Paraplyer

PARAPLYER – NYBAKT MAMMA EDITION DEL 2

16. juni 2021

God kveld ❤️ Baby sover og mannen trener. Høres ikke det nydelig ut? Hehe. Nå skal vi snakke om noe mindre nydelig. Notatene på iPhonen har nemlig fylt seg opp siden sist, og nå er det på tide med en ny runde mammaparaplyer! Vi bare kjører på som vanlig. ☔️ Når baby endelig sover og du ser ditt snitt til å liste deg i dusjen. Alt for sent på dagen, men dusj er dusj. Du såper inn håret, og så hører du det. SKRIKET. Faen, han er våken. Så du klemmer vannet ut av håret i rekordfart, hiver på deg morgenkåpa, og sklir nesten på det glatte badegulvet på vei ut for å forsikre babyen din om at han ikke er alene i verden. Men der ligger han og sover sin søteste søvn. Og du innser at du har begynt å innbille deg babyskrik….

☔️ Baby + Covid. Det var perfekt å gå gravid da alt stod stille, men bortsett fra det så har det bare vært trist. Foreldrene mine har fremdeles ikke holdt Albert uten munnbind, og det føles helt elendig. Familien min i Danmark har ikke engang hilst på Albert. Det er sårt og dritt.

☔️ Nyhetsartikler om kvinner som føder uten at de engang visste at de var gravide. Hva skjer med at det stadig dukker opp slike artikler?! For det første: Klarer ikke helt å tro på det. For det andre: HVIS det er sant, så er jeg evig misunnelig på de som kan gå gravide i 10 måneder og ikke merke noe. Selv holdt jeg jo på å dø av kvalme.

☔️ Når baby endelig har sovnet i armene mine etter en lang «kamp», og jeg kjenner at jeg må nyse. NYSE!!! Hvorfor 😭 Det verste er at det skjer ofte. Jeg er heldig hvis jeg klarer å legge ham varsomt fra meg, løpe til andre enden av rommet og kaste meg ned bak en stol før nysen kommer. Snakk om å søke dekning for en ny krig!

☔️ Å sitte med baby i fanget når han får vaksine. Å se ham i øynene mens helsesykepleieren stikker en 10 centimeter lang sprøytespiss inn i de lubne, uskyldige lårene hans. Det er det vondeste jeg har opplevd som mamma hittil 💔 More to come!

☔️ De dagene hvor jeg føler meg som en ELENDIG mamma, når tiden bare ikke strekker til. Her om dagen satte jeg min snart fire måneder gamle baby foran TV’en og søkte opp Peppa Gris på Netflix. Han elsket det, og jeg hatet meg selv. Lover at jeg skal vente en liten stund til med å oppdra en skjermslave! 😖

☔️ Barnet mitt har begynt å gjøre meg vondt. Han lugger meg i håret og river meg i underleppa. Sannheten er at jeg syns det er gøy samtidig som det er veldig vondt, så jeg auer meg og ler om hverandre 😂

☔️ Melkeproteinfri diett (for baby sin skyld, ikke min egen). Jeg hater å drikke melk og bruker for det meste veganske erstatninger fordi jeg har laktoseintoleranse. Men å ofre osten og sjokoladen. Au au i sjela!

☔️ Å lese til eksamen og ikke minst HA eksamen når man har en liten baby og ammer. Jeg bestemte meg for at eksamen uansett måtte komme i andre rekke, så jeg er veldig spent på hvor dårlig det egentlig gikk.

☔️ Hvordan skal jeg si dette på en pen og bloggvennlig måte…. Å gå sånn ordentlig på do med en tilskuer. For ja, det skjer. Det hender at jeg ikke har noe annet valg. Så sitter han der, da, i vippestolen og studerer meg mens jeg… Nei, jeg orker ikke. Takk for meg.Det var det for denne gang! Hvis du har noen paraplyer som tynger deg, del dem med oss andre i kommentarfeltet 👇🏼 Noen ganger er det nydelig å hamre det ned på tastaturet. Og det er lov til å banne i kommentarfeltet mitt 😌

