Husbygging

DRØMMETOMTA ER VÅR

11. juli 2021

HER SKAL VI BYGGE OG BO ❤️

Som voksen hender det jeg savner hvor enkelt det var å få sommerfugler i magen som barn. Hvor lite som skulle til for at det kriblet bak ribbeina, som en deilig, liten eksplosjon. Det hender fremdeles – men det er mye sjeldnere. Det skal liksom litt mer til nå. Men i dag har jeg den følelsen i hver celle, for jeg har stått på TOMTA MI. Tomta vår. Vår endestasjon, frem til vi blir gamle og grå, og huset blir for stort for oss.

Gravlyset, Albert og jeg har kjøpt oss tomt, og jeg er så lykkelig over det at jeg vet ikke hva! 😭

Vi har vært interessert i og fulgt med på tomter det siste halve året, men jaktet intenst i én måned. At vi skulle ende opp med førstevalget vårt når det kommer til beliggenhet er bare helt fantastisk og nesten ikke til å tro. Kravene til tomt ble straks litt mer kompliserte da vi begynte å tenke på Albert fremfor oss selv. Plutselig var det et hyggelig nærmiljø og gangavstand til barnehage, skole og lekekamerater som ble viktig. Vi vil gi Albert en barndom hvor han kan leke i gata og ha venner i nabolaget – og det får han nå. I tillegg gleder vi oss over nærhet til sjøen, gangavstand til badeplasser og masse fin natur. Det eneste som mangler her er min familie i nærheten. Men gjett om de skal få godt med plass hos oss, sånn at de orker å være masse på besøk! Tenk at jeg har vært dratt mellom Tønsberg og Oslo hele mitt voksne liv, og så skulle Fredrikstad komme inn fra sidelinjen og bare: I won! Tønsberg og Oslo bør føle seg lurt 🤓 Når det er sagt, så har det ikke vært barebare å komme frem til at det er her vi skal bygge og slå oss til ro. Det har vært en lang og til tider litt vond prosess. Men nå har vi altså bestemt oss, og det føltes godt å lande.Nå som tomta er på plass, innser jeg at jeg egentlig bare har fokusert på beliggenheten, og helt har glemt å tenke på selve huset. Jeg har ikke engang peiling på hva slags hustype jeg vil ha, så dette blir en spennende reise med mye vi må finne ut av. Gravlyset er ikke så opptatt av fasaden, så jeg tror egentlig at jeg kan velge hva som helst så lenge han er enig i romfordeling, størrelse og… Budsjett! Hehe.

Er det noen husbyggere her inne som har noen gode nybegynnertips til meg? For eksempel hvordan jeg bør gå frem for å bestemme meg for hustype? Og ting du skulle ønske at du visste før du begynte å bygge hus? Jeg suger til meg som en svamp, og er takknemlig for alle svar 🤩🙏🏼

Åååh, dette blir så gøy! Jeg er så innmari gira. En av de større tingene som har skjedd i livet mitt, og jeg gleder meg sånn til å sette i gang 😍

74 Comments

 • Reply Caroline 11. juli 2021 at 23:43

  Gratulerer❤️

 • Reply Julianne 12. juli 2021 at 00:43

  Tuller du!! Jeg lurte på om jeg skulle tipse deg om de tomtene der for det er tvers ovenfor der mormora mi bor, hvor jeg er vokst opp (skal ikke nevne hvor i Fredrikstad men er man kjent der så kjenner man igjen hus i bakgrunn!) Og jeg må bare si gratulerer såå mye, verdens beste sted å ha barn, være barn og ikke minst vokse opp på. Gleder meg til å følge dere på veien videre, masse gratulerer med endelig egen tomt på verdens beste sted ❤

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:46

   Ååå så morsomt 😀 Tusen takk for det! Virker som et fantastisk sted <3

 • Reply Therese 12. juli 2021 at 01:06

  Så spennende😍 gratulerer med nydelig tomt!!

