Forside

en naturlig deodorant som faktisk funker

23. februar 2023

annonse  / Få 10% rabatt på Wild her med rabattkoden Ida10 (gyldig til 3. mars)

HELLO 🤍

I høst snublet jeg tilfeldigvis over en Instagram-konto, hvor det ble delt kunnskap om miljøgifter, og hvor mye av det vi smører på kroppen uten å tenke over det. Det ble blant annet anbefalt å bytte ut deodoranten sin med en som ikke inneholder aluminium, og jeg bare: Hæ?! Vent, hva. Inneholder deodoranten min aluminium, hvorfor det? En kjapp titt på ingredienslisten bekreftet at produktet jeg gladelig har smurt under armene i årevis, har holdt meg fri for svettelukt ved hjelp av nettopp aluminium.

Det er lov til å ha aluminium i deodorant i Norge. Så det er ikke sånn at produsentene gjør noe ulovlig. Likevel både tror og håper jeg at vi forbrukere blir såpass bevisste at denne type stoffer blir tatt ut av skjønnhetsproduktene som vi nærmest svømmer i. Noen ukentlig, andre daglig. Kanskje blir det til og med ulovlig etterhvert – men jeg vet faktisk ikke om det er realistisk, eller om det bare er ønsketenkning fra min side.

For meg ble i hvertfall deodoranten en enkel og selvsagt ting å bytte ut, med kunnskapen jeg nå hadde innabords. Den sarte huden min under armene, og det faktum at jeg barberer armhulen ofte. For så å sende en dose aluminium rett inn i blodet?! Ellers takk.

Så. Jeg startet prosjekt deodorant uten aluminium. Jeg lovte Instagram-følgerne mine å teste og rapportere resultatet. Produkt etter produkt skuffet, og jeg begynte å bli redd for at jeg måtte velge. Et liv med svettelukt, eller et liv med påføring av et stoff som gjør meg ukomfortabel. Jeg rakk å teste fem deodoranter som ikke nådde opp, før jeg gjorde et sjette og siste forsøk med Wild.

På dette punktet hadde jeg ingen forventninger, men la meg bare si: Det ble full klaff. Nå bruker både samboer og jeg deodorant fra Wild. Du kan lese den uavhengige testen min her.

Kan en deodorant som både er vegansk, naturlig og uten aluminium virkelig hindre deg i å lukte svette en hel dag? Ja, det kan den. Den hemmer ikke svetteproduksjon, men holder deg tørr og sørger for at du lukter godt gjennom hele dagen. Faktisk så har den en 24-timers dokumentert beskyttelse, og den kan jeg personlig signere under på.

Jeg må innrømme at miljø og bærekraft ikke stod først i køen av grunner til at jeg byttet deo. Det var pågrunn av egen helse. Men det gjør det ikke til noen mindre bonus, at det endte opp med å bli et bytte som er bedre for miljøet i samme slengen. Wild er nemlig en refill-deo. Det vil si at du bare kjøper etuiet én gang, og deretter fyller du på med refill når det er tomt. Refillen er helt plastfri, og kan kastes i papiravfall. Når det gjelder etuiet (som ser veldig fresht ut, om det er lov til å være opptatt av utseendet på produktene man ser hver dag, hehe) så virker det som om kvaliteten er veldig god, og at det kan vare i årevis.
Wild kommer i følgende dufter:

🤍 Jasmine & Mandarin Blossom Pink

🤍 Coconut Dreams

🤍 Coconut & Vanilla

🤍 Fresh Cotton & Sea Salt

🤍 Fresh Cotton & Sea Salt Men’s Black Case

🤍 Pomegranate & Pink Peppercorn Gold

Foreløpig er Jasmine & Mandarin Blossom Pink min favoritt. Og by the way: De to nederste på lista selges eksklusivt på nett, du får ikke tak i dem i fysisk butikk.

MIN FAVORITTDUFT 👆🏼✨

Det er altså så stas å få samarbeide med et merke som jeg allerede bruker og elsker. Og så er det stas at Wild virkelig har tatt Norge med storm den siste tiden. Produktene man velger er jo en del av forbrukermakten, og alle som kjøper seg en naturlig deodorant, sender signaler om at det er dette vi vil ha. Wild finnes nå i over 800 (!) butikker i Norge!

Bruker du rabattkoden Ida10, får du 10% rabatt på alle Wild-produktene HER.
Du får forresten tak i Wild alle disse stedene:

🤍 Vita

🤍 Life

🤍 Vitusapotek

🤍  Farmasiet.no

🤍 Boots Apotek

🤍 Apotera.no

🤍 Apotek 1