Hverdagsliv

3 GODE MAMMATIPS

7. oktober 2021

Reklame Multi-Mam

Fra min første morgen som ammende mamma 🥺

Å amme er noe av det fineste og mest meningsfulle jeg har gjort i mitt liv. Høres kanskje rart ut, men å bruke kroppen min til å gi barnet mitt næring… Det føles helt sprøtt – på den gode måten. Nå veier han sikkert snart fire ganger så mye som da han ble født, og alt han har spist kommer fra meg. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli så fascinert av hele det ammeopplegget for å være ærlig, men så kom han ut i verden og visste at han skulle til brystet. Han tok fart med det varme, lille hodet sitt og stanget haka si i brystet mitt. Klynket og gapte, som om noen hadde sendt ham til jorden med spising som eneste oppdrag. Herregud ❤️

Men. Amming er ikke alltid fint. For det kan også være vanskelig å få til, såre brystvorter, brystbetennelse, tette melkeganger, brystvegring og what not. Noen føler kanskje at amming ikke er for dem, og det må også være helt greit. Hvis det bare blir en lang kamp å amme, så er vi så heldige at det også finnes andre muligheter.

For min del har det «kjipe» med amming vært til tider såre brystvorter og et par tilfeller av tette melkeganger. Det er kanskje ikke så rart at man blir sår når ens ganske så urørte pupper plutselig skal fungere som flasketut 24 timer i døgnet. Fy søren, så sårt det var i starten! Allerede da jeg lå på barselavdelingen måtte jeg snike meg unna baby i noen minutter for å legge Multi-Mam Kompresser på den puppen som skulle få en times pause.

MULTI-MAM KOMPRESSER TIL SÅRE BRYSTVORTER

Multi-Mam-kompresser er enkelt forklart små lapper med et lindrende middel på, som du kan legge over brystvorten for å dempe smerte og ubehag umiddelbart. Jeg har fått ammetips helt siden jeg fant ut at jeg var gravid, og Multi-Mam er nok det tipset jeg har fått aller fleste ganger (sammen med ammepute). Ikke så rart, for det er virkelig tidenes quick fix.

Gelen inneholder kun naturlige ingredienser, og er i følge produsenten ufarlig å svelge for babyen.

Jeg må i samme slengen tipse om et produkt jeg skulle ønske at jeg kjente til før jeg fødte, men det gjorde jeg ikke. Så jeg får tipse om det her, slik at noen andre kan dra nytte av det. Produktet heter Multi-Mam Protect, og er ment for forebygging av uttørking og sprukne brystknopper hos ammende. Produktet er plantebasert, og skal erstatte det naturlige hudfettet som forsvinner ved amming. Så ved bruk av denne, kanskje man slipper å få skikkelig såre brystvorter?! Jeg har prøvd den på, og den er ikke klissete på huden. Heller ikke denne må fjernes før amming. Obs: Produktet heter ikke lengre Multi-Mam Balm som det står på bildet, men Multi-Mam Protect!

MULTI-MAM PROTECT FOREBYGGER TØRRE OG SÅRE BRYSTVORTER 🤱🏼

Det siste produktet jeg vil fortelle om, er utvilsomt det som brukes MEST her hjemme akkurat nå. Og det begynte jeg å bruke en god stund før jeg fikk til et samarbeid med Multi-Mam. Det var helsestasjonen som tipset oss om det, og jeg ble så glad da jeg fikk høre at produktet fantes. Kan noen gjette hva det er…? Riktig gjettet! Multi-Mam BabyDent. Et produkt som smøres på gommen til spedbarn for å lindre ubehag ved tannfrembrudd. Altså, tenner… Når skal det gi seg! Jeg føler det har pågått i flere måneder, og det har det kanskje også. BabyDent lindrer ihvertfall, så vi smører på både dag og natt når vi ser at det er et ubehag utover bare kløe.

MULTI-MAM BABYDENT

BabyDent kan man fint smøre på babyen sin gom med fingrene, men jeg som har gellack-negler, bruker en liten tannbørste til å påføre av hygieniske årsaker.

Jeg sier bare takk og lov for at disse produktene finnes! Både Multi-Mam kompressor og Multi-Mam BabyDent har vært til så innmari stor nytte her hjemme.

Har du noen erfaringer med produktene fra Multi-Mam? Del gjerne i kommentarfeltet, så andre kommende mødre eller nybakte mødre kan få glede av det 🥰Som jeg kommer til å savne å være matfatet til dette lille nurket når han løper avgårde på sine egne to bein 🥺

Alle produktene til Multi-Mam kan kjøpes reseptfritt i apotek eller på nett. Du finner dem blant annet HER ❤️

11 Comments

 • Reply Christine 7. oktober 2021 at 22:34

  Jeg skal ikke blande meg, men tipper det kommer en diskusjon angående babydent her nå😅

  • Reply Ida Wulff 8. oktober 2021 at 11:05

   Hmm, det vet jeg ikke. Helsesykepleier sa til oss at før i tiden så inneholdt slike produkter noe som ikke var bra for baby, men at det ikke lengre er tilfelle 😀

   • Reply M 8. oktober 2021 at 22:43

    BabyDent er bare en gelé som virker lindrende og kjølende på gommene, mens den som heter Dentinox inneholder ett middel som er lokalbedøvende og smertestillende ved tannfrembrudd.

 • Reply Maren 8. oktober 2021 at 10:48

  Fødte for 10 dager siden og kom meg over den såreste kneika med disse kompressene! Føltes helt nødvendig de første 4-5 dagene mens nå som knoppen er mer herdet føles det mer som pleie/forebygging.

  • Reply Ida Wulff 11. oktober 2021 at 14:05

   Åh, gratulerer så mye med den lille! <3

 • Reply Marianne 9. oktober 2021 at 13:21

  Har ikke prøvd de andre produktene, men multi-mam kompresser var definitivt must have og reddet hele ammingen for meg første gangen føltes det som!

 • Reply Siri 12. oktober 2021 at 14:18

  Ammer fremdeles barnet på 17 mnd. Veldig fint! Kommer og spør etter «tu» når hen vil ha 😊

 • Reply Stine 20. oktober 2021 at 00:18

  Multi mam protect; er det fettete og vil gi flekker på klærne som feks purelan gjør?

  • Reply Ida Wulff 21. oktober 2021 at 11:49

   Har ikke opplevd flekker på klær med noen av dem!

  Leave a Reply