Hverdagsliv

PUPPEPROBLEMER & VAKSINEDATO

20. juni 2021

God søndag 🧡

Det siste døgnet har vært preget av puppeproblemer, pysjamas og mye tid i senga med varmeflaske, brystpumpe og baby. Etter nesten fire måneder med problemfri amming, skulle det ble tid for en liten hump i veien her og. Om det er tette melkeganger, brystbetennelse eller begge deler er jeg ikke helt sikker på, men vondt er det uansett. Flaks at HBO har sluppet en hel sesong med The Handmaid’s Tale som jeg ikke har sett. Og ikke minst at jeg begynner å bli bedre allerede 🤞🏼 Men jeg må si at jeg ble tatt på senga over hvor vondt amming kan være 😅

Nok om puppene mine, og over til en GLADNYHET. I går fikk jeg SMS fra «Helseboka», og før jeg åpnet den, tenkte jeg at det sikkert var en påminnelse om en av Albert sine timer. Men så viste det seg å være en beskjed om at jeg kunne logge meg inn og booke tid til Covid-vaksine….. Altså 😭 Tårene trillet, der jeg satt og endelig så lyset i enden av tunellen. Klemme familie, besøke besteforeldrene mine i Danmark, vennemiddager, spillkvelder, reise til utlandet, ha barnevakt til Albert i noen timer, senke skuldrene i bryllup senere i sommer. Alt dette så jeg i enden av tunellen, og det ble til 4678 sommerfugler som flakset vilt inni magen min. Og ikke drep gleden med å si at: Du kan bli smitta likevel. Jeg vil ikke høre det. Når jeg har tatt vaksina, så har jeg gjort alt jeg kan. Jeg har fulgt retningslinjer og nesten ikke møtt mennesker i ett og et halvt år – rett og slett vært flink. Og når jeg har fått vaksinen, så vil jeg ikke tenke så mye mer. Da senker jeg skuldrene og lever livet mitt som normalt.

Så ja, det gjorde meg skikkelig glad at jeg veldig snart er vaksinert 😌Har du fått tid til vaksine enda? 😀

Ønsker deg en fin søndag videre ❤️

37 Comments

 • Reply Maria 20. juni 2021 at 18:01

  Er gravid og har derfor ikke tatt vaksine. Er i risikogruppe og hadde tatt den om jeg ikke var gravid, men vi vet for lite om hvordan vaksinen kan påvirke et foster i utvikling. Så tar ingen sjanser 🙂 Synes det er synd samboer må vente så lenge med å ta vaksinen, han er i helt siste pulje og får sikkert ikke første dose før i august :(( livredd for smitte nå, og ønsker virkelig ikke korona i hus før (eller etter) fødsel i juli.

 • Reply Emiliebrevik 20. juni 2021 at 21:18

  Håper alt går bra når du får tatt vaksinen 🙂 jeg har enda ikke tatt, men jeg har meldt meg på så da får sikkert jeg snart også! Jeg gleder meg til å følge deg videre

 • Reply Tonje 20. juni 2021 at 22:26

  Ånei, god bedring! 😬🥺

  Fikk skikkelig dårlig samvittighet for kommentarene under forrige innlegg, men de var virkelig bare ment humoristisk!🙈🥺🙃

  Kan også tipse om «Bump» på tv2play (sumo) om en tenåringsjente som plutselig føder uten at hun vet hun er gravid, og om alt det fører med seg for henne og familien (australsk). Og også «Zoeys spilleliste» på NRK og «Love life» på HBO for litt fine, koselige og litt morsomme serier. Av de litt mer spennende «Mare of easttown» på HBO.

  Håper formen fortsetter å stige!

 • Reply Stine 21. juni 2021 at 02:13

  Deilig å få vaksinen!
  Håper bare så inderlig at de vaksinerte fortsetter å ta hensyn til andre og følger retningslinjene videre. Blir provosert og skremt over at det i enkelte retningslinjer åpner for at vaksinerte ikke lenger trenger å holde meteren på arbeidsplass f.eks, men at de fortsatt skal ta hensyn til uvaksinerte i risikogruppene. Det legger etter mitt syn opp til at mennesker må dele mye mer informasjon om seg selv enn det man egentlig kan forvente. Hva vet man vel om alle kollegaene lider av astma, diabetes, hjertesykdom osv.. Kan vi ikke bare leve livet men holde den forbaska lille meteren så lenge man oppholder seg på områder hvor ikke alle frivillig har valgt å samle seg og har tilstrekkelig informasjon om hverandre? Blir kleint å stå i fruktdisken å hyle ut «jeg har astma for faeeen» når det vrimler med vaksinerte lykkelige nærkontakter rundt seg.

