Husbygging

HJELP, HVORDAN SKAL DETTE GÅ?

5. august 2021

i ☕️🍰

For et par dager siden satt vi utenfor en kafé med sovende baby i vogn. Vi satt og pratet, og innså at vi nesten ikke har snakket om husbygging siden tomta gikk i boks. Greit nok, det har vært sommerferie. Bankkontakt, advokater og resten av gjengen har hatt fri, og tomta er derfor ikke overført til oss enda. Dessuten var tomtjakten ganske intenst, så vi var nesten litt slitne i hodet da salgskontrakten var signert. Kanskje vi trengte en mental pause fra å tenke på tomt og husbygging? Eller kan det tenke seg at vi hadde fått bittelitt noia?!

Plutselig satt vi der og innrømte det begge to. At vi på hver vår kant har begynt å freake litt ut. Over det å måtte bestemme seg for fasade på hus. Over regningen som kommer når tomten er sprengt og gravd ferdig. Over hundrevis av små valg som vi må ta, uten å ha den minste peiling. Over budsjettet som garantert går i tusen knas. Gravlyset på sin side har bitt seg merke i at jeg har snakket om både båtplass og basseng. Det har fått ham til å svette, fordi jeg ikke presiserte at jeg ønsker det frem i tid og ikke når huset bygges. Jeg har bitt meg merke i at Gravlyset vil slenge hjemmegymmet mitt ut i garasjen, til tross for at min store uttalte drøm hele tiden har vært å ha et lite rom i huset hvor jeg kan gå og trene. Så vi har gått og grublet litt på hver vår kant – noe man kanskje ikke forstår hvis man ikke har prøvd å ha en liten baby som sluker hvert eneste våkne øyeblikk vi har.

Så, vi har tydeligvis litt noia. Men det ville kanskje vært rart hvis vi ikke hadde det? Ingen av oss har bygget et hus før. Vi har kjøpt tre nybygg sammen, men der har tilvalgene begrenset seg til å velge kjøkken, bad og garderobe. Nå snakker vi plantegning og utseende på huset. Jeg har ennå tilgode å ta et interiør-valg jeg ikke angrer på. Så min største frykt er å angre. Én ting er sikkert: Vi kommer ikke til å gjøre noe ekstraordinært og «sprekt» som de sier her i Fredrikstad. Vi skylder ikke Instagram et fotovennlig hjem. Vi skal jo ha et hjem hvor barnet (potensielt barna) våre skal ha en fin oppvekst, og vi vil legge til rette for lek og moro for både små og store. Det er det viktigste. Så er kanskje fasaden og benkeplaten på kjøkkenet noe man bryr seg mest om i starten? Jeg håper det! For jeg orker faktisk ikke tanken på å bygge et hus jeg angrer på…

Jeg har spurt om hjelp på Instagram, og fått SÅ mange tips. Både om flinke folk og til hva man bør tenke på når man skal bygge hus. Jeg skal få samlet alle tipsene sånn at jeg kan dele dem med dere. Jeg så i innboksen min at vi er flere i samme båt, så la oss hjelpe hverandre ❤️Beklager fristelsen – hvis det er til noen trøst, så smakte den brune bolla brunost 😭😂 Den andre derimot… Den er det grunn til å være misunnelig på!

Sneiks 🥳

1 Comment

  • Reply lenalykke 5. august 2021 at 17:56

    jeg liker brunost. Nam nam

  • Leave a Reply