 • Reply Anette 12. juli 2021 at 08:03

  Gratulerer så mye med tomtekjøp☀️
  Vi flyttet inn i egentegnet hus for straks 1 år siden. Huset vi bor i er versjon nr. 13 (!) 🙈😂 Anbefaler dere å sette opp hver deres prioriteringsliste over hva dere synes er viktig. Både når det gjelder rom, uteområde, platting/veranda, garderober/bod/lagring osv.. Hvis dere feks lander på to bad, så må dere deretter bli enige om hva badene skal inneholde. Vi har en solrik tomt, så vi angrer på at vi ikke hadde tenkt på utvendig solskjerming, så det har vi bestilt nå i ettertid.

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:49

   Det er mye tegning det! Hehe. Tusen takk for innspill, skal huske å gjøre klart til solskjerming fra start <3

 • Reply Linda 12. juli 2021 at 08:42

  GRATULERER!! Dette blir så gøy, johoo! :-)Tips, vel…det første dere bør starte med er å sette dere inn i reguleringsbestemmelsene for tomten. Hva sier den om hva dere KAN bygge, eks type tak, høyder, tillatt BYA etc. Det er alltid lurt å se hva som befinner seg i grunnen, for kanskje må det tas hensyn til. Der ville jeg ha startet 🙂

 • Reply Elise 12. juli 2021 at 10:08

  Gratulerer såå mye, fine gjengen 😍 gleder meg til å følge prosessen❤️

 • Reply Hanna 12. juli 2021 at 10:50

  så fantastisk gøy!!!! Gratulerer 😀 <3
  Vil du dele hvor i Fredrikstad tomten ligger?

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:45

   Tusen takk for det! <3 Det ønsker jeg ikke å dele, dessverre

 • Reply Maja 12. juli 2021 at 13:14

  Gratulerer så mye:) Fredrikstad er den beste byen. Vi er nettopp ferdig med å bygge vårt hus. Noen tips til bygging kommer her:
  Vi har alle soverommene nede, slik at det er svalt året rundt. I tillegg ligger vaskerommet i samme etasje, så du slipper å bære klær opp og ned.
  Hvis du ender opp med soverom oppe og vaskerom nede, anbefaler jeg en skittentøys-sjakt.
  Hustypen valgte vi ut i fra de andre husene i gata. Moderne og litt funkis. Anbefaler arkitekt, slik at dere får oppfylt de fleste kravene dere har.
  Pass på og benytt dere av tilbud som butikkene slenger i mot dere, men prøv allikevel å få til en enda bedre pris.
  Vi er veldig fornøyd med kjempestor terrasse i andre etasje, over utleiehybelen vår.
  Vi passet på at TV-en i stua ikke fikk sol på seg.
  Lag et inspirasjonsboard og bruk Pinterest for det det er verdt:)
  Masse lykke til!! Det er en veldig spennende og krevende prosess.

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:59

   Tusen takk for masse supre innspill <3 <3

 • Reply Malin 12. juli 2021 at 13:45

  Herremin, gratulerer så mye 🤩 hvis dere ikke skal kjøpe kataloghus er mitt tips: bruk en arkitekt med peiling! Vi var dumme nok til å satse på en utenlandsk (billig) arkitekt som tegnet det vi ville ha uten å komme med innspill og innser nå, når vi skulle bestille garderobeløsning, at walkin-rommet er 20 cm for smalt for garderobe på begge sider slik vi hadde sett for oss. Ikke verdens undergang, men likevel dølt og dessverre bare én av flere småfeil vi begynner å oppdage. Vedder på at en arkitekt med peiling hadde klart å gi oss beskjed tdligere 🤷🏼‍♀️

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:44

   Så kjipt!! Takk for innspill <3

 • Reply I 12. juli 2021 at 14:37

  Har ikke bygd mitt eget hus, men jobber i byggebransjen. Har ikke så mange tips egentlig, men har du penger til en god arkitekt, velg det i stedet for «ferdighus». Da får du hjelp til å finne ditt(deres..) stil, hus og ønsker, i tillegg til god analyse av noe som passer inn i nabolaget (unngå funkis i sveitserstrøk liksom), og noe som passer inn på tomten.