46 Comments

 • Reply Charlotte 16. juni 2021 at 22:59

  Hold pusten når du må nyse! 🙋🏼‍♀️ Da rasler det ikke i nesehåra, og da stopper nysen ofte opp 😅 Holde deg for nesa er jo det beste, men om du ikke kan – slutt å pust 😂 Kan eventuelt holde nesa inntil armen/skuldra og, å så ikke puste med det «frie» neseboret 😅

 • Reply Guro 17. juni 2021 at 10:07

  Altså, den siste der! Til å dø av. Satt på do og tenkte på den sjæl her om dagen! haha

 • Reply A 17. juni 2021 at 14:53

  Tenker at et kvarter her og der med barne-TV ikke er krise, må være lov å puste og drikke varm kaffe av og til selv om man er mamma💛 Mitt beste tips: Minibarna på NRK-appen

 • Reply Happy 17. juni 2021 at 14:57

  Artig å lese om din opplevelse som mor. Jeg kjenner meg igjen….men det var lenge siden sist:)
  Du er en flott mor:)

 • Reply Lena 17. juni 2021 at 17:39

  Åå. Jeg kjenner meg sånn igjen. Jenta mi har blitt et år, jeg har slutta å amme, så jeg kan endelig spise ost igjen. Lite tips: Coop sin ti kroners kokesjokolade er uten melk. Lykke til!

 • Reply Katrine 17. juni 2021 at 17:42

  Hei!

  Hvordan gjør dere det med besøk av venner og familie i corona ? Leser at deres foreldre holder han med munnbind. Løser dere det slik med venner på besøk hvis de skal holde han? 🙂

  Jeg har forsøkt å få litt råd fra sykehuset og jordmor da jeg selv snart skal føde. Ser for meg at det er veldig mange som vil holde barnet, og det blir veldig mange nærkontakter for henne.

 • Reply Nathalie 17. juni 2021 at 17:44

  -Alle rådene man får som man aldri ba om 😬
  Siste råd var «babyen er utspekulert, begynner å late som at det er mat hen vil ha, bare for at det er du som er mamma som skal bysse og kose med hen» …. altså…. babyen min er 3 uker gammel og visstnok utspekulert nok til å manipulere oss allerede ????
  – gamle menn som stirrer litt for lenge når man ammer offentlig.

 • Reply Mammatiltre 17. juni 2021 at 17:45

  Oj oj oj! Jeg skuer flere mammaparaplyer i flere år fremover! For eksempel: når kan man egentlig slutte å gå på do uten ungen på slep? Begynner man å ha døra oppe? Så fort de begynner å gå kan de jo ikke slippes av syne et sekund!! Tilslutt har man en hel heiagjeng av unger med seg på do, og om man skaffer seg bikkje vil jo de være der det skjer, selvfølgelig!
  Lekegrind, Ida… lekegrind. Gleder meg til fortsettelsen.

 • Reply Kine 17. juni 2021 at 17:48

  Tips til nys: om du presser/masserer tunga opp i gana vil du ikke trenge å nyse🙏🏻 Da forsvinner nysen på et magisk vis!

 • Reply Emilie 17. juni 2021 at 17:57

  Albert ligner skikkelig på pappaen sin! 💙 kanskje ikke det en vil høre når en har vært kvalm og slitt i 10 mnd da, haha! 😂

  • Reply Ida Wulff 18. juni 2021 at 14:16

   Haha 😀 Jeg vil at han skal ligne på pappaen sin mest mulig! Jeg tror ikke jeg ville vært noen veldig pen mann.

 • Reply Maria 17. juni 2021 at 18:16

  Når baby ENDELIG sover, og du skal være så stille, stille som mulig. Og da knirker gulvet, du velter en kopp på benken, kjøkkenskapet slamrer. For ikke å snakke om hvor umulig det er å sette et glass ned på bordet uten å lage en lyd.
  Det bråker alltid mest når jeg skal være helt lydløs.

