Hverdagsliv

BOKTIPS FOR DE ALLER MINSTE

8. januar 2023

Annonse for Goboken / Meld deg inn her og få en gratis velkomstpakke

LESEGLEDE 📚❤️

Som dere allerede vet, begynte jeg å lese bøker for Albert helt fra han var nyfødt. Det ga kanskje ikke så mye mening der og da – på en god dag engasjerte han seg ved å tygge og sikle på bøkene. Men jeg hadde hørt at det å lese bøker helt fra fødselen av, var godt for både det ene og det andre. En lesestund kan være kos, samspill og nærhet. Det kan føles trygt og godt når det blir noe kjent. Å lese er veldig bra for barnets utvikling, det sies at det gir bedre ordforråd og språk. Så, hvorfor ikke?

Og jeg må bare si… Den dagen barnet plutselig tasser bort til bokhylla, på sine to egne bein. Henter ut en bok, peker på sofaen og sier lese bok. Jeg har ikke ord som kan beskrive den følelsen. Jeg blir stolt og glad, og så er det litt vondt også. Som om en usynlig hånd skviser hjertet mitt så hardt den kan, for å minne meg på hvor fort alt går. Følg med. Vær tilstede. Se de små tingene.

Her skal jeg liksom reklamere for bokklubb, og så sitter jeg og blir sentimental/rørt/sutrete. Skjerpings! Hehe. Det jeg ville frem til, var at jeg anbefaler alle som venter barn eller har små barn å melde seg inn i Goboken. En bokklubb for barn mellom 0-6 år. Konseptet deres er rett bok til rett tid. Med andre ord, så slipper du å tenke over hvilke bøker som passer til barnet ditt til enhver tid. De utvikler seg i rekordfart, og hvem er vel vi til å vite hva som er riktig i nuet. Som jeg allerede har vært inne på, så er veien fra boktygging til boklesing ganske kort. Og for å være helt ærlig: Jeg har nok med å google meg frem til hvordan jeg skal kle barnet i de ulike sesongene, for ikke å snakke om hva jeg skal servere ham til middag.

LESEKROKEN UNDER TRAPPA 🐒

Det er mulig jeg har nevnt det før, men å lese bok med barnet er en fantastisk avlastning når man ikke orker fysisk lek. Jeg er langt ifra like flink som pappaen til å være villbass på stuegulvet, jeg syns rett og slett at det er ganske kjedelig. Så bøker redder meg ofte. Og da kan jeg slappe av uten å ha dårlig samvittighet i det hele tatt. For det er jo aktivitet i bøkene også. For de aller minste så er det knitrende detaljer, biteleker, speil og blinkende lys. For de som er bittelitt større, kan man kjenne på strukturer, og etterhvert peke og si ord, telle og så videre. Bøkene er av super kvalitet, og man merker at det er lagt jobb i å gjøre dem mest mulig underholdende for barna.

Nå tenkte jeg at jeg skulle komme med noen tips til hvordan du kan få til å lese bok med barnet i hverdagen. Ikke at jeg er noen ekspert, men jeg har da straks fått to år som mamma på CV’en. Så her er mine tips:

📚 Det første tipset er så klart å melde seg inn i Goboken, slik at dere med jevne mellomrom får oppdatert bokhylla med alderstilpassede bøker.

📚 Les fra fødselen av, selv om det kanskje ikke gir mening der og da. Det er bra for utviklingen til barnet!

📚 Lag en egen lesekrok hjemme, hvor bøkene står lett tilgjengelig slik at barnet kan gå og hente seg en bok selv.

📚 Hvis du vil introdusere en ny bok, eller vekke nysgjerrighet for én spesifikk bok: Sett den høyt oppe og gjør den litt utilgjengelig. Min erfaring er at en bok blir mye mer spennende hvis den ikke blir servert på gullfat, og hvis barnet heller må strekke seg etter den og spørre om å få boka.

📚 Bøker er super underholdning i badekaret når håret dessverre må vaskes, hehe… Badebok må man ha i hus!

📚 Foreslå en bok når du ikke orker fysisk lek. Du gjør noe hyggelig med barnet og slipper dårlig samvittighet, to fluer i en smekk.

📚 Gjør lesing til en del av leggerutinen! Det er en fin aktivitet når man skal finne roen.

Meld deg inn i Goboken her. Som om det ikke er gave nok å være medlem i den fineste bokklubben, så får du også en raus, gratis velkomstpakke (du betaler 69,- for porto) ❤️

PS. Det er ingen bindingstid eller kjøpeplikt i Goboken. Du kan når som helst si opp ditt abonnement eller hoppe over forsendelser. Stort pluss for at det er kjempeenkelt å administrere dette selv på nettsiden deres.

10 Comments

 • Reply graliontorile 15. juli 2023 at 06:57

  I went over this web site and I conceive you have a lot of excellent info , saved to bookmarks (:.

 • Reply zoritoler imol 10. august 2023 at 13:27

  Of course, what a fantastic website and enlightening posts, I definitely will bookmark your site.Have an awsome day!

 • Reply napa valley vineyards 22. august 2023 at 08:47

  Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any tips for newbie blog writers? I’d certainly appreciate it.

 • Reply Cryptocurrency Contract Creator 24. august 2023 at 22:52

  you could have a fantastic weblog here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

 • Reply ERC-20 Token Generator 25. august 2023 at 20:09

  There is visibly a bunch to know about this. I believe you made some nice points in features also.

 • Reply top wineries in napa 8. september 2023 at 19:08

  What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist other users like its helped me. Good job.

 • Reply 1 10. september 2023 at 00:35

  1″‘`–

 • Reply whoiscall 17. september 2023 at 04:26

  Thanks!

 • Leave a Reply