  Utover dette har jeg ting du må ha, når du skal sende ungen i barnehagen: VASKEROM. Det bør ha egen inngang. Vaskerommet må ha god utslagsvask til å spyle sand og drit, og du må ha gode tørkemuligheter. Du klarer ikke tenke deg til hvor sinnsykt de klarer å søle seg til med sand og søle, hvor mye sand du skal helle ut av sokker og sko. Sand i håret. Sand overalt. Tilbake til vaskerommet. Gjerne utekran utenfor døren, med varmt og kaldt vann du kan spyle med. Utekran med varmt og kaldt vann er for øvrig dritsmart til du skal fylle plaskebasseng.

  Ellers vil jeg oppfordre dere til å undersøke gode bærekraftige løsninger for huset, som alternative oppvarmingskilder og ekstra «grønne» tiltak. Det er mye dyrere enn panelovner i innkjøp, men i det lange løp er besparelsen høy. Jeg tenker for eksempel energibrønn, solenergi eller andre løsninger.

  Lykke til! Ta dere god tid og og husk at du aldri kan få stor nok bod.

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:44

   Tusen takk for innspill <3 Begynte plutselig å grue meg til hele sandkassen skal slepes hjem, haha! Blir utvilsomt vask/dusj på vaskerommet!!

 • Reply Tonje 12. juli 2021 at 16:35

  Åå så gøy! Gratulerer med tomt!😄
  Har ikke bygget hus sel, men har bodd i flere og har kommet frem til noen punkter jeg gjerne skulle hatt selv.
  Tenk praktisk, ekstra do og dusj i hver etasje. Romslige bad med myyyyye oppbevaring. Vaskerom med egen ytterdør og myyyye oppbevaring her også. Romslig kjøkken med (helst to oppvaskmaskiner). Trenger ikke såå store barnerom om man har en ekstra stue til dem når den tid kommer.
  Har sikkert noen flere også etterhvert, men det var det jeg kom på nå:-)

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:41

   To oppvaskmaskiner, luksus :O <3

 • Reply Anne 12. juli 2021 at 17:57

  Gratulerer så mye! Så spennende, håper du deler mye av prosessen fremover 🙂

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:41

   Tusen takk, det skal jeg gjøre! 🙂

 • Reply Annine 12. juli 2021 at 18:56

  Gratulerer, så heldige dere er🤩 Er selv i på nybygg prosjekt nr 2 og har gjort oss endel erfaringer😅 en praktisk planløsning som gir god familielogistikk-flyt er utrolig viktig! Eget vaskerom, helst med egen inngang ved siden av hovedinngang var et must for oss, helst med tilknytning til et lite toalett. Huset vi bor i nå har vaskerom+bad i kjeller og jeg irriterer meg grønn hver gang (dvs hver bhg dag i vinterhalvåret) jeg bærer ørten skitne regndresser ned dit etter å ha stått ute og hutret i kulda og spylt av de med lekevannkanna til barna🙈 i tillegg er det badet (som vi hadde tenkt som vårt ‘spa-bad’) konstant fullt av sand, skittentøy, uteklær og sko til tørk😫 i tillegg kan da vaskerommet benyttes som grov-garderobe og gjør holdes entreen fri for mylder av barnesko, fleece, votter, sykkelhjelmer, sand(!!!) og yttertøy som man ellers må tråkke seg gjennom og panikkrydde når besøk kommer. Vi har spandert på oss varmtvann i utekrana, savner det veldig nå når feks utebassenget til barna skal fylles, det er en treningsøkt i seg selv. Også lurt å tenke gjennom ca hvor mange barn man vil ha (vi flytter nå fordi det ikke er plass til barn nr3🙈), og om man vil at de skal ha egen stue å henge i når de blir større og fyller huset med besøk/eller sted der søskenene kan krangle i fred🙈 Alle soverom i samme etg har vi sett på som ideelt med 3tette barn, for noe nattevandring blir det. Plass til hjemmekontor/‘mancave’? Hvor skal klær og sko oppbevares (jo flere barn jo mer plass trengs til tøy fra feks str 50-110 og sko i str 18-29😂). God nok plass i stue/oppholdsrom til løping, turning og spontan togbane og hyttebygging, gjerne samtidig. Garasje/bod med god plass til ørten sykler, sparkesykler, gåvogn, dukkevogn, sykkelvogn, 2-3vogner/bilstoler, ski og skøyter i fjorten str, uteleker og mannens hobbyer😅 Lykke til med å lage drømmehjemmet!

