1+1=3 Hverdagsliv

FOR Å VÆRE HELT ÆRLIG…

11. august 2021

… Så er det helt greit for meg at sommeren går mot slutten. At ferien er over, og at det ikke forventes at man skal bade, rulle rundt i sanden og finne på så mye gøy. For dette har virkelig ikke vært min sommer. Jeg tror vel egentlig ikke noen med en ganske så nyfødt baby danser inn i sommersesongen og tenker: Yey, dette blir deilig. Eller tar jeg feil?

Vår lille gutt vil ikke kjøre bil. Jeg ammer hele tiden. Og svetter. Dessuten er jeg mer ukomfortabel med min egen kropp enn jeg noen gang har vært. Søvnen har vært dårlig – stemningen hjemme også, til tider. En husstand med lite søvn kan være et minefelt av fornærmelser og misforståelser. Sola har stått hardt på vinduet, og solskjermingen har vært nede. Noen dager har vi sett på hverandre, og sagt det med blikket: I dag må vi bare gi opp og heller bli hjemme. Andre dager har vi mestret alt. Spist lunsj ute med en sovende baby, og dratt på stranda etterpå. Med 90 kilo bagasje og parasoll, men det er helt greit. Og så har vi de dagene som på bildet over, hvor vi kom oss på stranda da sola begynte å gå ned. Dårlige dager som ender helt magisk.

Albert er godt over fem måneder nå, og kan vel snart ikke kalles noen nyfødt lengre. I mine øyne er han nesten konfirmant, jeg syns han er blitt så stor. Jeg kan komme inn i rommet og se ham fra avstand, og så tenker jeg: Det sitter en GUTT i stua mi! Han er liksom ikke en pludrende liten deigklump lengre. Han begynner å ligne en person. Han ler, smiler, utforsker en eller annen skjærende stemme – og er bare verdens deiligste baby. Når han ler, så er det nesten så jeg gråter. Av en eller annen følelse som helt sikkert er kjærlighet. Det pirker meg i brystet og bobler i magen, og jeg får lyst til å klemme ham så hardt at det sikkert kunne blitt litt for hardt. Og da er det jo verdt det. De dagene hvor han slår seg vrang i bilen, og hvor vi ikke kommer oss av flekken.

Det er jaggu mye jobb å ha en baby. Sommeren hjelper ikke på, så gi oss høsten! På lista over ting som ikke er lov til å si 🤓 Men jeg sier det likevel. Jeg gleder meg til boots, ullgensere, varme tepper, tedrikking og oransje trær. Og ikke minst til å ikke svette hele tiden. Det blir fint, det 😀 Se på de to ❤️

I kveld har jeg bestilt alenetid, og den skal jeg bruke til å sortere husbygge-tips. Jeg har fått inn mengder, så nå legges alt inn i et Excel-ark så jeg kan dele det videre med dere. Hørtes kanskje ikke avslappende ut, men for meg er det faktisk det 😂

Snakkes snart igjen 😍

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Katrine 11. august 2021 at 15:54

  Fra en som har vært høygravid i hele sommer, og nettopp fødte: I feel you! Jeg er så lei av varme og sol. Jeg er antageligvis den eneste i Bergen som er glad for at det er meldt regn og overskyet de neste dagene 😂

  • Reply Ida Wulff 17. august 2021 at 09:54

   Gratulerer så mye <3 <3 <3 Måtte regnet pøse over dere, hehe!

 • Reply L 11. august 2021 at 23:01

  Jeg vet du mener det godt med den «klagingen» over den lille, men du er heldig som faktisk har en/kan få en…

  • Reply Ida Wulff 16. august 2021 at 15:54

   Det vet jeg godt, men det har ingenting med hverandre å gjøre.

  • Reply A 16. august 2021 at 16:28

   Jeg synes det er flott at Ida setter ord på den virkelig hverdagen med baby. Og ikke instagram vennlig virkelighet som så mange infuencere gjør. Selv om en er så heldig å få et barn, som jo er mye vanligere enn ikke å kunne få, så er det faktisk viktig å komme seg gjennom tiden når de er små, både på individnivå og som kjærester. For uansett hvor heldig en er så ER det hardt arbeid å ha en baby. For de fleste. Det finnes selvfølgelig alltid unntak. Så din kommentar synes jeg absolutt ikke er på sin plass.

