Ida tipser

ER MAN VOKSEN NÅR MAN HAR LÆRT SEG Å VASKE ULLKLÆRNE SINE RIKTIG?

25. januar 2022

Reklame På Stell / Rabattkode IDAWULL10 gir 10% ekstra rabatt på ullpakken til og med 30/1.

HEI FRA MITT LILLE VASKEROM 💗

Jeg har flere innrømmelser å komme med i dag.1. Jeg var over 30 år da jeg lærte meg å vaske ull riktig. 2. Jeg har ødelagt ganske mange ullplagg i mitt liv. 3. Det har ikke vært uvanlig at skitne ullplagg er blitt liggende i skittentøyet mitt i et par måneder, rett og slett fordi jeg ikke har orket å deale med dem 🤓 Voksenlivet, dere!

Da jeg ble mor, var det veldig mange som tipset meg om å kjøpe flekkfjerner og klesvask fra På Stell. Både fordi de fjerner flekker man trodde det ikke var mulig å fjerne, og fordi produktene er uten skadelige kjemikalier – altså skånsomt og bedre for baby sin hud. Men På Stell skulle vise seg å være så mye mer enn bare vask til babytøyet. Nesten ett år senere, bruker jeg På Stell sine produkter til det meste. Til å gjøre sneakers hvite igjen, husrengjøring, uheldige flekker på møbler, flekkfjerning når Gravlyset har spist indisk i en av sine overprisa t-skjorter – og selvfølgelig klesvask til hele familien. Også ulltøyet vårt, er nå helt på stell takket være På Stell.

I dag tenkte jeg å dele noen tips og triks til hvordan du kan ta vare på ulltøyet ditt på best mulig måte, og ikke minst: Hvordan du kan redde ulla hvis uhellet skulle være ute. I den anledning har jeg fått lov til å gi 10% rabatt på ullpakken til På Stell. Produktene er allerede billigere i denne pakken enn hvis du kjøper dem hver for seg, og med rabattkoden IDAWULL10, får du 10% ekstra rabatt.

Ullpakken består av:

Sitronsåpe: Livets must til alle som har mann og barn som lager flekker på alt 😂 Et lite såpestykke som jeg alltid har stående fremme på benken. Verdt hver krone, og mer enn det. Jeg har redda så mange hvite bodyer fra sennepsgule bæsjeflekker, blåbær- og banansmoothie.

Ullvask: Denne ullvasken skiller seg fra andre ved at den gjør ullen ekstra myk, og bevarer fargene. Også på den naturlige ullfargen som gjerne kan bli litt grå. Og så er den skånsom mot alle typer hud, dermatologisk testet, miljøsertifisert av NCP og laget av KUN økologiske ingredienser ❤️ Er så takknemlig for at det finnes produkter som dette på markedet, for da er det enkelt å velge hva man skal bruke.

Sitronrens: Det første produktet jeg kjøpte fra På Stell, og som jeg brukte til å fjerne flekker på babyklær frem til jeg forelsket meg helt i sitronsåpen. Sitronrensen er i ull-sammenheng helt genial når det kommer til møbler, tepper, puter ++.

Brosjyre: Det følger med en brosjyre som forteller deg hvordan du skal vaske og ta vare på ullplaggene dine. Mye av det går jeg gjennom her i dag, men den er kjekk å ha liggende på vaskerommet uansett!Ok, så hvordan vasker man ull? Her kommer en liten guide, og jeg skal prøve å holde det så enkelt som mulig.

Har du fått flekker på ullklærne?
1. Fyll vasken med litt lunkent vann og legg ullplagget oppi.
2. Gni forsiktig på flekken med sitronsåpe-stykket. Hvis plagget er av fin ull som kashmir eller alpakka, bruk heller sitronrens til å gni på flekken.
3. La plagget bli liggende i vannet en stund etter at du er ferdig å gni.
4. Vask så plagget i maskin med ullvask.

Ikke flekker, bare lyst til å vaske ullklærne dine på best mulig måte?
1. Vask alltid ullplagg før du bruker dem første gang – altså når de er nye. Da lukkes fibrene i ulla og gjør at plagget tåler mer.
2. Det er også mulig å bruke sitronvask (som ikke er en del av ullpakken) til ull på 40 grader, men vær nøye på å bruke ullvask hvis du skal vaske kashmir, bambus, silke, skinnfell etc. (som skal vaskes på 30 grader).
3. Bruk ullprogrammet på vaskemaskinen når du vasker ull.
4. Ull skal sentrifugeres og henges opp til tørk i romtemperatur. Velger du å håndvaske, bør du likevel sentrifugere i maskin etterpå. Hvis du ikke har mulighet til det, kan du klemme vakket forsiktig ut. Ikke vri eller tørke det flatt!

Og et lite bonustips hva angår nupper: Ull skal kun vaskes sammen med ull. Vasker du sammen med andre tekstiler, kan det være årsaken til at ullplaggene dine blir nuppete.Lærte du noe nytt? 😀

Du finner også masse nyttig info på På Stell sin nettside, sjekk for eksempel flekkguiden her. Du trykker på den type flekk du har fått (olje, stearing, sminke, frukt eller hva som helst) og så kan du enkelt lese hvordan du fjerner flekken ved hjelp av På Stell sine produkter. Nettsiden har også mange nyttige videoer, hvis du best liker å få tipsene dine på den måten. Ah, som jeg bare elsker På Stell og hvor enkelt de har gjort klesvask for meg!

I dag for eksempel, har jeg redda hjemmestrikkede votter (som mormor har strikket til meg) fra stygge kaffeflekker ❤️ Vottene er like fine etter vask. Faktisk mykere.Ikke glem å sikre deg ullpakken mens du får den til en bedre pris. Du finner den HER, og rabattkoden er IDAWULL10 🤗 Koden er gyldig til og med 30/1 som er førstkommende søndag.