 • Reply Regine 12. juli 2021 at 19:43

  Gratulerer!
  Vaskerom i samme etasje som soverom (eller der man har klærne sine)!!! Vi har vaskerom i hovedetasjen med inngang, det er bare dritt. Bruker aldri den døren og har ikke engang spylt så mye som en tå der inne. Og det er et HERK å bære klær opp og ned trappa hele tiden.

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:40

   Det er et godt innspill, takk!

 • Reply Anniken 12. juli 2021 at 20:44

  Gratulerer!

  Haha, dette er litt creepy, men. Vi kjørte gjennom Fredrikstad tidligere i dag på vei til hytta. Begynte å tenke på hvor Ida Wulff bor og om dere har fått kjøpt tomt. Mens vi står i kø og venter på at brua skal gå ned midt i Fredrikstad, sjekker jeg insta og den første posten som kommer opp er posten din om at dere har kjøpt tomt! Ble nesten litt svett. 😅

  Hvordan fant dere tomt til slutt? Har dere noen triks? Vi har seriøst leita etter tomt/perfekt nybygg i to jævla år, men det stopper liksom på finn.no 🤷🏼‍♀️

  Blir spennende å følge med fremover. 😊

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:39

   Haha, så morsomt 😀 <3
   Nei, Finn.no hadde ikke noe å by på. Vi kjørte rundt og fant ut hvilke steder vi var åpne for å bo. Så begynte vi å lete etter tomter i kartverket. Fant spesielt et byggefelt som vi var interessert i, men alle tomtene var solgt. Så da var det bare å finne frem navn og telefonnummer til alle som eide tomt der, men som ikke hadde begynt å bygge enda. Kom i prat med mange, og fikk heldigvis kjøpt en av dem til slutt. Så kanskje du rett og slett må ut og mase på folk :O Ikke stas, men verdt det til slutt. Lykke til!

 • Reply Ingrid Kaggerud 12. juli 2021 at 21:06

  Gratulerer så mye!! Har ikke bygd eget hus enda, men om jeg skulle få velge en ting helt fritt i mitt fremtidige hus måtte det blitt å hatt vaskerom innerst, bad og felles klesrom med skyvedører i mellom! Å slippe å gå fra den ene enden av huset til det andre for å legge på plass klær osv.. ahh drømmen.. OG vaskemaskin og tørketrommel i ståhøyde og høyskap med MASSE lagringsplass🙏🏼🙏🏼 Masse lykke til med husbygging, gleder meg til å følge med!!😍

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:37

   Vaskemaskin i STÅHØYDE!! Ah, for en voksendrøm, haha 😀 <3

 • Reply Julie 12. juli 2021 at 21:12

  Ikke erfaring med å bygge selv, men et absolutt must for meg hadde vært en egen inngang fra ute og inn i vaskerommet 🤩 perfekt med skitne barn og kanskje hund.

 • Reply Henriette 12. juli 2021 at 23:43

  Gratulerer, det kommer til å bli en spennende prosess 😀 Har aldri bygget hus men renovert endel og mitt beste tips er å invester i hjelp til interiør på et tidlig stadie! Det er SÅ utrolig mange ting man må tenke på, f.eks farger og materialer, hvor møbler skal stå, belysning, hvor er det hensiktsmessig å ha stikkontakter i forhold til møbler og deres bruk etc. Det er mange ting man må bestemme seg for og endel ting har lang leveringstid, så hvis man har lagt en god og helhetlig plan for huset før man begynner å bygge vil hele prosessen bli lettere (snakker av erfaring, angrer på at vi ikke leide inn hjelp) 😊 Det finnes masse flinke interiørdesignere, så når dere har landet på husets stil er det bare å spørre om hjelp på IG så er jeg sikker på du får mange gode tips. Personlig er jeg veldig glad i funkis/moderne, liker enkelheten og at det er masse vindu som gir meg følelsen av å ha naturen inne. Casa_caroline på IG hadde jeg definitivt leid inn om jeg skulle bygd/renovert igjen! Lykke til, det kommer til å bli en herlig følelse når du står der deres nybygde hus🤩