   Til Ida, jeg skjønner så altfor godt hva du mener <3 . Nå begynner mine barn å bli større så ting er lettere, men husker veldig godt hvor mye jeg kunne glede meg til hverdagen (og barnehage og skolestart 🙂 ). Hilsen ei som også gleder seg til høsten, favorittårstiden min 🙂

 • Reply Katinka 12. august 2021 at 09:42

  Åh, jeg er SÅ enig! Er så sinnsykt lei av å være varm. Lille her er 6 mnd og jeg har gledet meg til høsten lenge. <3

 • Reply Hilde 12. august 2021 at 09:51

  Amen! Enig i alt i dette innlegget – vit at du ikke er alene!!

 • Reply Lene 12. august 2021 at 10:11

  Du får virkelig sagt det! Jeg har en på 1 år og 3 år, og føler ikke jeg har hatt sommer siden 2017 😀 ha ha

  • Reply Ida Wulff 16. august 2021 at 15:41

   Hehe, lenge til jeg skal få ha sommerferie da skjønner jeg! ;p

 • Reply Caroline 12. august 2021 at 20:32

  Vi er flere som gleder oss til mindre svette både på mor og baby! Du beskriver vår sommer på en prikk😅 God høst til dere.

 • Reply Julie 12. august 2021 at 22:01

  Helt enig med deg! Sommeren har vært mer pes enn kos for denne familien. Kan du dele et innlegg om deres hverdagsrutiner/dagsplan? Selv om det sikkert varierer noe fra dag til dag😊

  • Reply Ida Wulff 15. august 2021 at 21:51

   Vi har iingen rutiner what so ever, føles det som! :O <3

 • Reply Lj 13. august 2021 at 10:37

  Er så enig! Sommer er fint, men høsten er bedre:) Dette med sol er jo også noe å tenke på til nytt hus – i hvilke rom vil man ha kveldssol? Jeg synes mange har stuen der det er mest sol, men om man f.eks bruker stuen mye til å se TV er det kanskje best å ha mest sol inn til spisestue/kjøkken.
  Lykke til med husbygging!!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2021 at 21:51

   Godt poeng! Og tusen takk 🙂

 • Reply Marte 14. august 2021 at 20:19

  Fy flate som vi trenger slike innlegg som dette! Holdt på å gå ut av mitt gode skinn av alle som ba meg «nyte tiden» som visstnok aldri skulle komme igjen.. husker jeg tenkte «nei, takk Gud for det!!», sånn apropos det som ikke er lov å si 🤓 barna er selvfølgelig elsket over alt på jord, men det må bli mer innafor å snakke om hvor slitsomt det faktisk er til tider, så kanskje flere slipper å bli blåst av banen over at babytiden ikke bare er å sveve på en rosa sky hele tiden. Takk, Ida, du er rå!

  • Reply Ida Wulff 15. august 2021 at 21:50

   Enig med deg om at det må bli mer innafor <3 Takk selv!

 • Reply Karina 15. august 2021 at 22:45

  Veldig bra at du skriver dette! Jeg skal bli mamma for første gang til høsten, og jeg både gleder og gruer meg til å få livet snudd på hodet. Jeg vet ikke om det hjelper at jeg sier det, men du ser jo råbra ut!! Krysser både fingre og tær for at jeg ser halvparten så fresh ut som deg 5 mnd etter fødsel 🙂

  • Reply Ida Wulff 17. august 2021 at 09:53

   Takk snille <3 Men du skulle sett meg her hjemme! Ikke mye fresh mesteparten av tiden, hehe. Gratulerer på forskudd og MASSE lykke til 😀

 • Reply Trine 16. august 2021 at 18:58

  Enda et hustips! Lag et svært vaskerom kombinert med walk inn ved siden av badet, I steden for walk inn ved soverommet. Ha skap til klær for hele familien i dette rommet,så sparer du tid. klær rett fra tørketrommel inn i skapene uten masse mellomledd. Sparer plass på rommet til alle. Og når du brått skal finne frem klær til en hel familie får du gjort det fra samme rom. Win,Win win!

  • Reply Ida Wulff 17. august 2021 at 09:53

   Det hørtes smart ut! Selv om jeg ikke helt klarer å legge fra meg ideen om eget walkin på soverommet.. Hm, noe å tenke på!

 • Reply Vib 18. august 2021 at 15:03

  Altså PREACH! Er i samme situasjon som deg og gleder meg bare til høsten kommer. Med en baby som ikke skal ha direkte sol, vil være oppå meg hele tiden og skal amme MINST hver andre time, så er ikke sommer eller strandliv noe høydepunkt. Er definitivt med deg i være såpass «unorsk» at jeg ønsker sommeren farvel 😀

 • Leave a Reply