 • Reply Maria 17. juni 2021 at 18:23

  Baby som ikke sover i stillestående vogn. Jeg går og går tur med han, og får han endelig til å sove. Kanskje det går denne gangen? tenker jeg hver gang. Jeg setter vogna i le, går inn for å hente babycallen. Og så er han våken allerede når jeg kommer ut igjen. Jaja, så ble det lynrask dusj mens baby er i vippestol i dag igjen. Babycallen får en ny mulighet i morgen. Og jeg drømmer stadig om alt jeg skal gjøre en dag han kanskje sover i vogna når den ikke er i bevegelse.

  • Reply Ida Wulff 18. juni 2021 at 14:15

   Hehe, livet ass. Men én vakker dag så går det <3

  • Reply Martine 19. juni 2021 at 10:12

   Kan jeg få slenge inn et tips?
   Rockit Elektrisk vugger til vogn, haaalleluja, amen og alt det der 👏🏼🥳

 • Reply Emilie 17. juni 2021 at 18:36

  Relaterer til alt foruten eksamen! Egne paraplyer lyder som følger:
  ☔️ Å bo sentralt og dermed være ufrivillig deltaker på nabolagets fester, med en 4 mnd gammel baby. Når ‘Brittas Fitta’ spilles for X gang til kl 04 på morgenen så er mordinstinktet sterkt.
  ☔️ Å bo i tredje etasje uten heis. Denne trenger ingen videre forklaring.
  ☔️ Elsker å ha hund, men hater når bjeffingen på naboene som kommer hjem starter akkurat idet baby har sovnet.
  ☔️ Ungdommer på sparkesykkel. Blir nesten påkjørt daglig, og gruer meg allerede til lille blir en helt lik tenåringsgutt uten konsekvenstenkning.
  ☔️ Tørre brødskiver, fordi man rekker ikke annet.
  ☔️ Å få spørsmål og deretter kjeft av vilt fremmede fordi man ikke ammer.
  ☔️
  Takk for utblåsningen☂️☂️😅

 • Reply Lisa 17. juni 2021 at 19:33

  Når jeg har trillet baby i 30 min for å få henne til å sove. Triller henne stille som en mus gjennom leiligheten, lukker opp verandadøra som en ninja, for jeg skal ikke vekke henne, setter henne ut i vognen og lukker døra. Skrur på babycallen, og et helikopter flyr over og vekker henne!!@#@*

 • Reply Andrea 17. juni 2021 at 19:40

  Å gå gravid med bekkenløsning med en 1,5 åring mens pappaen er på havet er et H! Takk guuuud for barnehage og besteforeldre 😍

 • Reply Anniken 17. juni 2021 at 19:42

  Offentlig amming + kjole som må dras opp, say no more.

  Hilsen blotter. 🕵🏼‍♀️

 • Reply Linda 17. juni 2021 at 19:43

  Hahaha, digger deg Ida! Min sønn er 20 mnd, og dobesøkene har ikke blitt noe mindre festlige. Han følger fortsatt nøye med, skal hjelpe til med å ta av meg buksa, vil titte oppi do og sier «Mamma tiss. Mamma bææs»🤣 Hurra. Bare å glede seg!

  God sommer!

  • Reply Ida Wulff 18. juni 2021 at 14:15

   Hahhaha, ler! Jeg gleder meg 😀 God sommer til deg og do-kompisen din <3

 • Reply Caroline 17. juni 2021 at 20:32

  Heheh, kjenner meg igjen.. Ingen paraplyer fra meg men et tips fra en mamma til en annen; ta med babycallen på badet når du dusjer. Legg den så du ser (hvis du har babycall med video) eller ta på høy lyd og så legger du den i nærheten av dusjen.
  Jeg hørte/hører skriking hver gang jeg skal dusje men ser på babycallen og der sover han søtt 😀

 • Reply Becca 17. juni 2021 at 20:42

  ☂️ at alle seie ammingen hjelpe på vekten etter fødsel. Funke ikke for meg

 • Reply Mari 17. juni 2021 at 20:46

  Haha, den siste traff! Det føles merkelig naturlig og unaturlig på samme tid😂 jeg klarte heldigvis å fullføre skoleåret uten en eneste strykkarakter og er uendelig stolt av meg selv, og ekstremt lettet over at jeg slipper å ta igjen noe. Vet hvor tungt det er, så håper du klapper deg selv på skuldra som gjennomførte eksamenen, uansett resultat🤷🏼‍♀️