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:37

   Tusen takk for det! <3 Casa_Caroline er kjempeflink!

 • Reply Ane 12. juli 2021 at 23:53

  Har akkurat bygd selv, og det du burde vite er at det (mest sannsynlig) kommer til å ta mye lengre tid enn du tror nå…
  Vi har kranglet med naboer, kranglet med kommunen, kranglet med hverandre, osv…. Vi har hatt brannkonsulent, Veidirektoratet skal si sitt også var vi igjennom tre saksbehandlere hos kommunen før godkjenningen kom… vi måtte tegne om taket, flytte hele huset, krympe det… 😫😫😫

  Men! Det gikk til slutt, og nå er vi endelig i hus.
  Mine tips for husbygging blir da kanskje:

  – Lytt til magefølelsen og gå for det dere liker. Folk sier «du må velge noe tidløst, man blir så fort lei av trender» Du kommer til å ville pusse opp om 10 år uansett, så tør og velge det du syns er kult nå!
  – bruk penger på ordentlig materialet, som holder.
  – Tenk langt fremover i tid. Det er topp å ha Albert i naborommet nå. Ikke så fett når han er 16. Vi har «voksenavdeling» i hovedetasjen med eget bad. Også har barna soverom i kjelleren, med eget bad. Der har de også kjellerstue, så tenker det blir naturlig at de henger i underetasjen med venner etter hvert. De er jo «store» mye lengre enn de er «små». Men vi har også et kontor/ekstra soverom i hovedetasjen, så enn så lenge sover barna der.
  – takterasse 🙌 (lite innsyn i et nabolag)

  Var det jeg kom på i første om gang. Man blir litt gal av å bygge, men så er det veldig gøy også 🤗 Og server verdt alt strevet den dagen du sitter i eget hus!

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:35

   Åh, så kjedelig! Men godt det har ordnet seg <3 Og tusen takk for innspillene dine 😀 Smart å tenke langt frem i tid med tanke på barna og deres plassering!

 • Reply Stine 13. juli 2021 at 09:50

  Gratulerer! Så gøy for dere! Når man bor i leilighet er det mest eksotiske med hus at man har alle himmelretninger tilgjengelig! Vokst opp i arkitekttegnet hus med kjøkkenveranda mot øst. Så herlig. Kvelds-uteplass et kompromiss mellom der sola står lengst om kvelden, og der man er i le for den vanligste vindretning. Dra på tomtbesøk ofte, og bli kjent med tomta!

 • Reply Andrea 13. juli 2021 at 20:08

  Jeg har mest lyst å si ikke bygg en stygg boks 🤪 klassisk hus med stakittgjerde, epletrær og fin grus på tomta gir meg en annen følelse en firkanta boks med store vinduer som dekkes til med lameller, asfalt og såklart grå maling. 😂 Klassiske hus er så koselige. Jeg bor i tradisjonelt hus selv, bombe.

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:33

   Enig med deg at det er koselig, men det skal ikke vi ha <3

 • Reply Beate 13. juli 2021 at 20:24

  Kjempespennende! Gratulerer! Håper det blir masse husprat fremover:)

 • Reply TE 13. juli 2021 at 21:12

  Grattis! Husbygging er gøy og litt slitsomt 😅
  Jeg har bygget 4 ganger, og hver gang har jeg kjipet meg til på visse ting for å spare inn noen skarve lapper.
  Så går det noen måneder, å jeg må gjøre endringer likevel for å bli helt fornøyd.

