter i natten og grubler over økonomi, eksamen og hvordan jeg skal få ut lyspæren i taket på badet.. vel vel fine Ida.. god natt og sov godt når den tid kommer <3 <3

 • Reply M 27. mai 2021 at 02:57

  Lykke til ❤️ Det er sant det du sier, det kan jo gå! Jeg fødte omtrent en måned før deg, og venter sensur på eksamen neste uke! Det kan bli spennende 🙈

 • Reply Maria 27. mai 2021 at 04:33

  Ja til mer nattblogging! Hilsen tung og lei åttemåneders gravid som snart bytter ut søvnløse netter pga vondter overalt med søvnløse netter pga amming og baby 🙋🏼‍♀️

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 15:32

   Åh, føler med deg!! <3 Søvnløsheten føles heldigvis mer verdt det når bebis er på plass. Lykke til med "siste innspurt" som folk irriterende nok kaller det. KLEM

 • Reply Amalie 27. mai 2021 at 06:44

  Eksamen i nynorsk 10 klasse, skrev och allerede fra første linje. Var elendig i nynorsk. Min strategi var å skrive ar og ane bak noen ord her og der.. fikk 3 merkelig nok. At jeg om et års tid vil være ferdig med doktorgrad er noe jeg støtt klør meg i hodet av..

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 15:31

   Haha, och <3 Da var det ikke verst med en 3'er!

 • Reply Jenny 27. mai 2021 at 07:07

  Den sykeste orddelingsfeilen jeg har gjort er; torpedo…….. tor pedo. Skulle ta mailadr til en kunde og så bare fort på kundekortet hans, tenkte at fyren het Tor. Så når jeg spurte om «stemmer denne mailadr» leste jeg den opp som Tor.pedo@…. før jeg skjønte at det var torpedo🥲

 • Reply Ingrid 27. mai 2021 at 08:06

  Lykke til, Ida!! Krysser fingre og tær for at eksamen går din vei🤞🏼🤞🏼

 • Reply Mari 27. mai 2021 at 08:11

  Norsklærer med fobi mot orddelingsfeil (særskrivingsfeil), men har hatt noen spesielle rettskrivingsfeil i ammetåke da 😅 Ville egentlig bare heie på deg og på dere! Jeg tok videreutdanning i permisjonen min, og det var beintøft! (Men verdt det nå!) Det kommer til å gå bra, masse lykke til!🙌🤩

 • Reply Alma 27. mai 2021 at 08:51

  Hei,
  Et spørsmål som ikke er relatert til orddelingsfeil, men har du tips til gode amme-BHer?😊

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 13:43

   Her har jeg foreløpig lite peiling, men har det på lista over ting jeg vil researche :O Har bare sånne myke fra Kappahl og H&M, fungerer helt greit.

 • Reply A 27. mai 2021 at 09:21

  Stå på Ida! Dette klarer du!!! Vet ikke hvilken fag du skal ta, men gjør eksamensoppgaver. Klem fra en annen 3 barns mamma som leser til semesters siste eksamen i morgen. Masse lykke til ❤️

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 15:30

   Masse lykke til du også ❤️

 • Reply Hei 27. mai 2021 at 11:33

  Hvilket økonomifag skal du ta eksamen i? 😊

 • Reply Lina 27. mai 2021 at 11:33

  LYKKE TIL!

 • Reply Janne B. 27. mai 2021 at 12:09

  Jeg skrev KAN SKJE en gang.
  Rettet det opp straks, men ikke uten først ha følt at….det er jo dette som er riktig! 😀
  Har sikkert skrevet sykere orddelingsfeil, men husker bare denne fordi den fikk meg til å tenke på hva selve ordet egentlig betyr.
  Ha en finfin dag 🙂

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 13:41

   Haha 😀 «Kan skje» er jo i det minste en setning – sånn for å forsvare deg litt! Fin dag til deg også <3

 • Reply Nørd 27. mai 2021 at 13:24

  Særskrivingsfeil* 🙂 Mvh nørden

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 13:42

   Haha 🙁 Sparker du meg mens jeg ligger nede eller er det bare meg

   • Reply Nørd 27. mai 2021 at 13:44

    Haha sorry! Du er heldigvis unnskyldt.