 • Reply Solveig 17. juni 2021 at 20:53

  Änglamark har flere digge sjokolader uten melk og Minde mørk er også veldig god (ikke bitter som vanlig mørk sjokolade🤓) også en ny «melke» sjokolade fra Go’Vegan😍

 • Reply Celine 17. juni 2021 at 22:10

  Haha det med doen er veldig kjent! Verre skal det bli når de innser at det er gøy å kaste ting i do, og de ikke bryr seg om du allerede sitter på den 🙈 Hei og hadet til alle intimgrenser😅

  Mpa-mamma her også! Ammet i 13 måneder, og enda ikke kvitt allergien (snart 2 år nå), det blir heldigvis fort en vanesak, når man lærer seg alle de ulike ordene som betyr melk. Anbefaler deg å holde deg unna erstatningsostene (foruten coop sin egen vegetarpizza som er veldig god), de er bare en real nedtur 🙁 noen tips: meld deg inn i amme med allergier, og barn med melkeproteinallergigruppa på FB, i tillegg gå gjennom alle produktene du har for å lete etter melk. Mange kremer som overraskende nok har melk i seg (tannkremer, solkremer, hudkremer) 🙂

  • Reply Ida Wulff 18. juni 2021 at 14:13

   Haha, ser for meg iPhonen som ramler i do – mens jeg sitter på do…. Gøy! Takk for tips 🙂 Foreløpig så bare tester vi i 6 uker! Klem

 • Reply Jin 17. juni 2021 at 22:27

  Man vet vel bare om graviditeten i ca 8 mnd, ikke 10! Men helt enig, sprøtt at det er mulig å leve som normalt og ikke skjønne noe som helst.

  • Reply Andrea 19. juni 2021 at 08:57

   Stemmer stortsett. Men her hadde jeg bekkenløsning i sekundet jeg ble gravid med nr 3, blir et langt svangerskap 😅

 • Reply Marte 18. juni 2021 at 07:53

  Morsomme paraplyer og supersøt baby 😀 Neste gang du må nyse kan du «rynke» nesa med fingeren. Da forsvinner behovet for å nyse!

 • Reply Inga 18. juni 2021 at 14:03

  Skjerm kommer man ikke utenom, anbefaler «BabyTV» og «BabyFirst», fins på bl a YouTube. Sikkert bedre enn å se mammaen sin sitte på do.

 • Reply To-barnsmor 18. juni 2021 at 17:59

  ☂️ når ammeinnlegget har krølla seg og flekken på t-skjorta vokser i det man går rundt i butikken

 • Reply Tine 18. juni 2021 at 18:28

  3 år senere og dotilskueren er like ivrig. Allerlest vil ho gå på do samtidig. Hun på potte og jeg på do mens vi stirrer hverandre i øynene. Hvis noen hadde fortalt meg at dette kommer til å skje før jeg ble mamma så hadde jeg aldri trodd på det.

 • Reply Linn 18. juni 2021 at 18:56

  Ingen paraply,og absolutt ingen kritikk,bare ren nysgjerrighet❤️
  Du sier at foreldrene dine fortsatt ikke har holdt uten munnbind OG de er fullvaksinerte. Forskning viser jo at det er svæææært liten sannsynlighet for at spedbarn blir alvorlig syke av corona.
  Jeg fikk en gutt ganske nøyaktig 11 mnd før deg,og da Albert kom til verden,hadde min akkurat begynt i bhg.
  Vi har vært super regide imellom hele corona tiden med hvem vi omgås,men besteforeldre og tanter/onkler har fått lov til å holde og passe.
  Nå aner ikke jeg om når/om Albert skal begynne i bhg,men jeg tenker bare at barn som ikke har sett noen andre ansikter på nært hold kan få en veeeldig tøff bhg start!
  For vår del gikk det veldig bra,og jeg vet st absolutt alle barn er forskjellige,men innbiller meg bare at det også har noe med at han faktisk har sett andre mennesker denne tiden<3
  Såå,jeg er bare nysgjerrig på dine synspunkter ang. Dette☺️