  Mitt tips er å velg det dere ønsker. Ikke spinke å spare på materialvalg osv. Det blir småpeng i det store å hele.
  Masse lykke til 😊

 • Reply Heidi 14. juli 2021 at 11:21

  Gratulerer så masse 😍 dere har en gøy (og slitsom 🤪) tid foran dere. Vi bygget huset vårt ferdig våren i fjor så jeg har litt tips til deg:

  Hustype : vi har funkis med skråtak(!) 6 grader slik at vann renner av. Har du flatt tak så er det mye dyrere forsikring pga større fare for lekkasje, det er dyrere konstruksjon å bygge og mye mer knot. Du har ikke takutstikk som gjør at kledning osv er mere utsatt for råte over tid. Syns selv flatt tak og null utstikk er smashings men bor med en snekker som har sett litt for mye dårlig arbeid og erfaring med flate funkiser. Funkis gir deg og mulighet for to fulle etasjer med god takhøyde og lagring av sportsutstyr osv i høyden på veggene istedet for skråtak med kald loft der alt blir stua inn i et salig kaos🤓

  – kjøkkenen: Begyn å tenk kjøkken tidlig!! Dette er noe av det første man må vite pga støp av rør osv i bakken og kjøkken er kanskje husets viktigste rom så viktig at man får plassering av ting slik man ønsker. Vi valgte øy uten platetopp etc slik at vi har gigaplass til baking, tapaskvelder, buffet etc og ikke minst baking til jul- angrer ikke!! Har og sort kjøkken med anti fingermerker på overflater men det funker svært dårlig om man er litt fettete på hendene (som man stort sett er med kremer osv) så med barn blir det maaasse å vaske hele tiden, skulle jeg valgt igjen hadde det blitt lys grå matt som viser minimalt med flekker. Hadde og valgt steinplate på toppen da denne tåler alt mulig og varer livet ut.

  -Bad: tenk også plassering her tidlig om det skal være i 1.etg i støpt plate så rør osv skal plasseres i betong.

  -soverom: vi har bevisst valgt å sette soverom der vi har morgensol og ikke kveldssol. Dette gjør at vi alltid har svale deilige soverom på sommeren istedenfor badstue når vi legger oss. Samme gjelder forsåvidt kjøkkenet, skikkelig kjipt om alle tørvarene renner vekk i skapet om sommeren 😅

  – vaskerom (o heaven😍) dette har vi i kombo med garasjen så vi kan trille alt pikk pakk rett i bilen mens regnet høljer, ta ut en skrikende unge så naboene ikke ser oss🤓 og hive handlevarer og skittentøy fra ferie rett inn 👌 har også elfa system på ene veggen slik at vi hele veien kan justere plassering på ting ettersom vi trenger mer plass til mini, bedre plass på vinter etc (er en skinne i toppen og alle kurver osv kan fritt flyttes rundt)

  – Elektrisk : ja, her kommer du til å få spm åssen brytere du vil ha, stikkontakt osv. Små detaljer som betyr endel. Vi har litt svarte brytere og der er dødsfint MEN det støver ned, så jeg er veldig glad vi kun valgte det på noen brytere og ikke stikkontakter. Vi valgte stikkontakter som er litt buet og glatte i fasong (heter simone fra elektroimportøren) og de samler ikke mye støv slik som de firkanta fra Elfa. Planlegg og om du vil ha stikk til julestjerner over vinduene så slipper du laange ledninger over alt hver jul.

  – Budsjett: sjekk ut hva ting koster, ta høyde for prisstigning av material (hver april/okt) og press priser hos leverandør de har alltid mer å gå på og mange prøver å lure deg. Og generelt er det billigere å ta ting på timepris enn fastpris da de må ha margin når de gir pris.

  Diverse : tenk dør mellom etasjene. Vi har dobbeldør inn til stua og det er gull når baby blir større og skal leke oppe at vi voksne kan chille nede i rolig omgivelser😅 vi har som sagt vaskerom med inngang vi bruker også har vi hovedinngang med stor gang på 23m2 der det alltid kan være strøkent når gjester kommer så kan vaskerom være vaskerom. Har også et soverom og bad i 1.etg så gjester får sin egen «suite» og slipper alt kaos med baby og kaving av oss på natta.