 • Reply Lena 27. mai 2021 at 13:40

  Kommer dessverre ikke på noen skrivefeil, men jeg må bare få si at du imponerer! Om du står eller ei på den eksamen, er du søren meg rå som får til dette så tidlig i babylivet🤩 Min lille gutt er en måned yngre enn din, og jeg er glad jeg ikke må bruke hodet så mye om dagen😅 En baby er mye arbeid, så kudos til deg! Og selvfølgelig barnefar da: dere er virkelig et dreamteam som får til det der! Heia deg og dere, håper virkelig du står på den eksamenen – masse lykke til❤️

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 15:30

   Åh, gratulerer med den lille <3 Ja, det er virkelig mye jobb! Tusen takk for det.

 • Reply Kamilla 27. mai 2021 at 13:59

  Skrev ettervært til en (gangster) jeg var sammen med på videregående. Han rettet meg… Føler jeg synker litt mer i jorda hver gang jeg tenker på det (er egentlig litt språknerd selv, og tenker alt for ofte på den blemma).

  Lykke til på eksamen! Krysser fingrene for at du klarer det 🤞🏻

  • Reply Ida Wulff 27. mai 2021 at 15:29

   Hahaha! Det har litt å si hvem man driter seg for, ja. Tusen takk!

  • Reply Mari 31. mai 2021 at 15:36

   Siden du er selverklært språknerd (som meg selv) klarer jeg ikke å dy meg: Det heter altfor! Alt for = Alt for Norge 🤓😎

 • Reply Anniken 27. mai 2021 at 16:59

  Mitt eget navn. 🤓 Slurva på en post it-lapp, så avstanden mellom bokstavene ble så langt. 😅

  Hilsen Anni-ken.

 • Reply Hanna 27. mai 2021 at 19:05

  Eg skulle tagga ei venninna på Facebook. Skreiv «oss i fjord». Eg er fra Sogn og Fjordane, så eg elskar alt som har med fjord og fjell å gjera men her skulle det altså vere «i fjor». Eg merka det heller ikkje før gamle norsklæraren fra vgs kommenterte det. Litt flaut, men står i den.

  Dei verste feilane eg ser, er dei som brukar og/å feil. Enkelte er så opptatt av at dei ikkje skal skrive «å» i staden for «og», så dei skriver heller «og» ved kvar anledning. «Sonen min likar og bade».

  Masse lykke til!!

 • Reply Julie 27. mai 2021 at 21:19

  Haha, føler den! Jeg har slitt med konstant migrene det siste året, og gikk fra å være grammar nazien i gjengen (og utdannet i kommunikasjon/lingvistikk…) til å skrive «hvere» i stedet for være, hjerne i stedet for gjerne, og lignende sånne krisefeil😬😂 skammen! Vi får komme sterkere tilbake. I alle fall syyykt imponert over at du kjører på med eksamen, og tenk så deilig når du er i mål! Lykke til😍

 • Reply Charlotte 27. mai 2021 at 21:53

  Hvertfall. Hvert fall. Altsååå… Google er lite behjelpelig! Jeg har rett, hvertfall. Jeg har rett, hvert fall. Min logikk sier da at det er hvertfall, for jeg mener… jeg har rett, hvert fall? Hæææ… Hvis jeg prøver å oversette hvertfall til engelsk, får jeg nada. Prøver jeg hvert fall får jeg noe, men da samsvarer det ikke med setningen! 😂

 • Reply Linn Hansen 30. mai 2021 at 19:15

  Hei, vet du hvor mye uva det er i cliniderm solkremer for ansikt? Og hvem det er mest uva i?

 • Reply Gry Henriksen 9. juni 2021 at 16:48

  En betydelig del av den skriftlige kommunikasjon foregår på engelsk, og før jeg begynte å blogge var det nummeret inntil det eneste språket jeg brukte til skriftlig kommunikasjon en periode. Og siden det på engelsk nærmest ikke finnes noe slikt som sammensatte ord, -og iallfall ikke i den norske formen hvor man er gitt å sette sammen ord til ett ettersom det passer oss! Dette ble vrient å forholde seg til i det jeg skulle formulere meg på norsk, så ubevisst inngikk jeg et typ kompromiss bestående av bindestreker. Det er vel knapt noen som har klart å skvise flere bindestreker inn i en tekst enn meg, tror jeg *haha*

 • Leave a Reply