  Har respekt for at man som vaksinert sier seg fornøyd og tar risken på å kunne bli syk likevel (med trolig mildt sykdomsforløp), men håper man fortsatt husker på risikoen for å bære smitten videre til andre ubeskyttede.

  Du har virket utrolig flink gjennom hele pandemien, og er den jeg har «støttet» meg til når jeg selv har følt meg som- og blitt fremstilt som en crazy ass mama hva gjelder smittevern og atferd. Du har liksom fått meg til å føle meg fornuftig og gjort det lettere å argumentere for en forsiktig livsstil gjennom pandemien- tusen takk for det!

 • Reply LH 21. juni 2021 at 09:21

  Jeg fikk første dose for halvannen uke siden =) Er så deilig å vite at det går riktig vei, selv jeg som er verdens største introvert har begynt å kjenne det på kroppen, både fysisk og mentalt. Grattis med vaksinasjons-dato 😀

  • Reply Ida Wulff 24. juni 2021 at 19:09

   Det blir rart! Men godt. Og tusen takk <3

 • Reply Lise 21. juni 2021 at 12:22

  Endelig er det din tur! Hurra! Her har jeg fått første dose og skal få min andre denne uken, så nå skal jeg snart reise hjem for å se familie, venner og kjæreste for første gang i år. Kan gledelig meddele at jeg ikke merket noe som helst utenom den vanlige ømme overarmen, som ikke teller som bivirkning i min bok. Gleder meg sånn til normale tilstander og håper alle som kan vaksinerer seg 😀

 • Reply Mari 21. juni 2021 at 14:30

  Nei, har ikke fått tid til vaksine. Jobber i barnehage som er på «grønt nivå», men stiller sist i vaksinekøen fordi jeg er 28 år. Skikkelig, skikkelig kjipt.

 • Reply Ina 21. juni 2021 at 22:42

  Venter også på vaksine! Lurer også på hvor du fikser neglene, om du gjør det i Fredrikstad? ☺️ De ser så fine ut!

 • Reply Acsel 22. juni 2021 at 13:48

  Kan aldri få nok om titsa dine😜

 • Reply Ida 22. juni 2021 at 15:09

  Du har sikkert fått tips om den allerede – men nesesprayen syntocinon er redningen ved tette melkeganger! Så om du ikke har en i hus allerede- så må du sende noen ned på butikken asap:))

 • Reply Mon 22. juni 2021 at 22:53

  Hipp hurra for vaksine🥳🥳🥳 heldige!!!
  Pga skjevfordelingen av vaksinene er ikke alle over 60 år vaksinert her enda, og jeg er i siste gruppe (med mindre barnehageansatte blir prioritert)… verste med skjevfordelingen nå? Den lille plassen jeg bor på har ikke hatt smitte helt frem til nå.. nå er det stort utbrudd her (til den lille plassen å være), og nesten ingen er vaksinerte enda😫😫😫 så her holder vi oss videre i frivillig karantene resten av sommeren.
  Skal feire med enn en måte den dagen jeg får tilbud om vaksinen🤞🏻

 • Reply Henriette 22. juni 2021 at 23:38

  Ingen vaksine her enda, men blir genuint glad (og litt misunnelig) når jeg hører om andre på min alder som begynner å få vaksine 😀 Det er lys i enden av tunnelen💛 Lykke til med vaksinering og god bedring!

 • Reply Kjerringtanker 23. juni 2021 at 07:39

  Senk skuldrene, gled deg over at du snart er vaksinert!

 • Reply Lise 23. juni 2021 at 22:32

  Hvorfor får du vaksine nå som er i siste gruppe? Det er vel 40-44 og 18-25 år som vaksineres nå.

  • Reply Ida Wulff 28. juni 2021 at 10:14

   Sikkert pga skjevfordeling, jeg bor i Fredrikstad

 • Reply Ingrid 24. juni 2021 at 20:56

  Jobber deltid på en avlastningsbolig for alvorlig syke barn ved siden av studiene, så jeg ble allerede vaksinert i februar – og det var virkelig en lettelse og følelse av at verden var på vei tilbake mot normal både på jobb og privat! 🤞🏽

 • Reply Linn 24. juni 2021 at 23:44

  Jeg får første dose nesteuke!! Såå happy for det! 😃👏🏻 Mannen er fullvaksinert, og i en familie med omtrent bare sykepleiere som dermed også er fullvaksinert kan vi endelig snart leve tilnærmet normalt. Fikk baby to uker etter deg, og som deg gleder jeg meg enormt til å omsider tørre å vise frem skatten til alle ❤️

  • Reply Ida Wulff 28. juni 2021 at 10:08

   Så herlig 😀 Ja, det gleder jeg meg også enormt til <3 <3 Skal bli så fint!