 • Reply Malin 19. juni 2021 at 00:23

  ☂️Når du har rigget deg til i sofaen på ettermiddagen/kvelden for de hyppige ammestundene før leggetid, med x-antall puter riktig plassert (adjø såre skuldre), baby er koblet på, og alt nødvendig utstyr er strategisk plassert; mobilen, vannflaska med isbiter, middagen/kveldsmat, lypsylen, gulpekluten, purelan og tørkepapir. Alt er tipp topp tommel opp! Før du innser at mobilen straks er tom for strøm, og laderen ligger på kjøkken. Ett desperat, søkende blikk avdekker at fjernkontrollen til TVen ligger i den andre enden av sofaen, og du er hjemme alene. Hei og hadet egentid for mor🙄

  ☂️Når man med friskt mot tenker at bekkenet ikke kan være såå ille lengre etter fødsel, og velger å gå en laang trilletur på en avsidesliggende grusvei (for nå skal mor endelig røre på skrotten igjen!), for så å oppdage 5 km hjemmefra at, jo, bekkenet ER så ille, og låser seg når man er alene i huttiheia😭

  ☂️At svigermor stikker en tur innom for å hilse på baby, og presterer å si at nå må hun dra, så jeg får støvsuget litt. Jeg hadde ikke nevnt støvsuging. Støvsugeren var ikke fremme. Jeg hadde IKKE tenkt å støvsuge😞

 • Reply Nina 20. juni 2021 at 16:35

  Jeg har en på 8 mnd og alle paraplyene var veldig gjenkjennelige! 😂

 • Reply Silje 21. juni 2021 at 12:03

  Vippestol og Peppa gris reddet meg til å fullføre bachelorgraden nå, angrer ikke! Tips er å endre språk til engelsk, mye mer underholdene for voksne om man må ha det på i bakgrunnen 🙂

  • Reply Ida Wulff 24. juni 2021 at 19:08

   Haha 😀 Har Peppa Gris på engelsk når han klikker i bilen. Tenker at han blir god i engelsk av det… ;p

 • Reply Silje 22. juni 2021 at 19:02

  Kom på en paraply! Nekte å kjøpe nye, litt større klær, om det så bare er for en periode sånn at man ikke føler seg som en forvokst vårrull i alt man tar på seg – bare fordi at man på død og liv SKAL inn i de gamle klærne sine😂🙈 Jadda, det er litt tabu å si det – alle mammakropper er fine (de ér det asså) Men kom ikke her å si at man ikke tenker at de mammakiloene skal bort🤪🙊

 • Reply Hanne 23. juni 2021 at 00:11

  Har selv to gutter på 3 og 5 år, men føler disse innleggene tar meg rett tilbake til babytiden. Ville bare si at dere har en utrolig skjønn gutt! Sender deg mange støttende tanker i denne fasen i livet, som i hvertfall for min del var evige opp- og nedturer. For min del var det spesielt lite søvn i perioder som gjorde meg litt smågal. Barna våre har begge vært morgenfulger (typ 4.30-5 om morgen 😮 ). Da forsvant mine tanker om skjemtid raskt! Jeg begynte med iPad i bil tidligere enn planlagt, pga baby som ikke ville kjøre bil. Alle disse tingene er ikke det viktigste i det store bilde. Gutten deres har det fantstisk med dere og all den kjærligheten dere gir han er det som er viktig. Lykke til med brystbetennelse også <3

 • Reply J. 24. juni 2021 at 20:17

  Jeg har også laktoseintolerense og tar laktasetabletter før jeg skal hive innpå med ost og lingende. Funker superbra!

 • Reply Jannicke 1. juli 2021 at 05:06

  Det vaksineopplegget asså💔💔 fy fader så grusomt!! Men så viktig 🙌🏼

  Og bare vent, dobesøk blir bare morsommere og du kan nok glemme å få gjøre nummer to uten tilskuer på noen år! Min snart 2-åring synes feks det er veldig stas å kjøre lekebiler på beina mine mens jeg sitter på do. Her en annen dag klistra han bind på baderomsinnredninga. Får jo ikke akuratt reist seg opp og stoppa det midt i jobbinga, så det var jo jækla fint🤷🏽‍♀️

 • Leave a Reply