Forside

barnehagestart & rabattkode hos Bergans

13. august 2023

Reklame for Bergans / Rabattkoden idawulff#0823 gir deg 25% på barneklær til og med 15. august

Har de det gjelder hatt en ålreit barnehagestart? Enten man er ny i “klassen” eller bare returnerer fra en lang sommerferie, vil jeg tro at de fleste føler et eller annet rundt det. Selv følte jeg noe helt annet enn jeg hadde forventet. For den første ferieuka med barnehagefri, fikk jeg helt ærlig litt noia. Hvordan skulle jeg klare å underholde en sprelsk 2-åring hele dagen hver eneste dag i fire uker?! Men så var de fire ukene plutselig gått, og alt jeg ville var å ha barnet mitt hjemme sammen med meg. For en psycho!

Noe av det jeg syns har vært vanskelig med å bli barnehage-mamma, er yttertøy. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg googlet meg grønn for å finne ut hva definisjonen av en parkdress er, og hvordan i huleste man kan vite om skoene passer. Og hva i alle dager er forskjellen på regntøy og skalltøy, må man ha begge deler?

Nå er jeg i gang med mitt andre år som barnehagemamma, og jeg føler meg langt klokere denne gangen. For det første er jeg blitt klokere på mitt barn. Barn er forskjellige – noen blir varmere enn andre, mens det også er forskjell på hvor mye barn klatrer/herjer/ruller seg i sølepytter. For det andre, har jeg vært gjennom en haug av merker og ulike varianter av påkledning. Sier ikke at jeg er landets fremste ekspert enda – but I’m getting there. Neida.

Uansett, så har jeg  handlet en barnehagegarderobe som jeg mener er såpass genial, at jeg vil dele den med deg. Hvis du ikke orker å tenke eller researche selv, tør jeg faktisk å gå god for disse klærne. Hvordan jeg kan anbefale en helt ny vinterdress når det ikke har vært vinter enda? Fordi jeg hadde den forrige vinter også.  Den passer dessverre ikke lengre, og er for lengst solgt unna på Finn. Men nå har barnet mitt endelig kommet seg i den alderen hvor han ikke vokser som et ugress lengre. Så hvis jeg er skikkelig heldig, kan den nyinnkjøpte garderoben brukes i 2 år. Kanskje mer?!

Helårsgarderoben 👇🏼

Disse plaggene kan altså rulleres på året rundt, og kombineres på ulike måter. Det er egentlig ikke såå mange ulike elementer her, men jeg har altså gått for 2 sett av fleece, ull, og shorts/t-skjorte.

Så, la meg ta deg gjennom bruken av klærne gjennom et helt år. Og husk at alle barn er forskjellige, det finnes ikke en 100% fasit som gjelder for alle. Denne garderoben tar utgangspunkt i et barn som kan bli ganske varm i farta, er ganske aktiv men samtidig trives med rolige aktiviteter som sandkasse og spankulering.

August – september & mai-juni 👇🏼

Yttertøy til august og september, som også er fint i mai og juni. Og juli, da. Men da er jo ikke barna i barnehagen 😄

Lilletind Kids Coverall er virkelig en helt fantastisk parkdress. Jeg har hatt den i gul tidligere, og ble helt gira da jeg så den nye fargen. Hva har skjedd med den beige mammaen 😂 Tatt til fornuft, kanskje? Dressen er en skalldress, som vil si at den er vindtett og vanntett. Jeg måtte faktisk spørre Bergans (for man lærer jo så lenge man lever, hehe) om jeg egentlig trenger vanlig regntøy ved siden av, med tanke på at denne dressen har en vannsøyle på 10.000. Og det viser seg at selv om det ikke heter regntøy, så kan skalldressen i de fleste tilfeller faktisk erstatte det tykke gummi-regntøyet som ikke puster. For i tillegg til å være vanntett, så puster skalltøy. Med andre ord så blir man mindre klam og svett i skalltøy, enn i regntøy. Men. For de minste barna som tar seg en deilig svømmetur når de ser en vanndam, så kan det være lurt å ha vanlig regntøy på lur til de våteste dagene.

Inner: Pure Kids Long Sleeve og Inner: Pure Kids Long Tights (heretter kalt ullsett) har jeg kjøpt helt siden barnet mitt ble stor nok til å bruke Bergans. De starter på str 80. 100% merinoull som ser ut til å være lett og comfy. Husk at ull kan brukes året rundt, da det puster. Og så er det veldig lurt å ha mer enn ett ullsett, slik at man har et tilgjengelig når det andre er til vask.

