Hverdagsliv

HJEMMEGYM UNDER PLANLEGGING

6. februar 2022

Nå som jeg er på hytta og faktisk har litt avlastning, har jeg endelig tid til å snakke litt om hjemmegymmet mitt her på bloggen. For det er under full planlegging, og om ikke lenge er trening en del av hverdagen igjen. Pandemi + baby har gjort at det føles helt usannsynlig å komme seg på treningssenter igjen, så nå tar vi grep her hjemme. Jeg gleder meg sånn 🤩 Det blir helt sikkert tøft å komme i gang igjen, men dag for dag skal kroppen bli sterkere. Stakkars muskler som ikke er blitt brukt på over to år – selv om noen av dem får kjørt seg på å bære tung baby 😅

Som jeg sikkert har nevnt før, er det TV-stua i andre etasje som «ofres» for å bli hjemmegym. Veldig digg å kunne ha hjemmegym inne i huset, for som regel havner det jo i en kjeller eller i garasjen. Ikke noe galt med det altså – men det føles ekstra luksus å ha det oppe i andre etasje hvor alt er på stell. Til lufting har vi både vindu og dør som går ut til terrasse, så det er heller ikke noe problem.

Men okey, her er det vi har tenkt:

I det innerste hjørnet tenker vi å sette en tredemølle som ser mot TV’en på veggen. Mulig den må settes en god del ut fra veggen med tanke på sikkerhet. På samme vegg som TV’en, setter vi rack, vektstang og tilhørende vekter. Et stativ som kan brukes til å gjøre store baseøvelser. På samme vegg som tredemøllen har jeg satt opp et stativ med manualer, men er litt usikker på om vi får plass akkurat der. På veggen borte ved trappa, blir det diverse matter, strikker og kettlebells.

Vi har tenkt til å legge gym-gulv over hele området, for å beskytte gulvet og for at vi skal kunne bruke gulvplassen til å gjøre øvelser. Ribbeveggen borte i hjørnet har jeg faktisk bestemt meg for å fjerne pga sikkerhet. Så plutselig for meg Albert klatre opp i ribbeveggen, og falle over gelenderet og ned trappen. Det blir litt for mange meter til at jeg tar sjansen!

Krona på verket blir et neon-skilt på veggen, jeg har bare ikke bestemt meg heelt for hva som skal stå der enda 😍Nå gjenstår bare å gjøre ferdig skissen og bestemme hvor alt skal stå, og så er det bestilling og montering. Jo, og så må jeg finne speil til å ha på veggen. Jeg håper at IKEA eller andre rimeligere kjeder har noe som funker, for å spesialbestille speil er ganske kostbart. Det vil jeg gjøre når vi skal bygge hus, men ikke i dette huset som er en mellomstasjon.

Gleder meg til å vise mer! ❤️