 • Reply Meg 26. juni 2021 at 14:00

  Jeg skal ta vaksina til uka. Er gravid i 2. trimester og i høyrisikogruppa, og kjenner jeg gruer meg ganske mye. Samtidig må man bare gjøre som man blir anbefalt. Å ikke ta vaksine er også et aktivt valg, og jeg vet at covid vil være farligere for oss.

  Det jeg egentlig skulle si var; av hele mitt hjerte, takk for at du har vært flink! <3

 • Reply Helene 26. juni 2021 at 17:14

  Fullvaksinert – helsepersonell✌🏼

 • Reply Linn 26. juni 2021 at 19:46

  Siden du har slitt litt med tette melkeganger, ville jef bare tipse deg om Lecitin tabletter som du får kjøpt på Sunkost. Les gjerne om det på Ammehjelpen sin nettside, men seriøst, de var full verdt for min del. Jeg slet sååå mye med det når det først startet, rett rundt når mini var like gammel som Albert.

 • Reply Marie 27. juni 2021 at 20:44

  Så kjipt med puppeproblemer! Det kan gjøre så JÆVLIG vondt, så håper du slipper unna flere runder 😉 Jeg hadde én brystbetennelse og melkeblemme i perioden jeg ammet sønnen min, ååå fy faen så vondt!

  Gøy å høre at du har fått booket første time til vaksine. Skjønner godt at du blir glad 🙂 Jeg fikk melding for noen uker siden med tilbud om å ta, meeeen jeg er gravid, så jeg venter til lillebror kommer i slutten av august – SÅ skal jeg ringe de tilbake å melde meg opp 🙂 Satser på at alle andre rundt meg er flink å vaksinere seg i mellomtiden 😉

  • Reply Ida Wulff 28. juni 2021 at 10:15

   Ja, får håpe det, så du kan være tryggere <3 Gratulerer så mye med den lille i magen!

   • Reply Marie 30. juni 2021 at 15:04

    Tusen takk skal du ha 😀

 • Reply Anna 28. juni 2021 at 00:00

  Hei, Ida!
  Fint å lese at du er positiv til å ta vaksinen . Jeg skal få om noen dager. Må si at jeg er redd :/ liker ikke sånt , men må ta den da jeg vil reise til hjemlandet hvor jeg ikke har vært på 2 år.
  Du er ikke bekymret for mulige bivirkninger pluss at du tar den mens du ammer ?
  Hva med at vi må vente i 3 mnd til vil er fullvaksinert?
  Vil du vente med dine planer til da eller etter 1. stikk?
  Håper at du blir snart helt bra og kan svare om du går tid ;)!

  • Reply Ida Wulff 28. juni 2021 at 10:12

   Vi anser første stikk som godt nok beskyttende til at vi kan omgås familie og nære venner 🙂

 • Reply S 28. juni 2021 at 16:47

  Ser du har blitt anbefalt Lecitin kapsler. Dersom du er på kumelkproteinfri diett, anbefales det faktisk også å eliminere soyaprotein i kosten. Noen barn som reagerer på kmp, reagerer også på soya. Lecitin på helsekosten er stort sett soyalecitin. Anbefaler heller solsikkelecitin (fås kjøpt på Arnika.no. Hadde selv en baby som jeg er temmelig sikker på at reagerte på soyalecitin (og han har melkeallergi). Lecitin hjalp dog utrolig nok (hadde ikke troa🙈) på tette melkeganger, så da var solsikkelecitin et godt alternativ.

 • Reply Ingrid 28. juni 2021 at 20:20

  Fikk telefon i dag med tilbud om vaksine. Jobber som lærer, men har akkurat fått baby og har permisjon, så derfor takka jeg nei. Skal selvfølgelig ta den, men kan vente til det er min tur sånn aldersmessig. Føler det blir å snike i køa om jeg får den før andre nå, kun fordi jeg er lærer og når jeg ikke engang skal på jobb. Misforstå meg rett, fint at lærere blir prioritert, men jeg kan vente litt til 🙂
  Veldig glad på dine vegne for at det snart blir din tur!

 • Leave a Reply