  Har sikkert 100 andre tips og men her har du litt på vei ☺️ sorry evt skriveleifer- en liten som ammer og sparker på😂

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:32

   Kjenner til sparkingen! Hehe. Men tusen tusen hjertlig takk, dette var fantastisk og veldig hjelpsomt. Pga deg skal jeg IKKE ha sorte stikkontakter etc.! Jeg har jo så mye sorte møbler i dag, men tenkte ikke at det ville være irriterende med sorte stikkontakter også. Ble nysgjerrig på hvordan et tak med 6% helling ser ut. Det skal undersøkes! Takk igjen og klem <3

 • Reply Kristine 14. juli 2021 at 15:24

  Hei,
  så gøy! Jeg anbefaler deg å se «Vägen mot skilsmässan» på youtube. Et parr (Michaela Deler og Jens Byggmark) som bygger hus og viser veien dit. Alt fra bygglover til valg av gulv. Også gøy for oss som ikke skal bygge hus 😀 Lykke til.

 • Reply Linn L. 15. juli 2021 at 11:40

  HURRA, og gratulerer til dere alle tre! Dette blir bra!! 😀
  (Jeg har ingen tips overhodet her, så trekker meg forsiktig ut døra igjen med kun gratulasjonen)

 • Reply Anita 15. juli 2021 at 18:34

  Når dere finner en type hus, eller før også sikkert, ta kontakt med forskjellige og spør om å få se på visningshus. Vi var rundt og såg på flere av vår type hus, og endte med en planløsning vi aldri ville ha bytta ut (selv nå 8 år etter). Om det fremdeles praktiseres under corona veit jeg jo ikke, men vi kan jo håpe verden snart er mer «normal» igjen.

 • Reply Anita 15. juli 2021 at 18:35

  Og gratulerer med tomt! Det er en utrolig morsom prosess 😁

 • Reply Silje 15. juli 2021 at 20:31

  Gratulerer så mye! Det var gøy å lese 😁 Det blir spennende å følge med på valg av hus fremover!

 • Reply Sara 16. juli 2021 at 01:35

  Gratulerer så mye!!! Om vi skulle ha bygget igjen vil jeg definitivt ha bygget mer bod og større vaskerom. Også ville jeg ha samlet soverommene mer og lagt det til en litt støyfri sone av huset. Angrer også på at vi ikke tenkte mer på spott plassering i taket, mtp. skyggeeffekten på veggen om spott er for nærme vegg og du vil sette opp feks. hylle. Ellers er det sykt kjedelig å bo seg inn i huset og vente med å kjøpe møbler, men jeg vil si det er ganske lurt. Og kjøp billig spisebord og sofabord slik at det ikke er krise når Albert slår i bordet fordi grøten skal bli kald.

  Er veldig fornøyd med at vi bygget stor garasje og har uteplass både på bakside og front av hus. Har selvrensende vindu (har store vinduer i front) som er gull. Kjøp laminatgulv i stede for parkett, billigere og mye mer slitesterkt. Og skyvedør fra bad til soverom er jeg veldig fornøyd med.

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:17

   Dette er kjempenyttig for oss, tusen takk for at du tok deg tid!! Selvrensende vinduer :O Dét må vi ha!

 • Reply Marie 16. juli 2021 at 09:24

  Gratulerer 😀 Så utrolig spennende! Håper du vil dele masse av prosessen, for det vil jeg gjerne lese om!

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:15

   Tusen takk! Skal dele så mye jeg klarer <3

 • Reply Ingvild 17. juli 2021 at 19:42

  Gratulerer så mye med tomt! Vi er et par som også er inne i en «drakamp» om hvor vi skal bo, og det er noen timer mellom de to stedene vi kunne tenke oss.. Derfor lurer jeg på hvordan du tenker å bygge opp en ny vennekrets? Blir det gjennom Gravlyset, eller har du noen tips om hvordan man blir kjent med andre på en ny plass?