Myske Wool Kids Tee og Lilletind Kids Shorts kan kanskje ikke kalles yttertøy per definisjon, men det er ihvertfall helt supre klær å leke ute i. Blir barnet ditt svett i bomull, bør du prøve ut t-skjorte i ull istedenfor. Og shortsen er jo bare helt nydelig. Den er laget av softshell-materiale som transporterer fukt og dermed tørker raskt. Pluss for at den har et elastisk liv som kan justeres med knapper, slik at den passer barnet lengre!

Kids Cotton Beanie og Kids Cotton Headband er hodeplagg til de dagene hvor ører og topplokk trenger litt beskyttelse mot vær og vind. Jeg foretrekker pannebånd i de fleste måneder, men igjen: Alle er forskjellige!

Oktober – november & mars-april 👇🏼

For oktober og november, har jeg tatt bort shorts og t-skjorte, og satt inn Smådøl V5 Longzip Kids Set. Nå har jeg ikke klart å presse meg inn i dette fleece-settet sjæl, men det ser ut som det er veldig komfortabelt å ha på og bevege seg i. Like fint alene som det er som mellomlag. Hvis man vil ha en varmere lue på dette tidspunktet, kan man jo legge til Antlers Kids Beanie som jeg egentlig har spart til desember.

Desember – februar 👇🏼

Midt på sureste vinteren, vil de fleste kanskje foretrekke å ha en vinterdress. Her har jeg bytta ut parkdressen med en Lilletind Insulated Kids Coverall. Denne har i likhet med parkdressen også en vannsøyle på 10.000 mm, og puster i tillegg til å være varmeisolerende. Begge dressene har avtakbar hette og regulerbar fotstropp i silikon, i tillegg til forsterkninger på albue, knær og sete. Jeg var ikke såå stor fan av denne dressen da barnet mitt krabbet og dressen var litt for stor – men fra det øyeblikket han ble lang nok og løp rundt i den, så elsket jeg den. Ellers har jeg med ull og fleece for å kunne kle barnet etter 3-lags prinsippet. Og Antlers Kids Beanie som kan varme topplokket.

Der har du hele året! Bortsett fra gummi-regntøy (ved behov), sokker, votter og skotøy. Det må du dessverre finne andre steder, men jeg drømmer om at Bergans utvider kolleksjonen til barn etterhvert. For dette kan de 😍 Hva angår sko, så er barnesko svindyrt. Jeg har funnet ut at jeg klarer meg gjennom et helt år med følgende garderobe: Sandaler, overgangssko, gummistøvler, cherrox og fôrede vintersko. Noooen sko blir det jo, men jeg kjøper ikke masse dilldall-sko i tillegg til disse. Frakter heller med meg sko frem og tilbake til barnehagen, og syns det funker fint.Med rabattkoden idawulff#0823 får du nå 25% på barneklær hos Bergans. Men rabattkoden varer kun til og med 15. august. Det er ikke lenge til, så løøøp og kjøp selv om jeg egentlig ikke liker at folk sier det 😅

Du finner alle mine favoritter og innkjøp samlet hos Bergans HER.

Avslutningsvis vil jeg dele noen lærdommer som jeg har notert på iPhonen gjennom min tid som barnehagemamma:

  • Flere tynne lag er bedre enn ett tykt! Da kan barnet kle av seg noe gjennom dagen. 3-lags prinsippet er nøkkelen når det er kald høst og vinter. Ull innerst, fleece eller ull i midten – og gjerne skall ytterst.
  • Ikke kjøp alt for stort fordi du tenker at det skal holde lenge, det blir vanskelig for barnet å bevege seg i tøyet.
  • FARGER! Selv om beige, brunt og mosegrønt kanskje er det fineste, kan det redde liv at barnet synes. Jeg hadde aldri trodd at jeg frivillig skulle velge knall oransje parkdress og knallgult regntøy. Men om jeg gjør.
  • Bruk navnelapper istedenfor å skrive med penn/tusj inne i plagget. Da kan du ta av lappen når du er ferdig med bruk, og det er hyggeligere å selge videre
  • Ull er gull året rundt. Svetter ungen under lek? Prøv å bytt ut bomull med ull som ikke klør. Eventuelt bambus, hvis huden reagerer veldig på ull.
  • Når klærne begynner å bli trange rundt magen eller korte i beina, kjøp nytt før du selger unna. Lag klespakker på Finn og regn med å måtte selge til cirka halv pris.
  • Ta med vått yttertøy hjem fra barnehagen. Selv om det blir hengt opp der, henger det kanskje tett med 15 andre våte parkdresser og kan fort bli surt. Eller fremdeles være vått dagen etter.

Jeg skal oppdatere lista hvis jeg gjør meg flere erfaringer 🤓❤️