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:14

   Tusen takk! Har ikke gjort meg opp så mange tanker om det. Gravlyset har mange venner her, så blir sikkert litt gjennom ham. Så får vi se med meg på egenhånd, hvordan det blir. Jeg har jo mine venner i Tønsberg og Oslo også, og i hverdagen er jeg ikke så sosial av meg. Men jeg er overhodet ikke negativ til å få noen «egne» venninner her <3 Lykke til med valget!

 • Reply Tone 18. juli 2021 at 11:14

  Har ikke bygget hus selv, men bor i et hus fra 70-taller, hvor inngangen er «kjernen» i huset, som vi alltid går forbi uansett hvor vil skal i huset – anbefalest ikke! Om jeg skulle bygget meg et nytt hus, er egen familieinngang høyst oppe på prioriteringslista – i nærheten av garasjen. Med barn i hus (skolesekker, gymbagger, våte klær fra barnehagen osv), og kun et familiemedlem som er interessert i å ha det ryddig, hadde det vært en drøm å hatt et slik «roterom» for seg selv, og slippe å gå forbi det hver gang man forflytter seg i huset + at gjester slipper å komme rett i i kaoset 😇 Heller en enkel og fin inngang for gjester ☺️

 • Reply Hege Elisabeth 18. juli 2021 at 22:19

  Alt som har med søknad til kommunen kan ta laaang tid! Å alt må søkes om 🙁

 • Reply Kaja 21. juli 2021 at 19:44

  Vil bare si at du er så fin og flott! Fantastisk at dere har kjøpt tomt, gratulerer så mye 😃

 • Reply Camilla 25. juli 2021 at 20:00

  Så gøy! Mitt beste tips som småbarnsmor og 2x husbygger er at vaskerom er tidenes mest undervurderte rom!
  Stort vaskerom med masse oppbevaring er gull!

 • Reply Julie 27. juli 2021 at 07:33

  Vi kjøpte vårt forrige hus før det var bygget og fikk være med på mange valg langs veien. Et «par» tips som vi gjerne skulle visst før vi begynte:

  1. Ikke spar inn på ting som dere tror dere ikke får bruk for, det får dere bruk for (dyrt å ordne i ettertid).
  2. Du får faktisk ikke nok stikkontakter
  3. Soverom mot øst: ikke noe deilig med soverom i full solstek hele dagen og kvelden.
  4. Solrik tomt? Gå for utvendig solskjerming og legg opp strøm til disse med én gang.
  5. Norge blir varmere og varmere: varmepumpe på soverom er faktisk gull verdt, selv om de kanskje ikke er så pene å se på – vi bruker kun til nedkjøling. Men dette er jo selvsagt en smakssak om man ønsker kaldt på soverom eller ikke :).
  6. Skal dere har spotter? Husk å dele opp i mange ulike soner, kjipt med en hel bryter for en hel etasje.
  7. Oppvarming: her er også soner viktig slik at disse kan styres automatisk og justere seg selv etter de temperaturene dere velger.
  8. Hage er utrolig dyrt, mye dyrere enn mann tror. Ved stort hus er det lurt å ha vannuttak på mer enn ett sted.
  9. Garasje – ikke carport.
  10. Vaskerom på samme etasje som du mest oppholder deg dersom det er mulig (veldig praktisk med barn).
  11. Soverom: når barna blir eldre er det kanskje godt å ha dem i en annen etasje enn den dere selv er i?
  12. Masse, masse lykke til!

  Dette er er jo mine erfaringer, og mange av dem er sikkert ikke relevante for alle! Gleder meg til å følge husbyggingen.
  Det finnes jo forøvrig mange fine ferdighus som kan justeres i det «uendelige».

  • Reply Ida Wulff 5. august 2021 at 12:10

   TAKK, dette er helt gull. Fyker rett inn i Excel-arket vårt <3

 • Reply Marte 1. august 2021 at 09:01

  Så kult! Gratulerer! Gleder meg til å følge med husprosessen

 • Leave a Reply